Ισοπαλία με τους κομπλεξικούς, το 1966!

Όσοι απορείτε με την επιλογή του τίτλου, διαβάστε τα όσα γράφτηκαν στον τύπο την επόμενη της αναμέτρησης με τη γριά, για το παιχνίδι που έγινε στις 22/5/1966, πριν από 51 χρόνια!
Ισοπαλία με τους κομπλεξικούς, το 1966!

"Ο Ηρακλής αγωνίσθηκε με συναίσθημα κατωτερότητας. Οι παίκτες του δεν πίστεψαν στη νίκη και θεώρησαν εύνοια της τύχης την επιτυχία του τέρματός τους, την οποία θέλησαν να αξιοποιήσουν με καθυστερήσεις και σκληρότητα. Υπήρχαν στιγμές στις οποίες φάνηκε ότι θα πετύχουν τον σκοπό τους και δεν το κατόρθωσαν λόγω ... του Λέανδρου!!!"

Για την 26η αγωνιστική λοιπόν του πρωταθλήματος της σεζόν 1965-1966, ο Δικέφαλος υποδέχτηκε στην Τούμπα τη γριά. Ο ΠΑΟΚ, με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, σε μια κακή χρονιά, βρισκόταν κάπου στη μέση της βαθμολογίας και οι φιλοξενούμενοι βολόδερναν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, πάνω από Πιερικό και Νίκη Βόλου, με την υπόθεση παραμονή να είναι ανοικτή!

Ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του, ήταν η ομάδα που απειλούσε και έχανε ευκαιρίες, όμως όπως λέει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου στο 52' βρέθηκε πίσω στο σκορ! Σέντρα του Καλλιοντζή, αδράνεια του τερματοφύλακά μας (Μουσελεμίδης) και ο Αϊδινίου άνοιξε το σκορ. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο, ο ΠΑΟΚ πίεζε αφόρητα, η αγωνία στις κερκίδες είχε χτυπήσει κόκκινο και στο 84΄ ο Λέανδρος με υπέροχη προσπάθεια πέτυχε την ισοφάριση. 

Στα 9 λεπτά (μαζί με την τρίλεπτη καθυστέρηση) που ακολούθησαν, η γριά συνέχισε το αντιποδόσφαιρο (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!) και έτσι έφυγε από την Τούμπα με τον βαθμό της ισοπαλίας. Παραδόξως σε εκείνο το ματς δεν τράβηξαν Κούδας και Χαραλαμπίδης, ενώ η τοποθέτηση στο κέντρο του Γιακουμή αποδείχτηκε ατυχής έμπνευση του Γιουγκοσλάβου προπονητή μας. Πολύ καλή απόδοση είχαν οι Βασιλειάδης και Λέανδρος, με τον τελευταίο να επανέρχεται στις καλές εμφανίσεις μετά από καιρό... 

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής:

* Στην αρχική photo είναι η ομάδα της σεζόν 1964-65. Σε αυτήν την ομάδα προστέθηκαν το καλοκαίρι του 1965, ο Αιμίλιος Θεοφανίδης (Πτολεμαΐδα), ο Ανέστης Αφεντουλίδης (Καστοριά), ο Ονούφριος Χαραλαμπίδης (Καβάλα), ενώ ... αφαιρέθηκε ο "φυγάς" Ραπτόπουλος, που πήγε στον παπαναστασιακό! Στο ρόστερ της ομάδας του 1965-66 ανήκαν ακόμη οι: Μουσελεμίδης, Βασιλειάδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Νικολαΐδης, Αποστολίδης, Κούδας (13 γκολ εκείνη τη χρονιά!)

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...