Πρώτος στόχος επετεύχθη και τα φαινόμενα απατούν…

Η νίκη του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της περιοχής Χαριλάου ήρθε με πολύ ευκολότερο τρόπο απ'ότι πιστέψαμε, αφού τα φαινόμενα απατούν...
Equalizer Equalizer
Πρώτος στόχος επετεύχθη και τα φαινόμενα απατούν…

Είναι αλήθεια πως ο Δικέφαλος ξεκίνησε τον αγώνα με κάποιες αλχημείες στη βασική σύνθεση, ενώ από το 10ο εως το 45ο λεπτό έμοιαζε να τα έχει εντελώς χαμένα. Το γεγονός αυτό όχι μόνο μας εξόργισε όλους (αφού η ομάδα έμοιαζε φοβική, αργή, ασύνδετη σε μεγάλο βαθμό) αλλά έδωσε και ψυχολογία στον αντίπαλο.

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε να κάνει ανόητες επιλογές, άστοχες πάσες και εντελώς ξεψυχισμένες τελικές ενέργειες (παρότι βρέθηκε τρεις φορές με πολύ καλές προϋποθέσεις για γκολ) ενώ ο αντίπαλος παίζοντας κάποιες φορές νόμιμα και κάποιες παράνομα (είδαμε ολίγον «κατς») έβγαλε σημαντικές ευκαιρίες και πέτυχε και ένα όμορφο τέρμα.

Παρότι όμως κυριαρχεί η εντύπωση (κάτι που προωθούν και τα γνωστά παπαγαλάκια) ότι ο ΠΑΟΚ ήταν για «τρία γκολ στο ημίχρονο», τα στατιστικά σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνουν αυτή την εντύπωση. Οι πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησαν οι αντίπαλοι ήταν λίγες (οι νομότυπες, όχι τα «κατς» και τα οφσαιντ). Και ο Δικέφαλος απ την πλευρά του σπατάλησε πολύ καλές προϋποθέσεις που κάλλιστα θα άλλαζαν τη ροή του αγώνα...

Η πραγματικότητα όμως παραμένει, πως ο ΠΑΟΚ ήταν σκιά του εαυτού του, δεν έδειχνε πυγμή.

Οι αλλαγές του κόουτς Λουτσέσκου γύρισαν εντελώς ανάποδα το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και εδώ που τα λέμε, αν είχαν λίγο καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους οι παίκτες, το πιθανότερο είναι να βάζαμε και τρίτο γκολ.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, το παιχνίδι έληξε και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί σε μια διαδικασία πλευ-οφ που αρκετοί στοιχηματίζουν ότι θα τιναχτεί στον αέρα. Και πως να μη γίνει κάτι τέτοιο άλλωστε, αφού διαδραματίζονται «όργια» μπροστά στα μάτια του έκπληκτου κοινού, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Είναι προφανές πως εκτυλίσσεται μπροστά μας ένα κακοπαιγμένο σενάριο, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που θέλουν πάση θυσία να επιβληθούν και επικαλούνται το οτιδήποτε για να το πετύχουν.

Και τι δεν είδαμε/ακούσαμε πάλι;

Παραποιήσεις κανονισμών, καταγγελίες για απειλές, παράτυπες συμφωνίες και ανακοινώσεις.

Και όλα αυτά μετά από μόλις 1 αγωνιστική.

Ο «πόλεμος» μαίνεται και το ερώτημα είναι τι θα επιλέξει να κάνει ο ΠΑΟΚ.

Άποψή μου; Να τηρήσει τη γραμμή που τράβηξε τόσα χρόνια.

Ξεκάθαρες κουβέντες, σεβασμός των κανόνων και όλα να κρίνονται στο χορτάρι.

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, το ξέρουμε, το ξέρουν και οι άλλοι.

Δουλειά, συγκέντρωση, ΣΤΗΡΙΞΗ.

Όπως είπαμε και στο προηγούμενο σημείωμα, ας το χαρούμε: Τα καλύτερα έρχονται από το μοναδικό οργανισμό στην Ελλάδα που σέβεται και τιμά το άθλημα, παράγοντας πρωτίστως ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και όχι κακής ποιότητας πολιτική.

 

ΥΓ 1. Ο,τι κι αν σχολιάσει κανείς για όσους παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τους απλούς κανόνες περί πλαγίου άουτ, είναι λίγο. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μιλούν από μόνες τους.
ΥΓ 2. Αναρωτιόμαστε πόσες γροθιές και σπρωξιές πρέπει να ρίξει ένας παίκτης για να δεχτεί κόκκινη κάρτα. Επίσης, ας μας πει κάποιος το TENDEX του Αμραμπατ στο χτεσινό παιχνίδι μπάσκετ που έγινε στην Αρένα της Νέας Φιλαδέλφειας!?

 

Photo credit: PAOK FC

Διαβάστε ακόμη...