Η γραφικότερη πρωτεύουσα των Βαλκανίων

Παρότι οι γιορτές έχουν περάσει και ο κόσμος δεν αποζητά πια ένα ταξίδι σε μέρη γραφικά κι ονειρεμένα, κανείς δεν μένει παραπονεμένος στα μέρη μας...
Equalizer Equalizer
Η γραφικότερη πρωτεύουσα των Βαλκανίων

Καθώς το «πρωτάθλημα» μπαίνει στην τελική του ευθεία, καθώς έρχεται προεκλογική περίοδος και καθώς τα «χατίρια» αναμένεται να έχουν την δική τους τιμητική ΚΑΙ αυτή τη χρονιά, η γραφικότερη πρωτεύουσα των Βαλκανίων προσφέρει τις τελευταίες εβδομάδες ειδικά πακέτα «γραφικότητας» σε όλους.

Σε ενδιαφερόμενους, και μη.

Είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε και να διαβάζουμε τοξικά παραμύθια, διανθισμένα με «πρωτευουσιάνικη» εξυπνάδα και ανωτερότητα, που όχι μόνο κινδυνεύουν να τινάξουν άλλο ένα πρωτάθλημα στον αέρα, όχι μόνο διαιωνίζουν τον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ της κοινής λογικής που βιώνουμε τόσα χρόνια, αλλά κυρίως προετοιμάζουν το κοινό για τα όσα έπονται.

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς πως βασικά, θέλουν απλά να «φουντώσουν» τη μάχη για το ποιος θα κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο. Να αναδείξουν το «όλοι ίδιοι είναι» (κάπου το έχω ξανακούσει αυτό). Να δημιουργήσουν μια αναμπουμπούλα που ισοπεδώνει τα πάντα, για να γίνει «επανεκκίνηση».

Θέλει προσπάθεια για να πιστέψει κανείς, πως η εθνικότητα ενός πρώην στελέχους οποιασδήποτε ομάδας, αποτελεί όχι απλά λόγο, αλλά ένδειξη ή ακόμα και ΑΠΟΔΕΙΞΗ στημένου αγώνα.

Εμείς βεβαίως ως θεατές αυτού του προσβλητικού μορφώματος που ονομάζεται σύγχρονο ελληνικό κράτος, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε από την έγκριτη, πανίσχυρη και βεβαίως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ δικαιοσύνη (τι, όχι; ) να ασχοληθεί και βεβαίως να ελέγξει τυχόν αποδείξεις ή έστω ενδείξεις.

Κι αν ο ΠΑΟΚ έχει παρανομήσει, να τιμωρηθεί.

Παραμένει όμως σπάνιο φαινόμενο, ακόμα και για αυτήν την «πρωτεύουσα», να σπάει το ρεκόρ γραφικότητας τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα, με ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ επιχειρηματολογία βγαλμένη απ' το τρελάδικο:

- Πρώτα, έφταιγε η εθνικότητα του Λευκορώσου διαιτητή στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

- Μετά, επιβραβεύθηκε επικοινωνιακά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, επειδή χτυπούσε ύπουλα συναδέλφους του υπό την προστασία ενός ανεκδιήγητου διαιτητή που θα έπρεπε να τον έχει αποβάλλει τρεις φορές.

- Στη συνέχεια, για τα εξόφθαλμα διαιτητικά εγκλήματα που έγιναν σε βάρος του ΠΑΟΚ πρόσφατα, ο ΜΟΝΟΣ που έφταιγε και έπρεπε να σωπάσει «για το καλό του αθλήματος» ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου (καλά, οι «νουθεσίες» των πρωτευουσιάνων προς εμάς τους ιθαγενείς είναι προαιώνιο φαινόμενο). ΟΥΔΕΙΣ άλλος, μέσα σε αυτό το πανηγύρι γραφικότητας, δεν επιβάλλεται να σωπάσει, ή έστω να σκεφτεί δυο φορές πριν εκτοξεύσει τοξικά βέλη με ανύπαρκτα επιχειρήματα. ΜΟΝΟ ο Λουτσέσκου προκαλεί. Τι κι αν όσα λέει είναι η προφανής αλήθεια;

- Και σήμερα, έχουμε εκ νέου ως πρώτο επιχείρημα την εθνικότητα ενός διαιτητή, ως απόδειξη επικείμενης εύνοιας του ΠΑΟΚ.

Ναι, είναι πλέον βέβαιο: «Αθήνα μου πρωτεύουσα», έχεις σπάσει τα κοντέρ. Κάθε προσπάθεια επιρροής καταστάσεων, κάθε «τυχαία» συντονισμένη επιχειρηματολογία, κάθε εμπλοκή ΜΜΕ που αναπαράγουν αρλούμπες, κάθε βιασμός της κοινής λογικής, είναι και ακόμα ένας λόγος να πανηγυρίζει ο «επαρχιώτης» ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν αφορά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος οφείλει να κατέβει στον αγώνα απόλυτα συγκεντρωμένος και με το μυαλό στο έδαφος. Οι πρόωροι πανηγυρισμοί ΠΟΤΕ δεν ευνόησαν το Δικέφαλο, που έχει ακόμα δρόμο μπροστά του για να θεωρηθεί «ανίκητος».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...