Πρωτοσέλιδο Ντροπής!

Μετά τη χθεσινή δικαιότατη νίκη του ΠΑΟΚ, κάποιοι έσπευσαν να μειώσουν την ορθότητα και την καθαρότητα αυτής.
Sourmenetes
Πρωτοσέλιδο Ντροπής!

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά εφημερίδα που εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη, που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στο Λαό του ΠΑΟΚ στάζει φαρμάκι για την ομάδα μας. Μετά το χθεσινό ματς, ανεξάρτητα της εμφάνισης της ομάδας μας, το πρόβλημα της εφημερίδας ήταν η αξιοπιστία του αποτελέσματος και κατά πόσο αδικήθηκε ο αντίπαλος καθώς και η "τύχη" που είχε ο ΠΑΟΚ.

Να τα πάρουμε όμως ένα ένα καθώς προσβάλλεται η νοημοσύνη μας με αυτά που διαβάζουμε.

Αναφέρεται ότι ο ΠΑΟΚ είχε τύχη χθες.

Ποιος ΠΑΟΚ κύριοι είχε τύχη; Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που είχε καθαρό τετ-α-τετ στα πρώτα λεπτά; Ο ΠΑΟΚ δεν είχε απόλυτο έλεγχο του αγώνα, πέραν της φάσης του γκολ που ορθά ακυρώθηκε, και ενός πλασέ που είχαν οι φιλοξενούμενοι; Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον Όφη μέσα στην περιοχή όλο το πρώτο ημίχρονο, άσχετα αν δεν μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ; Σε ποια τύχη αναφέρεστε δηλαδη;

Αναφέρεται ότι ο ΠΑΟΚ είχε και το VAR.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά αν μία ομάδα πρέπει να περηφανεύεται που υπάρχει VAR, αυτή πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έβαλε ως δεδομένο πριν 3 χρόνια την ύπαρξη VAR σε όλα τα γήπεδα και όλους τους αγώνες για να μη γίνεται αυτό που πήγε να γίνει χθες. Υπήρξε σαφέστατη παράβαση, ο διαιτητής και ο επόπτης δεν την είδαν και ήρθε το VAR να διορθώσει το λάθος! Αυτά γινόντουσαν τόσα χρόνια και χανόντουσαν ματς και τίτλοι. Είναι μια πραγματικότητα που υφίσταται εδώ και 3 χρόνια παγκοσμίως και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφέρεται ως εξτρά βοήθεια, γιατί έτσι το παρουσιάζετε. Παρουσιάζετε ότι ο ΠΑΟΚ βοηθήθηκε από το VAR. Ο ΠΑΟΚ δε βοηθήθηκε, ο ΠΑΟΚ δεν αδικήθηκε, όπως γινόταν πολλές φορές στο παρελθόν και σαφέστατα όχι μόνο στην ομάδα μας.

Αναφέρεται επίσης ως τραβηγμένο πέναλτι.

Ας μας εξηγήσετε και σε εμάς τους ανίδεους για ποιο λόγο το πεντακάθαρο χέρι, που μεγαλώνει στο σώμα του αμυντικού, όπως αναφέρει με σαφήνεια ο κανονισμός, δεν είναι πέναλτι; Ας μας το εξηγήσετε παρακαλώ, μπας και μάθουμε τους κανονισμούς. Σαν χθες θυμάμαι τον speaker του ματς Αγιαξ-ΠΑΟΚ το περίφημο 3-2, όταν δόθηκαν 3 πέναλτι στον Αίαντα, να λέει ότι πλέον όλα τα χέρια εντός περιοχής είναι πέναλτι. Το κατάπιαμε τότε! Πείτε μας λοιπόν τι εννοείτε όταν λέτε τραβηγμένο! Τον ορισμό του πέναλτι αναφέρεται δηλαδή ως τραβηγμένο;

Σε ψιλά γράμματα αναφέρετε βέβαια ότι σωστά ακυρώθηκε το πρώτο γκολ του Σβιντέρσκι. Εκεί καλώς δηλαδή λειτούργησε το VAR. Εκεί δεν έχουμε πρόβλημα κι ούτε ήταν τραβηγμένο.

Θα στεναχωριόμουνα εξίσου όσο ο κος Νιόπλιας, αν η ομάδα μου είχε σκοράρει και στο καπάκι μου ακύρωναν το γκολ και καταλόγιζαν πέναλτι εναντίον μου. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και ο ΠΑΟΚ την ένοιωσε ακόμα και χωρίς VAR, όταν ακυρώθηκε καθαρό γκολ ενώ είχε μετρήσει και θα έπαιρνε πρωτάθλημα. Μιλάμε για το αλησμόνητο ματς απέναντι στην αεκ. Ο κανονισμός πάλι όμως δικαιώνει το VAR καθώς η μπάλα μετά τη φάση που έγινε με τον Ζίβκοβιτς να ζητάει πέναλτι, σταμάτησε να παίζει την ώρα που βρέθηκε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ. Ο κανονισμός αναφέρει ότι η φάση ελέγχεται στην πρώτη διακοπή που θα γίνει. Αυτό ίσως πρέπει να διορθωθεί, αλλά προς το παρόν αυτό ισχύει.

Δεν σας φταίει κανένας ΠΑΟΚ για τη φάση που έγινε χθες. Δικαιότατα η φάση γύρισε πίσω σωστά, αν και είναι άσχημο να σου ακυρώνεται κανονικό γκολ, και δόθηκε η παράβαση.

Δυστυχώς κάτι τέτοιες αναρτήσεις δεν δικαιώνουν ούτε αυτούς που τις γραφούν καθώς στερούνται επιχειρημάτων και ουσίας των κανονισμών, καθώς και προσβάλλουν-επηρεάζουν έντονα το μεγαλύτερο κοινό που σας στηρίζει. Δεν έχουμε κανέναν νταλκά να αδικεί ο ΠΑΟΚ κανέναν! Δε θα δεχτούμε όμως με κανέναν τρόπο μια ανεύθυνη στάση απέναντι στην ομάδα μας! Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα για ένα πιο δίκαιο ποδόσφαιρο. Αν εσείς κρίνετε ότι ο ΠΑΟΚ είχε χθες το VAR, την τύχη και κέρδισε τραβηγμένο πέναλτι μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει...Ψάξτε το!

Διαβάστε ακόμη...