Μια ισοπαλία με πολλές φωνές διαμαρτυρίας!

ΠΑΟΚ και βάζελος βρέθηκαν αντιμέτωποι στην Τούμπα, σαν σήμερα σήμερα στις 21/10/1973, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος...
Μια ισοπαλία με πολλές φωνές διαμαρτυρίας!

Ο Δικέφαλος λίγες μόνο μέρες πριν ταξιδέψει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Λυών, παραχώρησε ισοπαλία στην αθηναϊκή ομάδα, έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Αρμόδωρου, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να μην κερδίσει ο Δικέφαλος!

Απέναντι σε έναν μετριότατο βάζελο, ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον είχε από την αρχή την υπεροχή στο παιχνίδι και σίγουρα οι διαιτητικές αποφάσεις σε δύο φάσεις διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα! Αρχικά παρέβλεψε στο πρώτο ημίχρονο ανατροπή του Παρίδη μέσα στην περιοχή, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου έφαγε το παραμύθι του Βερόν μετά από σύγκρουσή του με τον Φουντουκίδη και έδωσε το δικαίωμα στον βάζελο να σκοράρει από τα 11 μέτρα...

Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε με αυτόν τον τρόπο στο 44' με τον Καμπά να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι δώρο του Αρμόδωρου, για να ισοφαρίσει στο 53' ο Ασλανίδης σε μια φάση στην οποία πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε τον Οικονομόπουλο.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Ασλανίδης, Παρίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης και Ιωσηφίδης, ενώ από τον βάζελο όλη η άμυνά του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Παρίδης

βάζελος: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καμπάς, Καψής, Αθανασόπουλος, Γονιός, Δημητρίου, Δομάζος, Γραμμός, Παπαδημητρίου, Βερόν (70' Γκραμάχο) 

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...