Περίεργη ταύτιση ... απόψεων!

Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο γρήγορα έχει καταφέρει ένας υπουργός αθλητισμού να γίνει τόσο αντιπαθής (σε πολύ κόσμο) καθώς και τόσο μεροληπτικός, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα...
Sn0ufel Sn0ufel
Περίεργη ταύτιση ... απόψεων!

Το ότι θα πετύχαινε ο κ. Αυγενάκης να καταφέρει τόσο σύντομα να ταυτίζονται κάποιες από τις απόψεις του με τα φερέφωνα του γάβρου που υποστηρίζουν με σθένος τις θέσεις της συμμορίας αλλά και του κυρ Σάββα, είναι κάτι που δεν το περίμενε ούτε ο πιο απαισιόδοξος. Λειτουργώντας με πραγματικά ανεξήγητο τρόπο, βάζει απέναντι του τον ΠΑΟΚ. Γιατί στον ΠΑΟΚ εξαντλείται η αντικειμενικότητα τους, ο ΠΑΟΚ τους ενοχλεί και τον ΠΑΟΚ χτυπάνε. Κανέναν άλλο. Τον ΠΑΟΚ και όσοι κάνουν το λάθος να μην είναι μαζί τους και να λειτουργούν (όσο είναι δυνατόν) ανεξάρτητα.

Ξεκίνησε σαν να είχε έτοιμη την ατζέντα του. Ή μήπως την είχε; Με σύνθημα τη πάταξη της βίας ο υπουργός έχει κάνει πλήθος συναντήσεων που συμπεριλαμβανουν τον Φούσεκ (εκπρόσωπος ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ), τον Μώραλη (πρόεδρος του γάβρου με τον οποίον συναντήθηκαν ώστε να συζητήσουν για τα μέτρα ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της βίας) και φυσικά με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη του γάβρου, Κουντούρη.

Αντικείμενο της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν οι τρόποι ενίσχυσης και προώθησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη χώρα μας. Για όσους δε θυμούνται ο εν λόγω κύριος ήταν παλιότερα αρχηγός και οργανωτής της "7" και κατηγορούμενος (αθώος από την αθηναϊκή δικαιοσύνη) μαζί με άλλους για τον θάνατο του Φιλόπουλου, οπαδού του ΠΑΟ το 2007. Σε αυτό το άτομο έδωσαν την προεδρία του ερασιτέχνη τους και με αυτό το άτομο ο υπουργός συναντήθηκε για την πάταξη της βίας. Come to greece για να τη βρεις η φάση.

Και μια και μιλήσαμε για ... βία, το 2014 στον αγώνα Ηρόδοτου - Εθνικού ο φίλαθλος του Εθνικού Κώστας Κατσούλης σκοτώνεται κυριολεκτικά στο ξύλο από οπαδούς του Ηρόδοτου. Ο Ηρόδοτος τιμωρείται με αφαίρεση 15 βαθμών, αλλά ο τότε βουλευτής Ηρακλείου και νυν αμείλικτος σε θέματα Βίας, υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, φέρνει το θέμα στη Βουλή, υποστηρίζοντας το αίτημα τής εν λόγω ομάδας για ανάκληση τής ποινής. Έτσι, επειδή είναι κατά της βίας. Φυσικά συνόδεψε και στη δική τους δολοφόνους ώστε να υποστηρίξει και εκεί την αθωότητά τους.

Ο ίδιος αποφάσισε σήμερα να δώσει συνέντευξη ώστε να δώσει ένα πιο επίσημο τόνο στις δηλώσεις του κυρ Σάββα. Δε χρειάζεται να παραθέσω το τι ακριβώς είπε. Όποιος έχει κάνει το λάθος να δει η να διαβάσει έστω και μια συνέντευξη του κυρ Σάββα ή του άλλου γνωστού φερέφωνου, θα ξέρει ακριβώς τι είπε και ο υπουργός. Με λίγα λόγια ο ΠΑΟΚ είναι χαλίφης. Η ΕΠΟ είναι κακή και ο Γραμμένος είναι πουλημένος, το VAR είναι άχρηστο και κακώς χρησιμοποιείται και φυσικά ο ΠΑΟΚ έχει δικές του ομάδες και είναι ντροπή αυτό που κάνει με τους δανεικούς. Κερασάκι στη τούρτα η ακαταλληλότητα του Μέλο Περέιρα.

Το ότι ο ΠΑΟΚ έχει ζητήσει από το 2016 τη δημιουργία Β' ομάδων ώστε οι πιτσιρικάδες να πάρουν αγωνιστικό χρόνο σε επαγγελματικό επίπεδο περνάει απαρατήρητο. Το ότι ο ΠΑΟΚ ζήτησε μετακινήσεις οπαδών επίσης. Το ότι κανείς τους δε κάνει αναφορά στις προηγούμενες αμαρτωλές διοικήσεις της ΕΠΟ που έφεραν την ομοσπονδία στη παρακμή και συνέβαλλαν καθοριστικά στην απαξίωση του ελληνικού πρω(κ)ταθληματος είναι αυτονόητο. Ότι φυσικά απαξιώνει το VAR όπως συστηματικά κάνει μια συγκεκριμένη ομάδα είναι τυχαίο προφανώς. Το ότι επιτίθεται και αυτός σε Μέλο Περέιρα και Γραμμένο όπως ο κυρ Σάββας είναι τυχαίο.

Η εκστρατεία κατά την αντιμετώπιση της βίας πάει καλά. Ήδη ο υπουργός έχει κατακρίνει τα ορκ τους ΠΑΟΚτσήδες που μπήκαν σε αγώνα ακαδημίας του γάβρου και πήραν φανέλες από τα παιδιά. Νεκρική σιγή όμως για το ντου των επιστημόνων του μπειραιά σε αγώνα της ακαδημίας τους με τη Μπάγερν όπου επιτέθηκαν στους Γερμανούς φιλάθλους τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς και κλέβοντας υλικό και των δύο ομάδων (περιττό να πω εδώ ότι και τα δύο περιστατικά είναι καταδικαστέα, απλά εδώ θέλουμε να επισημάνουμε τη διαφορετική αντιμετώπιση).

Ίδια αντιμετώπιση και στους συνδέσμους όπου σε πρόσφατη έφοδο της αστυνομίας συνέλαβαν για κατοχή πυρσων και κροτιδων άτομα που βρισκόταν στο σύνδεσμο αλλά σε αντίστοιχη έφοδο σε συνδέσμου του Ο. Α. Ρ. Η. Σ. που βρέθηκαν τσεκούρι λοστοί και λοιπά εφόδια μάχης δεν υπήρξε καμία προσαγωγή. Όλα αυτά είναι τυχαία περιστατικά προφανώς και καθόλου στοχευμένα.

Τέλος θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον υπουργό αν έχει ακούσει κάτι για την υπόθεση Τζήλου, αν οι εβδομαδιαίες εξαγγελίες του κυρ Σάββα αποτελούν πρόκληση βίας, αν ο μαρινακης μπορεί ακόμα να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, και αν άκουσε κάτι για ευθείες απειλές σε ποδοσφαιριστές που έπαιζαν (τυχαία πάντα) στον ΠΑΟΚ από τηλεοπτική εκπομπή που όλως τυχαίως έχει προβλέψει και την επίθεση στο διαιτητή Τζήλου. Λέμε τώρα αν ακούσατε κάτι δεν είναι απαραίτητο απλά κουβέντα να γίνεται.

Υ.Γ Καλή επιτυχία στη συνέχεια της προσπάθειας για πάταξη της βίας να έχετε κύριε υπουργέ.

Διαβάστε ακόμη...