Με λανθασμένη νοοτροπία ομάδα και Λαός!

Ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει χθες έναν αντίπαλο που έχει παίξει άλλες 2 φορές εναντίον του και θα έπρεπε να έχει πολύ πιο καθαρό μυαλό.
Sourmenetes
Με λανθασμένη νοοτροπία ομάδα και Λαός!

Η ομάδα μας προερχόμενη από ένα μεγάλο διπλό με ανατροπή απέναντι στον άρη, έχοντας πάρει ψυχολογία φάνηκε ανέτοιμη στο πνευματικό κομμάτι και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μαζέψει τη διαφορά από την κορυφή, χάνοντας ένα κομβικό παιχνίδι.

Από το πρώτο λεπτό η ομάδα μας μπήκε στο τρυπάκι του αντιπάλου που ξέρουμε πως χειρίζεται πολλές φάσεις εντός αγωνιστικού χώρου, διαμαρτυρόμενη διαρκώς και βγάζοντας νεύρα προσπαθώντας να επηρεάσει καταστάσεις. Το μέγιστο λάθος είναι ότι ο ΠΑΟΚ ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αυτό το μομέντουμ, χαλώντας το ίδιο το μυαλό του. Νεύρα από κομβικούς παίκτες, εύκολα λάθη σε κρίσιμες πάσες, πράγμα από το οποίο δε μας άφησε να παίξουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά.

Μια ομάδα που ξέρει να οργανώνεται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, μια ομάδα που όπλο της είναι η σοβαρότητα, ο έλεγχος του παιχνιδιού και η πνευματική εξουδετέρωση του αντιπάλου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλώνεται σε καβγάδες σε κάθε φάση που δίνει δικαίωμα ο αντίπαλος. Ο αντίπαλος το έχει σπουδάσει αυτό χρόνια με το Χιμένεθ και προφανώς έχει σοβαρά απωθημένα με τον ΠΑΟΚ καθώς έχει στα 22 τελευταία ματς 2 νίκες, αν θυμάμαι καλά. Προφανώς έχουμε γίνει ο εφιάλτης αυτής της ομάδας η οποία θα έδινε τα πάντα για να μας βγάλει εκτός πνευματικού παιχνιδιού.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε την κάρτα που δέχθηκε ο Αουγκούστο πολύ νωρίς, την κακή βραδιά αρκετών παικτών με βάση την απόδοση που είχαν στα τελευταία ματς, έχουμε τη χθεσινή εικόνα που σίγουρα δυσκόλεψε την προσπάθεια της ομάδας. Και βασικότατο την έλλειψη του ανθρώπου που καθοδηγεί αυτό το σύνολο, του Λουτσέσκου που η τιμωρία του, τον έφερε μακριά από τον πάγκο της ομάδας. Η διαχείριση προφανώς δεν είδε η ίδια χωρίς αυτόν στον πάγκο, ένα γεγονός το οποίο ο ίδιος έδωσε το δικαίωμα να λάβει χώρα με την απερίσκεπτη ενέργεια στο προηγούμενο ματς. Προφανώς δεν πέταξε κάτι στον κόσμο, αλλά δυστυχώς έδωσε το δικαίωμα να τιμωρηθεί.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι που κανείς δε θα το περίμενε έτσι όπως εξελίχθηκε, αλλά λίγο το φάουλ που δε δίνεται στον Αουγκούστο εκτός περιοχής της άεκ, λίγο το λάθος να μη διώξει ο Κοτάρσκι μακριά την μπάλα, λίγο η νωθρότητα του Ίγκανσον να μην κλείσει την πάσα και η οπισθοχώρηση στην ίδια φάση φέρανε το γκολ. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε ευκαιρίες αλλά δυστυχώς τα τελειώματα άλλες φορές είτε η τελική πάσα άλλες φορές δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Ο αντίπαλος μπορεί να διαμαρτύρεται, δε μας προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός (εδώ τα χέρια του Άμραμπατ στο προηγούμενο ματς τα είδανε όλα κανονικά), για τη φάση του 7ου λεπτού, αλλά η φάση έχει σταματήσει πολύ νωρίτερα. Πολύ πιθανόν να τη σταμάτησε λανθασμένα ο διαιτητής, καθώς και ο Σάστρε και ο αντίπαλός του πάνε με χέρια στη φάση και ο διαιτητής δίνει φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ.

Προφανώς ο διαιτητής δεν έχει κάποιο δόλο να σταματήσει τη φάση γιατί η μπάλα πάει στα πόδια του Σβαμπ, αλλά σφύριξε φάουλ στην αρχική φάση. Πολύ πιθανόν να γίνανε φάουλ εκατέρωθεν αλλά ο διαιτητής έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ. Ας ηρεμήσουν λίγο οι άνθρωποι εκεί στη Ν.Φιλαδέλφεια καθώς και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βγάζει ανακοινώσεις για τη φάση του γκολ για ξεκάθαρο φάουλ στον Αουγκούστο. Χαλαρώστε λίγο...

Και να κλείσω το άρθρο μου όσον αφορά το Λαό του ΠΑΟΚ που έδωσε βροντερό παρόν στο γήπεδο, αλλά ήταν απών από το κομμάτι της κερκίδας. Τι μπορούμε να κάνουμε αδέλφια για αυτήν την εικόνα που έχουμε σε πολλά σημεία εντός αγώνα; Πραγματικά αργόσυρτα συνθήματα που η λέξη ΠΑΟΚ ίσα που ακούγεται, χωρίς ρυθμό δε βοηθάνε. Δε βοηθάνε την ομάδα να δώσει γκάζια, δε βοηθάνε την υπόλοιπη κερκίδα να συμμετέχει!

Δε γίνεται την ώρα που ψάχνουμε γκολ, την ώρα που θέλει η ομάδα να πιέσει να αναλωνόμαστε σε τόσο αργόσυρτα συνθήματα! Ούτε οι ξένοι παίκτες καταλαβαίνουν τι λέμε ούτε ο αντίπαλος μας αισθάνεται. Δε θα κάνω κριτική στο να πούμε ποιος φταίει! Απλά θεωρώ πως δε δίνουμε ώθηση στην ομάδα με κάποια αργά συνθήματα που σίγουρα πρέπει να ακούγονται, αλλά δε γίνεται να περνάει τόση ώρα με αυτά. Θέλει τσαγανό και τσαμπουκά το σύνθημα, να πορώσει τον κόσμο, να δώσει ώθηση στο διπλανό μας, να δώσει γκάζια στην ομάδα και να την απογειώσει!

Δε γράφω το παραπάνω κομμάτι για να πικράνω κάποιον ή να προσβάλλω κανέναν, απλά είναι κάτι που θεωρώ ότι δε βοηθάει την ομάδα μας και γενικά μας ρίχνει. Έχουμε τόσες συνθηματάρες ξεσηκωτικές και εμείς είναι λες και βάζουμε τρικλοποδιά την ώρα που θέλουμε να πιέσουμε τον αντίπαλο. Μετά το γκολ φάνηκε να ξυπνάμε αλλά ο χρόνος μετά μας πιέζει. Πολλές φορές μετά από γκολ που δεχόμαστε, δείχνουμε με περισσότερο παλμό, αλλά το ζήτημα είναι να έχουμε παλμό και ορμή καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και κυρίως την ώρα που πιέζουμε.

Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγήσει όλα τα ματς μέχρι τέλους αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να το χτυπήσει αν το μυαλό όλων είναι έτσι όπως πρέπει. Έχουμε τα φόντα να το πάρουμε και να προσθέσουμε πίεση σε όλους!

Πάμε ΠΑΟΚΑΡΑ!

Διαβάστε ακόμη...