Must win ματς, με ισχυρά κίνητρα!

H αυριανή ρεβάνς κόντρα στην Μίντιλαντ και μια ενδεχόμενη πρόκριση, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλα τα επίπεδα στον οργανισμό ΠΑΟΚ.
Λεωνίδας
Must win ματς, με ισχυρά κίνητρα!

'Επειτα από το αδικαιολόγητο πέταμα πολύτιμων βαθμών, απέναντι στον γάβρο (εντός έδρας) και με την ομάδα της συνοικίας (εκτός), οι ήδη περιορισμένες ελπίδες διεκδίκησης του τίτλου ως το τέλος, έχουν εξανεμιστεί οριστικά.

Πέραν της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος που ο ΠΑΟΚ την έχει μετατρέψει σε παράσταση για ένα ρόλο τα τελευταία χρόνια (4 κατακτήσεις στα τελευταία 5), και είναι για τα καλά στο δρόμο για μια ακόμη κούπα μετά και την πρόσφατη επιβεβαίωση των άρτιων πελατειακών σχέσεων με την αεκ, η Ευρωπαική συνέχεια φαντάζει ως το μεγαλύτερο στοίχημα για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Το δέλεαρ είναι μεγάλο για άπαντες στον Δικέφαλο. Έχει έρθει ο καιρός καταρχάς να παρθεί μια πρόκριση σε νοκ άουτ διπλή αναμέτρηση με ρεβάνς στην Τούμπα. Η ιστορική έδρα φόβητρο για δεκαετίες για κάθε αντίπαλο που την επισκεπτόταν έχει πληγώσει πολλάκις τα προηγούμενα χρόνια την ομάδα με αποτέλεσμα να ανακοπεί η δυνατότητα υπέρβασης αγωνιστικής και οικονομικής για τον σύλλογο, (παιχνίδια με Σάλκε, Αγιαξ κτλ..)
Σε αυτούς τους αποκλεισμούς συνετέλεσε σε κάποιες περιπτώσεις και το καθεστώς του εκτός έδρας γκολ που δεν υπάρχει πλέον.

Αύριο είναι ευκαιρία για πολλούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να τα δώσουν όλα προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση και να αποδείξουν την αξία τους.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο ατού του ΠΑΟΚ, κάτι που απoτυπώνεται εξ΄άλλου και από τις οικονομικές του απολαβές. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει.

Μέτριες ως κακές εμφανίσεις, έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας, πολλά νεύρα και αδικαιολόγητες εκρήξεις θυμού σχεδόν σε κάθε ματς το τελευταίο δίμηνο, συνθέτουν την παρουσία του Σέρβου μεσοεπιθετικού.

Το ματς με τη Μίντιλαντ αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις και να οδηγήσει τον Δικέφαλο στην επιτυχία όπως αρμόζει στον ποδοσφαιριστή που λογίζεται ως ο ηγέτης της.

Επίσης το αυριανό ματς είναι ματς αποδείξεων και για τον Αντόνιο Τσόλακ. Ο Κροάτης φορ σχεδόν αναπάντεχα θα βρεθεί βασικός στην κορυφή της επίθεσης αντικαθιστώντας τον τραυματία Τσούμπα Άκπομ. Εξαιρώντας το εντός έδρα ματς με τον βάζελο, ο Τσόλακ δεν έχει πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Απέναντι στον παο έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκολ. Ήρθε η ώρα να το πετύχει.

Το απολύτως επιτυχημένο πέρασμα του από την Σκανδιναβία και την Μάλμε ας γίνει οδηγός για την αυριανή του απόδοση. Άλλωστε επί ένα ολόκληρο χρόνο αγωνίζοταν απέναντι σε ομάδες με παρόμοιο στυλ παιχνιδιού με την Μίντιλαντ.

Ομοίως και ο Φιλίπε Σοάρες εφόσον πάρει χρόνο συμμετοχής, θα έχει την δυνατότητα να κάνει αισθητή την παρουσία του. Το ματς στο Βικελίδης κατέδειξε ότι ο ταλαντούχος Πορτογάλος αρχίζει και βρίσκει βηματισμό και αναμφισβήτητα όλοι περιμένουμε πολλά από αυτόν.

Είναι ένα Ευρωπαικό ματς με πολλά μάτια στραμμένα πάνω του και σίγουρα μια καλή δική του παρουσία θα βοηθήσει και τον ίδιο και την ομάδα. Και η χρηματιστηριακή του αξία θα ανέβει (αυτό συμβαίνει συνήθως σε Ευρωπαικές αναμετρήσεις και όχι σε ματς της Ελληνικής Superleague) και η αυτοπεποίθηση του θα τονωθεί με τυχόν συνεισφορά του στην πρόκριση του ΠΑΟΚ.

H Μίντιλαντ προφανώς δεν είναι κάποια ομάδα φόβητρο, ο ΠΑΟΚ έχει υποτάξει στο παρελθόν ομάδες με απείρως βαρύτερη φανέλα και ιστορία από τους Δανούς. Η Τούμπα θα κοχλάζει μετά από καιρό, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, μόνο πρόκριση για τον ΠΑΟΚ!

Διαβάστε ακόμη...