Ο Μπότο και οι… άλλοι

Ο Ιανουάριος φτάνει στο τέλος του και οι μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ φαίνεται πως θα είναι λίγες και -ελπίζουμε- καλές.
Equalizer Equalizer
Ο Μπότο και οι… άλλοι

Η ποιοτική υποβάθμιση της ομάδας τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την έλλειψη στελεχών που θα διαχειριστούν σωστά το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, έφερε όχι απλώς γκρίνιες, αλλά και θεωρίες συνωμοσίας. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, για τη Θεσσαλονίκη, τα ερτζιανά της, αλλά βεβαίως και για τους «καλοπροαίρετους» τρίτους που έφτασαν στο σημείο να γκρεμίσουν κάθε είδους ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης στην Ελλάδα, για να φρενάρουν τον «σατανικό Ιβάν Σαββίδη».

Όλα αυτά όμως, είναι γνωστά.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό, είναι πως ο Ιβάν δεν αποφάσισε ακόμα να εγκαταλείψει τη μάχη, όπως μας πληροφορούν κάθε βδομάδα σε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ διάφοροι καλοθελητές.

Η έλευση του Ζοζέ Μπότο αναθέρμανε το ενδιαφέρον, έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο ότι τον ΠΑΟΚ πρέπει -επιτέλους- να τον θεωρούν μόνιμο διεκδικητή και κυρίως, σήμανε κάλεσμα συσπείρωσης για τον ασπρόμαυρο κόσμο.

Σε αυτή εδώ τη στήλη, πριν από 6,5 χρόνια (δείτε ΕΔΩ) σημειώναμε πως μια αντίστοιχη κίνηση, η έλευση του Φρανκ Άρνεσεν, σηματοδοτούσε πολλά και ήταν χρυσή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Σημειώναμε όμως παράλληλα, πως κέρδος δεν είναι μόνο το πρόσωπο, αλλά και η... ατζέντα που φέρνει μαζί του. Το δίκτυο. Οι γνωριμίες.

Ο Ζοζέ Μπότο λοιπόν, δείχνει εξ αρχής να πιστοποιεί ακριβώς αυτό: Πως παρότι καινούριος, άμαθος από Τούμπα και ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει άποψη. Γνώσεις. Στόχους και τρόπο να τους επιδιώξει.

Αν θα τους υλοποιήσει, είναι άλλο θέμα. Στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως, λίγες είναι οι φορές που τα ίδια στελέχη πέτυχαν όπου κι αν πήγαν. Σπανιότατο επίτευγμα.

Ο Πορτογάλος Τεχνικός Διευθυντής λοιπόν, έδειξε με το καλημέρα, να έχει άποψη για τον ΠΑΟΚ, τα κενά και τις δυσλειτουργίες του. Και το κυριότερο, έδειξε ικανός να τα λύσει. Με αυτοπεποίθηση. Οι περιπτώσεις του Σάστρε και του Σοάρες, δείχνουν ακριβώς αυτό.

Παίκτες νεαροί σε ηλικία, με εχέγγυα, παραστάσεις, προοπτική και τουλάχιστον επαρκές επίπεδο για να σταθούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η μεγάλη όμως διαφορά του σημερινού Τ.Δ. με τους προκατόχους του, είναι πως έδειξε ικανός να διαχειριστεί την κατάσταση ως έχει. Δίχως δικαιολογίες, αναβολές και αόριστες κουβέντες περί ανέμων και υδάτων.

Όλα αυτά τα χρόνια, βλέπαμε τεχνικούς διευθυντές που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το καράβι του ΠΑΟΚ ούτε στην πράξη, ούτε καν στα λόγια. Ιστορική έχει μείνει η δήλωση Μπράνκο πως ολόκληρο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε μεταγραφές γιατί «the market is wild».

Αντίστοιχα βέβαια φαινόμενα είχαμε και με τον Γερμανό Ρέμπε, αλλά και στο παρελθόν. Λόγια, λόγια, λόγια. Αναβολές και δικαιολογίες.

Ο Ζοζέ Μπότο λοιπόν φέρνει αυτό που ο κόσμος ζητά χρόνια τώρα. Συγκεκριμένη άποψη, δίκτυο, πράξεις.

Μένει να δούμε τα αποτελέσματα στο χορτάρι.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...