Δίκαια .. τέταρτος!

Ένας αναιμικός ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 0-1 (και) από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και κατέκτησε τελικά την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα..
Δίκαια .. τέταρτος!

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πως τα play offs είναι μια διαδικασία στην οποία ο Δικέφαλος, έτσι όπως είναι διαμορφωμένος, δεν μπορεί να σταθεί.

Τι εννοούμε με αυτό; Μα φυσικά αυτό για το οποίο φωνάζουμε όλο αυτό το διάστημα. Το ελλιπές σε αριθμό και σε ποιότητα ρόστερ.

Μερικά πράγματα δεν μπορούν να καμουφλαριστούν μέσα από την προπόνηση και τη δουλειά. Ένας τέτοιος παράγοντας είναι και η έλλειψη ποιότητας. Όταν η ομάδα ετοιμάζεται να παίξει τελικό για την τρίτη θέση και στην εντεκάδα βλέπουμε Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Μπίσεσβαρ, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Και για να ξεκαθαρίσουμε: Στο χθεσινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν χειρότερος του αντιπάλου του. Ωστόσο (για να το θέσουμε συνοπτικά) και τρία μερόνυχτα να έπαιζε γκολ δεν μπορούσε να βάλει.

Τώρα μένει ένα μόνο παιχνίδι. Ένας τελικός στον οποίο διακυβεύεται ένα τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που σίγουρα ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κατακτήσει, ειδικά αν παραταχθεί πλήρης όπως και προβλέπεται να γίνει.

Το ζήτημα όμως είναι πιο σοβαρό και αφορά τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ομάδας. Είναι γεγονός πως λήγουν αρκετά και μεγάλα συμβόλαια. Κούρτιτς, Ολιβέιρα, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί θα αποχαιρετήσουν. Είναι επίσης γεγονός πως την τελευταία μεταγραφική περίοδο σπαταλήθηκαν πολλά χρήματα σε παίκτες στοιχήματα που δεν απέδειξαν τίποτα απολύτως (Κουαλιάτα, Φελίπε), σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν καν (Ρικάρντο), παίκτες χαμηλής ποιότητας (Νασμπεργκ) και παίκτες μέτριους (Ράφα Σοάρες).

Εν ολίγοις μιλάμε για έξι με επτά παίκτες τουλάχιστον που θα αποδεσμευθούν και στην θέση τους πρέπει να έρθουν παίκτες ηγέτες και ποιτικοί, ικανοί να κάνουν τον ΠΑΟΚ ξανά πρωταθλητή; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Η πρόσφατη ιστορία λέει ξεκάθαρα όχι.

Μένει να δούμε τις διοικητικές κινήσεις και πως η ίδια η διοίκηση οραματίζεται τον ΠΑΟΚ της επόμενης μέρας. Απλά όταν το αποφασίσει, να μας το πει για να ξέρουμε και εμείς.

Υ.Γ: Φέρε μας το κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό.

Διαβάστε ακόμη...