Για ποια ζούγκλα μιλάμε;

Τα νεύρα από χτες, πολλά. Δεν πέρασαν δύο βδομάδες από το πρώτο παιχνίδι του Φαλήρου και το σκηνικό στον ψυχισμό όλων μας, επαναλαμβάνεται. Κατινιές, προκλήσεις, ξεκάθαρη προσπάθεια διαμόρφωσης μιας άλλης πραγματικότητας. Το ξέρω πως θα διαφωνήσεις.
Equalizer Equalizer
Για ποια ζούγκλα μιλάμε;

Και μέσα σε όλα αυτά, μια πρόκριση. Που κατάφεραν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ άτομα, να την περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Βασικά, ήταν τόσο βέβαιοι για τον αποκλεισμό τους, ώστε άρχισαν να… στήνουν το σκηνικό ήδη από το τέλος του πρώτου παιχνιδιού («Θα πάμε με κράνη» έλεγε ο Μίτσελ που γνωρίζει από την εποχή που έπαιζε στην Ισπανία ότι στη Τούμπα τον μισούμε, «Πανστρατιά της αστυνομίας στην Τούμπα» δήλωνε ο Θεοδωρίδης που απλά είναι υπάλληλος/δούλος). Άλλωστε το κέρδος ενός σκηνικού όπως το χτεσινό, είναι πολύ μεγαλύτερο από τη «χασούρα» του αποκλεισμού.

Χθες, τα όργανα άρχισαν νωρίς. Τα αστυνομικά όργανα. Κανείς δεν έχει καταφέρει, ούτε καν προσπαθήσει δηλαδή, να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους τα δακρυγόνα έπεφταν βροχή, πριν τον αγώνα. Χωρίς να έχει καταλάβει κανείς αν έγινε τίποτα στον περιβάλλοντα χώρο. «Προσπάθησαν να πλησιάσουν το χώρο στάθμευσης των λεωφορείων» ακούστηκε από κάπου – μάλλον από Αθήνα. Ακόμα κι αν αυτό ισχύει, η κατάχρηση είναι ξεκάθαρη. Αποτέλεσμα; Λιποθυμίες, κλάματα, τρέξιμο, οργή.

Στο γήπεδο, ο κυρ Σάββας, αυτός ο γραφικός γέρος που έχει καταφέρει να προκαλέσει τη μισή Ελλάδα και να διαλύσει δεκάδες παιχνίδια, εκμεταλλευόμενος την ισχύ των αφεντικών του και φερόμενος ως νταβατζής απέναντι σε αστυνομικές δυνάμεις και διαιτητές, έκανε αισθητή την παρουσία του από νωρίς.

Το σχέδιο, ήταν απλό : Να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα. Τα επιχειρήματα (τα υπαρκτά δηλαδή) λίγα. Πριν αρχίσει το παιχνίδι, οι πυρσοί και οι γαύροι στον πάγκο. Αναγκαστικά προέβησαν σε θεατρινισμούς. «Μας καίνε τον πάγκο» φώναζε ο υπάνθρωπος. Η απάντηση, ΕΔΩ

 

Ελπίζω μόνο η ΠΑΕ να κινηθεί νομικά ενάντια στα άτομα αυτά του ΟΣΦΠ που εσκεμμένα και ξεκάθαρα προξενούν φθορά στην περιουσία του ΠΑΟΚ.

Και μετά; Χτύπησε κάποιος; Τραυματίστηκε κανείς; Με πόσο θράσος λοιπόν όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της ηθικής, καταχωρούσαν ήδη από χθες τα γεγονότα στο γήπεδο, ως « Νέα Ριζούπολη»; Τι λέτε κύριοι, είστε καλά; Είδατε ποτέ τι έγινε στη Ριζούπολη; Ρωτήσατε ποτέ; Είδατε κάποιο βίντεο; Για ρίξτε μια ματιά : 

Θέλετε να σας θυμίσουμε εμείς; Μάρμαρα σε κεφάλια παικτών, σκισμένη φυσούνα για να πέφτει το φτύσιμο και οι καρπαζιές βροχή, πέτρες σε λεωφορείο από απόσταση αναπνοής, οπαδοί (μεταξύ των οποίων και γνωστός τηλεαστέρας-προϊόν Κόκκαλη) να σουλατσάρουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Και ποια ήταν η στάση των ΜΜΕ για όλα αυτά; Η απάντηση ΕΔΩ

Αυτό θα πει ΥΓΕΙΑ .

Συνεχίζοντας, απορία προκαλεί η σπουδή όλων αυτών να σχολιάσουν τα χθεσινά γεγονότα της Τούμπας, ενώ πριν ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ για αντίστοιχα γεγονότα στον Πειραιά δεν είδαμε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Μπουκάλια στον Αναστασίου βαφτίστηκαν θέατρο. 

Παλιότερα, ρατσιστικά στον Σισέ, ήταν ένα τίποτα. Ξύλο στο φροντιστή του ΠΑΟΚ, ήταν πρόκληση του Δικεφάλου! Τραυματισμός του Μουσλίμοβιτς στη φυσούνα, δεν μαθεύτηκε ΠΟΤΕ!

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να λέγεται νηφάλιος και υγιής, ΔΕΝ εξισώνει τα πάντα στο βωμό της δήθεν νηφαλιότητας του. Αλλά βλέπει με καθαρό μάτι και αποδίδει τα δίκαια.

Καθώς όμως η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι είτε φοβισμένη, είτε υπόδουλη σε συγκεκριμένα πρόσωπα και ομάδες (εδικά μετά τις «υγιέστατες» και καθαρές φάπες και μαχαιριές που δέχθηκαν τόσοι δημοσιογράφοι στα πέριξ του Πειραιά και των Αθηνών μόνο τα τελευταία δύο χρόνια), δεν περίμενα καλύτερη συμπεριφορά από χθες.

Η εντολή που δέχθηκαν, απλή : «Στιγματίστε τους». Να μην έχουν επιχειρήματα για ζούγκλες και απατεώνες. Ρίξτε τους στο ίδιο καζάνι. Όλα για να βγει στον αφρό, ο μεγάλος «επενδυτής». Ο ΠΑΟΚ που σήκωσε φωνή πρόσφατα και δήλωσε πως τους σιχαίνεται, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επιβιώσει. Είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ να έρθει ο ΠΑΟΚ σε θέση απολογούμενου, ώστε όταν θα έχουμε ΘΥΜΑΤΑ, να τον βγάλουμε σα πρόβατο στη σφαγή.

Κύριοι, δεν είμαστε εδώ για να πούμε πως όλα ήταν άριστα στην Τούμπα χτες το βράδυ.

ΝΑΙ, το μπινελίκι ήταν πολύ.

ΝΑΙ, οι πυρσοί χιλιάδες.

ΝΑΙ, πέσανε πολλοί εξ αυτών στον αγωνιστικό χώρο.

ΝΑΙ, το περιστατικό με τη μπανάνα ήταν γελοίο, αισχρό και εντελώς αντίθετο με όσα πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ

ΝΑΙ, το «ντου» των οπαδών μετά το τέλος ήταν εμετικό, αχρείο και επικίνδυνο όσο δεν πάει. Ήταν και άχρηστο.

ΝΑΙ, μια τιμωρία είναι αποδεκτή. Γιατί δικαιολογείται. Κι ας είναι σκληρή.

ΝΑΙ, οι γαύροι βρωμάνε. Και τζάμπα λερώσαμε τα καθίσματα. (Αλήθεια, δεν έχουμε δει ΠΟΤΕ στην Ελλάδα αντικείμενα τέτοιου είδους «πρόκλησης» στον αγωνιστικό χώρο, έτσι; Δεν έχουμε δει ΠΟΤΕ λαγούς, κουνέλια, κότες, χιλιάδες πούπουλα, ακόμα και βαζελίνη στον αντίπαλο πάγκο. ΠΟΤΕ. Πρόσεξε μόνο γιατί εκτίθεσαι).

Κύριοι, και κάποια άλλα πράγματα βρωμάνε από χιλιόμετρα. Για κάθε άνθρωπο που έχει παρακολουθήσει έστω και για λίγα χρόνια από το δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τα όσα διαδραματίζονται από χθες, είναι τουλάχιστον ΥΠΟΠΤΑ.

Η προσπάθεια να τιναχτεί το παιχνίδι στον αέρα, ή έστω να πάρουν από νωρίς την όψη του αδικημένου - επιβιώσαντα μετά από εθνοκάθαρση, μυρίζει από χιλιόμετρα. Μυρίζει όπως ο  γαύρος. Άλλωστε, και ο πλέον ΤΥΦΛΟΣ ξέρει ότι τα 70 λεπτά καθυστέρησης για την έναρξη του παιχνιδιού, ήταν έργο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ. Διότι ο πάγκος, η ατμόσφαιρα και το χορτάρι είχαν καθαρίσει σε πέντε λεπτά.

Η προσπάθεια των ΜΜΕ να βαφτίσουν κάτι με τη ταμπέλα της μέγιστης ζούγκλας, είναι εμφανής.

Το κάνουν για να κερδίσουν μερικά «κλικ»; Μπορεί. Το κάνουν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα; Μάλλον. Ή απλά είναι τόσο άσχετοι που τα τσουβαλιάζουν όλα για να έχουν τη συνείδηση τους καθαρή;

Για οποιονδήποτε παρατήρησε λίγα πράγματα στο χτεσινό παιχνίδι, τα πράγματα είναι απλά :

Το κυρίως πρόβλημα ήταν εντός του αγωνιστικού χώρου και δη μεταξύ των ποδοσφαιριστών, που «αρπάχτηκαν» δεκάδες φορές. Διότι αν δεν σταματούσαν αυτοί το παιχνίδι κάθε λίγο και λιγάκι για ξύλο, πολύ καλύτερη αίσθηση θα υπήρχε για το ματς. Αυτό δεν έχει να κάνει με καμία ζούγκλα όμως.

Το μεγαλύτερο μαντάτο που έχουμε να κρατήσουμε από χθες, είναι η υστερία που έπιασε τον Ολυμπιακό και όλο το σύστημά του, όταν κατάλαβε πως ερχόμενος στην Τούμπα, θα συναντήσει για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Στη σκατίλα που κουβαλάει, στο νταβατζηλίκι που πουλάει συνεχώς και αδιαλείπτως, στο ατελείωτο ΠΑΡΑΜΥΘΙ που μοιράζει.

Ήλπιζαν, στον Πειραιά, και το έχτιζαν με προσοχή χρόνια τώρα, να κρατήσουν για πολύ καιρό τη ταμπέλα του αδιαμφισβήτητου νικητή, του μοναδικού αναπτυσσόμενου, του «επενδυτή». Κάτω βέβαια από αυτό το πέπλο, η απόλυτη αηδία. Φωτογραφίες με Μπέους, διαπλεκόμενα πολιτικά συμφέροντα, προκλήσεις με το κιλό σε απλούς οπαδούς, ξύλο στα δημοσιογραφικά θεωρεία, μαχαιρώματα, μολότοφ σε κανάλια, σε φούρνους, σε θέατρα εσχάτως και σε μπαρ. Ήλπιζαν να τα διατηρήσουν και αυτά. Να μην υπάρχει κανείς που μπορεί να τους φοβίσει. Να δέρνουν, να απειλούν και να εκβιάζουν μέχρι να γίνει το δικό τους.

Εκεί είναι που βρήκαν αντίσταση.

Κύριοι, η αηδία του «προϊόντος» σας κάποια στιγμή θα έβρισκε πάτο. Κι αν είμαστε εμείς αυτοί που την ανέδειξαν, so be it. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.

Θα αναρωτηθεί άραγε ποτέ κανείς, αυτό που είπε χθες ο προπονητής του ΠΑΟΚ; Θα καταλάβουν ποτέ γιατί ΌΛΑ τα νεύρα, οι κατηγορίες, οι ενστάσεις και οι ύβρεις είναι κόντρα στον Ολυμπιακό; Όλους -ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων- τρελούς θα μας βγάλουν;

Η προσπάθεια του αποπροσανατολισμού, της δημιουργίας πλασματικής πραγματικότητας και ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ των ψευδών και των συκοφαντιών, είναι αισχρή. Και ακόμα πιο ύποπτη.

Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις δήθεν… απόψεις, παραδεχτείτε κάποια πράγματα και μπορεί να ξημερώσει κάποτε μια άσπρη μέρα. Και κυρίως σταματήστε να μας προσβάλλετε όλους πανελληνίως, υποκρινόμενοι πως εμείς γουστάρουμε και προάγουμε τη βία. Μια βία που τη χτίζετε, συγκεκριμένες ΠΑΕ και δεκάδες ΜΜΕ, χρόνια τώρα.

ΥΓ 1. Μάθαμε, ήδη από τους… έγκριτους των Αθηνών, πως η τιμωρία θα είναι μεγάλη. Κύριοι, πείτε στο νταβατζή σας ότι ακόμα (ναι ατυχώς ΑΚΟΜΑ) στην Ελλάδα κάποια πράγματα κρίνονται στο δικαστήριο. Και εκεί, πέρα από τη δεδομένα εχθρική διάθεση των κριτών, πρέπει να παρουσιαστούν και να αποδειχθούν με στοιχεία! Υπάρχουν τέτοια, ή θα εμφανιστεί κι εκεί ο τραγόγερος, με ένα τσουβάλι εφημερίδες για να αποδείξει τη μεγάλη ζούγκλα; Γιατί, όπως είδατε, υπάρχουν κι από τη δική μας μεριά, φωτογραφίες…

ΥΓ2. Να φανταστούμε πως η τρομοκρατική επίθεση στο μαγαζί του Τζαβέλα, ΔΕΝ έχει ηθικούς αυτουργούς, ΔΕΝ έχει εμπνευστές, ΔΕΝ έχει καθοδηγητές, έτσι; Όπως άλλωστε δεν είχε και η επίθεση στο φούρνο του Κωνσταντινέα, λίγες μέρες μετά από ένα πέναλτι στη Ξάνθη. Όπως άλλωστε δεν είχαν και οι μολότοφ στο Σκαϊ, όπως δεν είχαν και τα μαχαιρώματα σε δημοσιογράφους που τόλμησαν να κρίνουν κάποια πράγματα. Όπως άλλωστε δεν έχουν και οι πρόσφατες απολύσεις δημοσιογράφων από διευθυντικές θέσεις, επειδή μίλησαν ανοιχτά.

ΥΓ3. Ναι, ναι ξέρω. ΕΜΕΙΣ συντηρούμε το νοσηρό κλίμα και προάγουμε τη βία. Χτύπα το κεφάλι σου στον τοίχο τώρα. ΤΩΡΑ. Μη χάνεις λεπτό.Και μετά, δες σε βίντεο τον κρόκους μετά από νίκη της ομάδας του, να κερνάει «DaPippa» στους αντιπάλους του και να προάγει έτσι την υγεία, την ώρα που από πάνω κρέμεται πανό της Siemens. Και μετά, πήγαινε στο αεροδρόμιο μαζί με το νέο –κατά Καραμανλή - νταβατζή της Ελλάδος, με μια ανθοδέσμη παραμάσχαλα για να κλάψετε παρέα.

ΥΓ4. Και που ΄σαι : Μη γελιέσαι, τα πρωτοσέλιδα ΔΕΝ βγαίνουν από αγνή άποψη του δημοσιογράφου και του αρχισυντάκτη. Πάει πολύς καιρός από τότε που η δημοσιογραφία στην Ελλάδα ήταν ελεύθερη. ΑΝ ήταν και ποτέ δηλαδή. Πάψε λοιπόν να επικαλείσαι πρωτοσέλιδα και «απόψεις». Οι περισσότερες πιασμένες είναι.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...