Ντεμπούτο Παπαδόπουλου με Ατλαντίδα!

Υπάρχουν κάποια φιλικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, τα οποία γράφτηκαν στην ιστορία, αλλά ο τότε αντίπαλος, σήμερα ... αγνοείται, καθώς έχει διαλυθεί εδώ και αρκετά χρόνια!
Ντεμπούτο Παπαδόπουλου με Ατλαντίδα!

Ένα τέτοιο παιχνίδι έγινε σαν σήμερα στις 12/10/1966 με αντίπαλο την Ατλαντίδα, μια ομάδα που είχε έδρα στην περιοχή του Κουλέ Καφέ. Η αναμέτρηση μάλιστα έγινε παρουσία αρκετών θεατών, που βρέθηκαν στην Τούμπα, όχι τόσο για να δουν τον αγώνα με τη συμπαθή ομάδα της Ατλαντίδας, αλλά τον νεοαποκτηθέντα Παπαδόπουλο Παύλο, ο οποίος αγωνίστηκε στη θέση του σέντερ φορ και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο στην "πρώτη του".

Αν και αγωνίστηκε ελαφρά τραυματίας και φανερά τρακαρισμένος από την παρουσία του κόσμου, φρόντισε στα πρώτα λεπτά να τον ξεσηκώσει, όταν επιχείρησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι και καρφωτή κεφαλιά, χωρίς όμως να βρει τον στόχο.

Από εκείνο το σημείο και μετά η άμυνα της Ατλαντίδας προσαρμόστηκε επάνω του και τον περιόρισε. Αν και απουσίαζαν οι ακραίοι κυνηγοί μας (Λέανδρος, Αφεντουλίδης) καθώς και ο Κοντογιώργος, ο Δικέφαλος βρήκε πέντε φορές δίχτυα με τον Γιακουμή (2), Μακρή (2), Μήτρακα. 

Για την ιστορία ο Παύλος Παπαδόπουλος, αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ μέχρι το 1974, καταγράφοντας 118 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας 3 γκολ. Αν και ήρθε σαν επιθετικός, αγωνίστηκε για πολλά χρόνια και μάλιστα με επιτυχία σαν αμυντικός!

Η ΠΑΕ τον τίμησε για την προσφορά του στην ομάδα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, της περιόδου 2014-2015 (17η αγωνιστική), όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης (Μουσελεμίδης), Μήτρακας, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Μαχαιρίδης (Τάτσης), Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης (Μουρατίδης), Μακρής   

Ατλαντίδα: Ρούσος (Αλεξανδρίδης), Γιάννος Λευτέρης, Γιάννος Χρήστος, Ζαγκαρέτος (Καραγιαννίδης), Ρουμελιώτης (Πολυχρονίδης), Οικονομίδης (ο γνωστός πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ και του ΕΣΑΚΕ), Καραηλίας, Τηλκερίδης, Χριστοδούλου, Βουρλιώτης, Νίκογλου

* Στην αρχική photo ο Παύλος Παπαδόπουλος βρίσκεται στους όρθιους, δεύτερος από τα αριστερά

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...