Διπλό στη Ν. Σμύρνη με Σάλπι - Κλάους

Ένας πολύ καλός ΠΑΟΚ πήρε σαν σήμερα στις 18/9/2011, "διπλό" στη Νέα Σμύρνη ξορκίζοντας την παράδοση που τον ήθελε να μην κερδίζει τα τελευταία χρόνια στο λεκανοπέδιο.
Διπλό στη Ν. Σμύρνη με Σάλπι - Κλάους

Ο "Δικέφαλος" επικράτησε με 2-1 χάρη σε γκολ των Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη. Ο Λάζλο Μπόλονι -σε ένα 4-2-3-1- ξεκίνησε με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, Κοντρέρας - Μαλεζά κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ ο Λίνο αριστερά και ο Έτο στα δεξιά συμπλήρωναν την αμυντική 4άδα. Σε ρόλο αμυντικού χαφ -παρτενέρ του Γκαρσία- βρέθηκε ο Φωτάκης, μπροστά τους σε δημιουργικό ρόλο ο Ίβιτς, έχοντας στις πτέρυγες τον Βιεϊρίνια (αριστερά) και τον Σαλπιγγίδη (δεξιά). Στην κορυφή ξεκίνησε ο Στέφανος Αθανασιάδης .

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε δυνατά στο ματς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να απειλήσουν την εστία του Κρέσιτς σε 2-3 περιπτώσεις. Η νευρικότητα που υπήρχε στις κινήσεις των παικτών μας ήταν οφθαλμοφανής και τα αβίαστα λάθη πολλά. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ πέτυχε να ανοίξει το σκορ χάρη σε μια εξαιρετική συνεργασία Βιεϊρίνια – Αθανασιάδη στο 16΄, όταν ο Βιεϊρίνια την κατάλληλη στιγμή έστρωσε με τακουνάκι την μπάλα στον Αθανασιάδη και αυτός άνοιξε το σκορ.

Μετά από το 0-1 ο ΠΑΟΚ πήρε τα πάνω του και έφτασε κοντά στο 2-0 στο 18΄, όταν ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Βιεϊρίνια, η μπάλα πήγε στον Αθανασιάδη, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πρόλαβε και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Δικέφαλος έλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, τα λάθη σταμάτησαν όμως στο 35ο λεπτό, ο Εστογιάνοφ έφυγε στην αντεπίθεση και έπιασε σε ένα ξαφνικό δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Κρέσιτς και έγραψε το 1-1. Το ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο και για τις δύο ομάδες.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ αποφασισμένος στο γήπεδο και αφού έχασε ευκαιρίες με τους Αθανασιάδη στο 48΄, Σαλπιγγίδη στο 52΄και Ίβιτς στο 55΄(δυνατό σουτ στο δοκάρι), πέτυχε το γκολ στο στο 64΄ με τον Σαλπιγγίδη, που εκμεταλλεύτηκε λάθος απομάκρυνση του Γιόνσον και από κοντά έγραψε το 1-2.

Το παιχνίδι σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω και τον Πανιώνιο να χάνει την καλύτερη ευκαιρία του στο 80΄, με τον Κρέσιτς να σταματά δύσκολα, το κοντινό πλασέ του Κουμουρτζί.

Το σφύριγμα της λήξης από τον Κωνσταντινέα, βρήκε τον ΠΑΟΚ να φεύγει από την Αθήνα με το τρίποντο της νίκης στις αποσκευές του και την ομάδα να κερδίζει και στο επίπεδο της ψυχολογίας, πολλά.

Μεγάλη η συμπαράσταση των 600 ηρωικών οπαδών του Δικεφάλου που βρέθηκαν σήμερα στη Νέα Σμύρνη και στάθηκαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού στο πλευρό των παικτών του Μπόλονι...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος: Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια (82' Κολοβός), Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Ομο, Κιουμορτζί, Σάμαρης (75' Μιλοβάνοβιτς), Εστογιανόφ, Γουνδουλάκης, Κούκι.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς Γκαρσία, Φωτάκης, Ιβιτς (74' Μπαλάφας), Σαλπιγγίδης (89' Σπαντάσιο), Βιεϊρίνια (93' Σνάουτσνερ), Αθανασιάδης.

...................................................

Δηλώσεις:

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι της Ν. Σμύρνης, μίλησε τόνισε τη σημασία που έχει αυτή η νίκη, ενώ ξεχώρισε τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Φωτάκη για την απόδοσή τους στο παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρουμάνος:

"Γνωρίζαμε ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είδα σε δυο παιχνίδια τον Πανιώνιο και διαπίστωσα ότι είναι πολύ δυνατός στο χώρο του κέντρου, με πολλές προσπάθειες από περιοχή σε περιοχή. Τέτοιες ομάδες είναι δύσκολες. Σίγουρα ένα επιπλέον πρόβλημα ήταν ότι ερχόμασταν από ευρωπαϊκό αγώνα και είναι δύσκολο να επιστρέψεις σωματικά και ψυχολογικά μέσα σε τρεις μέρες. Πρέπει να γεμίσεις τον οργανισμό σου με υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης και αυτό είναι δύσκολο. Αυτή είναι η εξήγηση για το κακό μας πρώτο ημίχρονο.

Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου επειδή αφυπνίστηκαν στην ανάπαυλα, μπήκαν με αυτοπεποίθηση στο δεύτερο μέρος και με τις ευκαιρίες που έκαναν πήραμε τη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιχνίδια της εβδομάδας έστω και αν τα τελευταία λεπτά του αγώνα της Τότεναμ δεν μας έφεραν αυτό που θέλαμε. Επίσης με ευχαριστεί και η διαφορετική εικόνα στο 2ο μέρος από εκείνη της Κρήτης και φυσικά επειδή οι επιθετικοί μας σκόραραν σήμερα. Η τακτική συμπεριφορά του Σαλπιγγίδη, πέρα από το γκολ, ήταν πολύ σημαντική για εμάς και νομίζω ότι οι τρεις καλύτεροι παίκτες μας ήταν οι τρεις διεθνείς, οι Σαλπιγγίδης, Φωτάκης και Αθανασιάδης.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι καλός οιωνός για το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας. Τέλος, ευχαριστώ και τους φιλάθλους μας που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν και να μας στηρίξουν. Δεν μπορώ να κατανοήσω τι έγινε στο ημίχρονο".

Για την βελτίωση του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο, σχολίασε: "Ξέρω ότι οι παίκτες μου αισθάνονται την ευθύνη που κουβαλούν. Πολλές φορές αυτή η υπευθυνότητα δεν έχει καλά αποτελέσματα. Για να παίζεις καλά πρέπει να είσαι απελευθερωμένος. Η ευθύνη του αποτελέσματος δεν τους το επιτρέπει αυτό".

Για το αν τα ντέρμπι που έρχονται με ΑΕΚ και Ολυμπιακό θα κρίνουν τους στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα, είπε: "Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Ο στόχος μας είναι να δίνουμε όλη τη δύναμή μας σε κάθε παιχνίδι".

Για την απόδοση του Πάμπλο Κοντρέρας, ανέφερε: "Είχα τόση επιθυμία να μπει το δεύτερο γκολ, που η προσοχή μου ήταν στραμμένη στην επίθεση και δε μπορώ να τοποθετηθώ. Για μένα οι καλύτεροι ήταν οι τρεις Έλληνες".

.......................................................

O Πάμπλο Γκαρσία μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και αποκάλυψε πως ο διαιτητής του αγώνα, Κωνσταντινέας τον απειλούσε με αποβολή αν δε χαλάρωνε στο παιχνίδι του.

Τα όσα είπε ο Ουρουγουανός:

"Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έπρεπε να κερδίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο έκανα μόνο ένα φάουλ και ο διαιτητής μου είπε ότι στο επόμενο θα με βγάλει εκτός. Αυτό με έκανε να ζεσταθώ περισσότερο και τον ευχαριστήσω που μου έδωσε περισσότερο κίνητρο για να παλέψω για τη νίκη. Είναι κάποιοι διαιτητές που προσπαθούν να κάνουν καλύτερα τα πράγματα μέσα στο παιχνίδι, ενώ υπάρχουν και κάποιοι άλλοι όπως ο σημερινός που σε κάνουν να παίζεις πιο ζεστά. Πρέπει να έχεις ζεστή καρδιά και κρύο μυαλό".

Σε ερώτηση για τον Φαμπιάν Εστογιανόφ, ανέφερε: "Τον γνωρίζω πολύ καλά, έχουμε παίξει μαζί στην εθνική και στο τέλος μιλήσαμε λίγο για το παιχνίδι. Για μένα είναι αδερφός. Μακάρι να τον είχαμε μαζί μας στον ΠΑΟΚ".

Για το γεγονός ότι η ομάδα και φέτος έχει συνεχόμενα παιχνίδια, σχολίασε: "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι την Πέμπτη, ήμασταν λίγο χαλαροί σήμερα και πρέπει να προσέχουμε περισσότερο".

Τέλος, για το αν θεωρεί πως τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό είναι κομβικά για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, τόνισε: "Θεωρώ πως είναι σημαντικά. Όλα είναι πολύ σημαντικά και ειδικά όταν παίζουμε στο σπίτι μας. Το μόνο που ζητάμε είναι να έχουμε φέτος ένα δίκαιο πρωτάθλημα και να μη σφυρίζουν εναντίον μας οι διαιτητές, όπως πέρσι. Στο ποδόσφαιρο χάνεις, κερδίζεις, αλλά πρέπει πάντα να είναι δίκαιο".

.......................................................

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για το νικηφόρο πέρασμα του Δικεφάλου από τη Ν. Σμύρνη, ενώ τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Τα όσα είπε ο Πορτογάλος:

"Το πιο σημαντικό από όλα είναι η νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία όπως στην Ευρώπη και έχουμε αποδείξει ότι τα παιχνίδια που κάνουμε στην Ευρώπη τα κάνουμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Για τη φάση του πρώτου γκολ και το τακουνάκι που έκανε στον Κλάους, σχολίασε: "Αυτά βγαίνουν μέσα στο παιχνίδι. Έκανα ένα τακουνάκι και βγήκε η ασίστ. Το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέραμε και σημειώσαμε το γκολ".

Για τη μεταγραφολογία γύρω από το όνομά του, ξεκαθάρισε: "Το ακούω εδώ και καιρό, ακόμα και από την εποχή που βρισκόμουν σε διακοπές. Το σημαντικότερο είναι ότι σήμερα πήραμε τη νίκη. Εγώ βρίσκομαι εδώ και θα παραμείνω".

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει μπροστά του ο Δικέφαλος, με ΑΕΚ, Ρούμπιν Καζάν και Ολυμπιακό, ανέφερε: "Άλλο να παίζουμε στην Ευρώπη και άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα. Βέβαια θα κάνουμε το ίδιο όπως σε όλα τα παιχνίδια, δηλαδή να παίξουμε για τη νίκη. Προσπαθούμε να δουλεύουμε στις προπονήσεις και να παίζουμε σε όλες τις διοργανώσεις το ίδιο".

.......................................................

Δείτε photos από το παιχνίδι

{gallery}2012/Football/NioniosVsPaok{/gallery}

.......................................................

Σημαντική βοήθεια -για να φτάσει στην τελική επικράτηση- πήρε η ομάδα του "Δικεφάλου" από τους 600 και πλεόν οπαδούς της, που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ συμφωνία με τις ματρτυρίες που "κατατέθηκαν", προκλήθηκε ΑΝΑΙΤΙΑ στο ημίχρονο του παιχνιδιού από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ακόμα και ζωές. Παρόλα αυτά η υποστήριξη προς την ομάδα όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά συνεχίστηκε με την ίδια θέρμη.

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...