Ξεφάντωμα στον μεγάλο Στράτο!

Λένε ότι το πρώτο είναι το πιο ... γλυκό! Και ο τίτλος που ήρθε σαν σήμερα στις 5/7/1972, ίσως ήταν ο γλυκύτερος από τους τίτλους που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του.
Ξεφάντωμα στον μεγάλο Στράτο!

Όχι ότι οι άλλοι τίτλοι υπολείπονται σε αξία, αλλά το Κύπελλο του 1972 ήρθε μετά από προσπάθεια και επιμονή πολλών δεκαετιών. Η κατάκτησή του γιορτάστηκε με τρόπο ανεπανάληπτο, από παίκτες και οπαδούς.

Τη μεγάλη εκείνη βραδιά, η ομάδα παρέμεινε στην Αθήνα και οι παίκτες το γλέντησαν στα μπουζούκια. Και όταν μιλάμε για ΠΑΟΚ και μπουζούκια εκείνη την εποχή, δυο λέξεις έρχονται εύκολα στο μυαλό μας: Στράτος Διονυσίου!

Ο κορυφαίος λαϊκός τραγουδιστής ήταν κυριολεκτικά "ένας από εμάς", συχνός θεατής των αγώνων του ΠΑΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο νυχτερινό μαγαζί που δούλευε ο Στράτος (Δειλινά), βρέθηκε ο ΠΑΟΚ και η αποστολή ξεφάντωσε μέχρι τις πρωινές ώρες υπό τους ήχους του περιχαρή Στράτου Διονυσίου, που φανερά συγκινημένος το χάρηκε και αυτός με την ψυχή του! Δεύτερες φωνές εκείνο το διάστημα δίπλα στον μεγάλο ΠΑΟΚτσή τραγουδιστή έκαναν ο Νταλάρας και η Αλεξίου! Το μαγαζί είχε κλεισθεί από τους βάζελους, που ήθελαν εκεί να γιορτάσουν την ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως έμειναν με την όρεξη...

* Στην αρχική photo διακρίνονται οπαδοί του ΠΑΟΚ με το Κύπελλο στο τραπέζι να διασκεδάζουν στα "Δειλινά"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...