Σκληρός σαν ατσάλι!

Ο ΠΑΟΚ χθες πήρε μια πολύ παλικαρίσια πρόκριση αναδεικνύοντας όλα όσα έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό.
Sourmenetes
Σκληρός σαν ατσάλι!

Ήταν γύρω στις 12:40 μετά τα μεσάνυχτα όταν η μπάλα ζύγιζε πολλά κιλά και ο Σλοβένος Κούρτιτς την έστησε στα 11 μέτρα ώστε να στείλει τον ΠΑΟΚ στους 16 του Europa Conference League. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την υπέρτατη προσπάθεια των παικτών και του προπονητικού τιμ που εδώ και 3 μήνες χτίζει ένα πολύ σκληρό χαρακτήρα, ένα χαρακτήρα που αδυνατεί να τα παρατήσει, έναν χαρακτήρα ατσάλινο και μια ομάδα που δε δέχεται να αποτύχει.

Κι όλα αυτά με ένα άναρχο ρόστερ, δομημένο με πολλά λάθη, με παίκτες που πολλοί τους χαρακτήρισαν «παλαίμαχους», με παίκτες που δεν έχουν όλα τα φόντα να παίξουν στον ΠΑΟΚ, αλλά με ένα χαρακτήρα ατσάλινο. Μία ομάδα που στα τέλη της χρονιάς ακουγόταν ότι θα πρέπει να σώσει τη χρονιά, δημιούργησε μόνη της νέες προϋποθέσεις στο να πρωταγωνιστήσει.

Χθες η βραδιά ξεκίνησε πολύ δυνατά για την ομάδα μας καθώς ήταν εμφανέστατο το πάθος, η αποφασιστικότητα και η θέληση όλων των παικτών στο να παίξουν ένα «τελικό». Ένας τελικός που θα έδινε μια σημαντικότατη πρόκριση, θα έδινε πρεστίζ ευρωπαϊκό που μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια, μια πρόκριση που θα αποδείκνυε ότι υπάρχει δυνατός σφυγμός για μια ομάδα που κατηγορήθηκε πολύ εύκολα όπως και ο προπονητής της, ότι αδιαφορεί για την Ευρώπη. Ένας ακόμα λόγος ήταν το πολυπόθητο «να δώσει πρόκριση η Τούμπα και να παίξουμε στην Ευρώπη το μήνα Μάρτιο». Παίζανε και αυτά το ρόλο τους στην πίεση που δημιουργήθηκε πριν το ματς.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά με 2 πολύ ωραία γκολ και τον ΠΑΟΚ να πρεσάρει για το τρίτο που θα έδινε πολύ μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν ήταν τυχαίος. Ομάδα από τη Δανία με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με γυμνασμένο ρόστερ και ένα ιδιαίτερα συμπαγές σύνολο. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε το τρίτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Είχαν και οι Δανοί μια δύο ευκαιρίες αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν λάβα και κάθε κατεβασιά είχε μυρωδιά δημιουργίας φάσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος ήταν λογικό να βγάλει επιθετικότητα, μπαίνοντας με δύναμη και θέληση να απειλήσει, αλλά η ομάδα μας ήταν πολύ καλά διαβασμένη και συνεπής στο πλάνο της. Θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για να βρει γκολ, αλλά λίγο η κούραση των Μπίσεσβαρ Βιειρίνια, λίγο ο κάκιστος διαιτητής που εκνεύρισε τους παίκτες μας με τις ανεκδιήγητες αποφάσεις του, λίγο ο ρέφερι που έκοψε όλες τις προωθημένες μπαλιές ως οφσάιντ, δεν έδωσαν το δικαίωμα για τρίτο γκολ.

Οι αναγκαστικές αλλαγές των παικτών στην αριστερή πλευρά, λόγω κούρασης,  και η ταυτόχρονη είσοδος των Μιτρίτσα Σίντκλευ, μας αποσυντόνισαν συνολικά με τους νεοεισελθόντες να φαίνονται στα χαμένα και ο αντίπαλος γύρω στο 75ο λεπτό να κάνει το γκολ το οποίο έστελνε το ματς στην παράταση. Η ομάδα φαινόταν σαφώς επηρεασμένη από την εξέλιξη του αγώνα καθώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε απειληθεί καθόλου και ξαφνικά δεχτήκαμε και γκολ και ο αντίπαλος είχε και δοκάρι.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι φοβηθήκαμε την κατάρρευση καθώς και οι δικές μας οι δυνάμεις φάνηκαν να στερεύουν, ο αντίπαλος είχε το μομέντουμ και σαφώς πιο νεανική ομάδα. Στο σημείο αυτό με την έναρξη της παράτασης βγήκε μπροστά το μέταλλο της ομάδα που γαλουχείται καθώς ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και δημιούργησε καθαρές φάσεις για γκολ, με την τελική προσπάθεια να μην είναι η καλύτερη δυνατή. Ο ΠΑΟΚ έφερε με την απόδοσή του το ματς στα χέρια του αλλά δεν κατάφερε να το πάρει στην παράταση.

Η προσπάθεια όμως που έγινε ήταν εμφανέστατη και το γύρισμα του μομέντουμ που ήταν ξεκάθαρα για τους Δανούς στο τέλος της κανονικής διάρκειας, είναι σημαντικότατα στοιχεία για την ομάδα μας. Η εμπειρία κάποιων παικτών, η πίστη στο πλάνο του προπονητή καθώς και η μη αποδοχή της αποτυχίας φανερώνουν ένα πολύ δυνατό χαρακτήρα και μια αναγεννημένη κατάσταση.

Σε αυτό το δρόμο πρέπει να πορευτούμε και το μέλλον μας ανήκει!

Διαβάστε ακόμη...