ΠΑΟΚ, τον νου σου…

Στον περίγυρο του ΠΑΟΚ, έχουμε την τάση να «παραιτούμαστε» εύκολα από αγωνιστικές σεζόν, τις οποίες θεωρούμε καμένες από τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι αντίπαλοι μας κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια...
Equalizer Equalizer
ΠΑΟΚ, τον νου σου…

Παρότι φέτος ο ΠΑΟΚ βρίσκεται θεωρητικά αλλά και πρακτικά σε μεταβατική χρονιά, οι (εντελώς άδικες) αποτυχίες σε θεωρητικά εύκολα ματς, οδήγησαν πολύ κόσμο να πιστέψει πως δεν υπάρχουν σοβαροί στόχοι. Τι κι αν έμεναν στην κυριολεξία δεκάδες ακόμα αγώνες για το τέλος πρωταθλήματος και κυπέλλου; Οι... απογοητευμένοι ΠΑΟΚτσήδες είχαν αποφασίσει από το φθινόπωρο, ότι «δεν».

Και εδώ που τα λέμε, ειδικά στην Ελλάδα όταν έχεις διαφορά δέκα βαθμών απ' την κορυφή, φαντάζει απίθανο να ανατραπεί.

Ειδικότερα, όταν έχει λυσσάξει ένα ολόκληρο σύστημα στην πρωτεύουσα, να πανηγυρίζει πρόωρα τον τίτλο του Παναθηναϊκού.

Όμως ο ΠΑΟΚ εδώ και καιρό, θυμίζει και πάλι ομάδα. Γροθιά. Δείχνει τα δόντια του. Ακόμα κι αν ξανά χάνει βαθμούς χωρίς λόγο. Σε ματς που είναι ανώτερος. Μείωσε κάπως τη διαφορά και πλέον είμαστε σε φάση που μπορεί να τη ροκανίσει πραγματικά.

Γι' αυτό και άρχισαν και πάλι «του κάτω κόσμου τα πουλιά» να του «ράβουν κουστούμι».

Για όσους δεν γνωρίζουν να θυμίσουμε ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου υπογράμμισε ότι έγινε κάτι που σε εμάς τους αδαής, θυμίζει ποινική παράβαση: Κατήγγειλε πως στον χαμένο (από εγκληματικό καταλογισμό πέναλτι εις βάρος του Δικεφάλου) δηλώθηκε διαιτητής ο οποίος είχε αδικήσει τον ΠΑΟΚ σε προηγούμενο ματς ξανά με τον Παναθηναϊκό, μόνο που στον τελικό είχε άλλο όνομα (!!).

Θα ήταν ωραία να μπορούσαμε να πούμε πως είναι κάτι πρωτοφανές, όμως εμείς οι μπουγατσομάχοι Βούλγαροι, τα έχουμε ξαναζήσει αυτά, δεκαετίες τώρα.

Αντί λοιπόν να δούμε κάποιου είδους εξήγηση, έστω και κατάρριψη της καταγγελίας, τι βλέπουμε;

- Νουθεσίες από ημι-αγράμματους κονδυλοφόρους στον Ραζβάν «να μη μιλάει πολύ»

- Καταγγελίες από τη γνωστή χαβούζα για την εθνικότητα του διαιτητή που ορίστηκε στο ματς της Κυριακής, ο οποίος (άκουσον) είναι Λευκορώσος, συνεπώς εξ ορισμού και αδιαπραγμάτευτα υποταγής του σατανικού Πούτιν, με τον οποίο ο Σαββίδης έχει καλές σχέσεις. Είναι βέβαιο άλλωστε πως ο Πούτιν θα εκτελέσει άμεσα τις εντολές του Ιβάν, δεν έχει άλλες προτεραιότητες.

- Επίσης, μάθαμε πως πρέπει «οι κανόνες του παιχνιδιού να τηρούνται». Εντάξει, αυτό το τελευταίο πρέπει να είναι κάποιου είδους συμπαντική τρολιά.

Με μια λέξη, κλαυσίγελος.

Έτσι είναι όμως αγαπητέ μου μπουγατσομάχε...

Τι είναι άλλωστε μια ποταπή καταγγελία για πλαστοπροσωπία αξιωματούχου αγώνα, μπροστά στο αναντίρρητο γεγονός της ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ που ως γνωστόν ορίζει όλες τις αποφάσεις των διαιτητών;

Γι' αυτά και άλλα πολλά λοιπόν, ο ΠΑΟΚ οφείλει να έχει τα μάτια του ανοιχτά και να μην πάει ξανά ως πρόβατο στη σφαγή. Έχει αποδειχθεί εκατομμύρια φορές στο παρελθόν πως ακόμα κι όταν δεν διεκδικούμε κάτι, δεν αρκούνται απλά στο να μας νικήσουν.

Θέλουν απαρέγκλιτα να προσβάλουν θεσμούς, ιδέες, ακόμα και την κοινή λογική.

Πολλώ δε μάλλον τα τελευταία χρόνια, που με τις νίκες και τις πορείες του σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ σόκαρε τον εγκέφαλό τους, αφού πίστευαν πως τα είχαν όλα κανονισμένα, εις το διηνεκές.

Χρυσή ευκαιρία είναι λοιπόν, στο ματς της Κυριακής ο ΠΑΟΚ να κάνει ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ αποστομωτική εμφάνιση, να ξεκαθαρίσει αγωνιστικά κάποια πράγματα και μετά να τους δει να τρώγονται μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμη...