Νίκη με Κούδα από άλλον πλανήτη! (1977)

Μπροστά σε 25.000 θεατές (23.328 εισιτήρια και 4.087.930 δρχ οι εισπράξεις), ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 14/9/1977, την πολωνική Ζαγκλέμπιε Σοσνόβιετς.
Νίκη με Κούδα από άλλον πλανήτη! (1977)

Ο αγώνας έγινε στην Τούμπα, στο πλαίσιο του α' γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-0, ενώ έχασε πλήθος ευκαιριών για να κλειδώσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο, από το πρώτο κιόλας παιχνίδι!

Ο ΠΑΟΚ απέναντί του βρήκε μια ομάδα με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των ομάδων της ανατολικής Ευρώπης, δηλαδή μια ομάδα πειθαρχημένη, με καλή τεχνική, αλλά χωρίς φαντασία στον τρόπο παιχνιδιού της, με αρκετά αμυντικά προβλήματα.

Μορφή του παιχνιδιού ο Γιώργος Κούδας, που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την ασπρόμαυρη φανέλα, στα όσα χρόνια αγωνίστηκε! Ταλαιπώρησε αντιπάλους, ξεσήκωσε πολλές φορές την κερκίδα με τις περίτεχνες ενέργειές του και παρέσυρε τους συμπαίκτες του σε έναν ξέφρενο ρυθμό σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα!

Ήταν αυτός που με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Πέλλιο στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ ο ίδιος κέρδισε τα δύο πέναλτι που σφύριξε ο Ιταλός ρέφερι Μικελόττι και το ένα από τα οποία μετουσιώθηκε σε γκολ! Με το ξεκίνημα του ματς ο ΠΑΟΚ έπαιξε φουλ επίθεση και έχασε καλές ευκαιρίες στο 8', 11', 16, 20', για να έρθει στο 25' το πρώτο γκολ.

Ο Κούδας εκτέλεσε με αριστοτεχνική σέντρα το φάουλ από τα δεξιά, ο Πέλλιος βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της πολωνικής άμυνας και με υποδειγματική κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα Κοτσιέβα.

Στο 30' εντυπωσιακό σλάλομ του Ορφανού, όμως το σουτ από καλή θέση πέρασε άουτ! Στην επανάληψη και στο 57', ο Κούδας ξέφυγε από τους αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο τον Κασπιέρσκι. Το πέναλτι υποδείχτηκε, το εκτέλεσε ο Ορφανός, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Ζαγκλέμπιε...

Στο 78' και πάλι ο Κούδας πρωταγωνιστής, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να τον ανατρέπει και ο Μικελόττι να δείχνει την άσπρη βούλα των 11 μέτρων. Αυτή τη φορά εκτέλεσε ο Άγγελος Αναστασιάδης και ... 2-0!

Κούδας, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Ορφανός οι κορυφαίοι, σε ένα ματς στο οποίο ο Δικέφαλος μπορούσε εύκολα να φτάσει στο ντόρτι και να κάνει διαδικαστική υπόθεση τη ρεβάνς!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Παθιακάκης, Κερμανίδης, Ορφανός (60' Γούναρης), Κούδας, Κωστίκος

Ζαγκλέμπιε: Κοτσιέβα, Βίντσεκ, Ζαρίχτα, Ρούντι, Ζούζωκ, Ντβόρτσικ (64' Νάπερτσακ), Σόμτσεκ, Ζαρίνσκι (59' Ναρμπούτοβιτς), Σέβεριν, Μαζούρ, Κάσπερτσακ 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...