Ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό με Χαραλαμπίδη (1968)

Ήταν 24/3/1968 και ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στην Τούμπα τον γάβρο, που ήθελε το θετικό αποτέλεσμα για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του πρωταθλήματος...
Ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό με Χαραλαμπίδη (1968)
Photo Credits: @aspromavresistories.blogspot.com

Το κλίμα της αντιπαλότητας των δύο συλλόγων είχε χτυπήσει κόκκινο και τα παιχνίδια τους μύριζαν ήδη μπαρούτι! Ο Δικέφαλος τα τελευταία χρόνια έδειχνε τα δόντια του στους Πειραιώτες, καθώς μετρούσε ήδη δύο συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα πρωταθλήματα...

Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 1965-66, ΠΑΟΚ - ολυμπιακός 3-2, με ανατροπή από 0-1. Σκόρερς μας στο 43' ο Κούδας, στο 53' ο Αφεντουλίδης με κεφαλιά, και στο 86' ο Χαραλαμπίδης. Δοκάρι είχε ο Αφεντουλίδης στο 75'.

Τη σεζόν 1966-67, ΠΑΟΚ - ολυμπιακός 2-0, με σκόρερ και των δύο τερμάτων στο 10' και το 72' τον Αφεντουλίδη, το πρώτο με κόρνερ. Το θέμα του Κούδα έχει ήδη ξεσπάσει και η υπόθεση αποτελεί πρόκληση για τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ. Σημειώνεται και πάλι ρεκόρ εισιτηρίων (31.500), ενώ ποτέ δεν είχαν ως τότε κοπεί περισσότερα από 27.000.

Έτσι φτάσαμε στις 24/3/1968, η Τούμπα ήταν κατάμεστη από τις 13:00, ο κόσμος έδινε βροντερό παρών στις εξέδρες (26.446 εισιτήρια, πάνω από 30.000 οι θεατές), σε ένα παιχνίδι για το οποίο καιγόταν οι φιλοξενούμενοι, ενώ ο ΠΑΟΚ ευρισκόμενος στην 6η θέση και με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, έπαιζε κυρίως για το γόητρο και τον κόσμο του.

Ο αγώνας ήταν νευρικός, παίχτηκε σκληρό έως και αντιαθλητικό παιχνίδι, ενώ μετά το γκολ που σημείωσε στο 81' ο Χαραλαμπίδης αξιοποιώντας ιδανικά σέντρα του Σαράφη, οι  γάβροι ξέφυγαν τελείως διδάσκοντας για πολλοστή φορά ... ήθος! Ήταν ένα τελευταίο δεκάλεπτο στο οποίο το κλωτσίδι πήγαινε σύννεφο, με τους παίκτες μας να μη μασάνε και να ανταποδίδουν το βρώμικο παιχνίδι του θρήνου! 

Όταν δε ο διαιτητής Φαμέλης σφύριξε τη λήξη, έγινε το έλα να δεις! Υπήρξε γενικευμένη συμπλοκή ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, στο κόλπο μπήκαν και παράγοντες, την ώρα που η ατμόσφαιρα στις κερκίδες θύμιζε ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί!

Η αστυνομία συνέλαβε τρεις παίκτες του ολυμπιακού (Ζαντέρογλου, Αγανιάν, Μποτίνο) σαν υπαίτιους των επεισοδίων και γιατί χειροδίκησαν κατά των αστυνομικών, οδηγήθηκαν στο τμήμα και μετά την εξακρίβωση στοιχείων βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν με την υπόλοιπη ομάδα. Εκεί όμως συνάντησαν τον Φαμέλη, τον επιτέθηκαν και ο τελευταίος γλίτωσε με τη βοήθεια του πληρώματος του αεροσκάφους!

Η διοίκηση του γάβρου λίγες ώρες αργότερα έβγαλε ανακοίνωση (παλιά η μόδα!) στην οποία ο Παντελάκης απάντησε λέγοντας: "Υπεύθυνοι των επεισοδίων ήταν οι παίκτες του ολυμπιακού", τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο!

Παρακολουθήστε εκτεταμένα στιγμιότυπα από το παιχνίδι...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Τάτσης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Κατσικάρης, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης, Σαράφης, Λάζος, Αφεντουλίδης

γάβρος: Αραβαντινός, Γκαϊτατζής, Παυλίδης, Αγανιάν, Ζαντέρογλου, Πολυχρονίου, Μπαρμπαλιάς, Γιούτσος, Σιδέρης Γ., Μποτίνος, Σιδέρης Ν. 

Πριν το ματς, αγωνίστηκαν οι ομάδες των Νέων (συνηθιζόταν εκείνη την εποχή), στο οποίο ο Δικέφαλος πάτησε τον γάβρο με το ευρύ 4-0!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...