Πρόκριση με ποιότητα και mental aggressivity!

Νίκη με 0-2 και πρόκριση στους ομίλους του Conference League για τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Ριέκα.
Πρόκριση με ποιότητα και mental aggressivity!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Όταν η ομάδα, σε τόσο πρώιμο ακόμη στάδιο μέσα στη χρονιά, πάει στην έδρα ενός αντιπάλου που έχει τόσο μεγάλο κίνητρο και καταφέρνει να έχει δύο γκολ και τρία δοκάρια κάνοντας επίδειξη ανωτερότητας αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Κατάλληλη πνευματική προετοιμασία.

Έργο προπονητή λοιπόν. Ένας ΠΑΟΚ στιβαρός που με Κούρτιτς, Σβαμπ, Καντουρί και Μπίσεσβαρ κυριάρχησε μεσοεπιθετικά και θα έπρεπε να είχε καθαρίσει την πρόκριση από το ημίχρονο, αν όχι από το μισάωρο. Ένα ρεσιτάλ 4-2-3-1 που αποτελεί προοίμιο των δυνατοτήτων του φετινού ΠΑΟΚ.

Ακόμη και με την ατυχία να του χτυπάει την πόρτα τρεις φορές με δοκάρια, ο Δικέφαλος παρέμεινε και στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρός και μετρημένος, δεν έδωσε δικαιώματα, περίμενε τον χώρο που αναπόφευκτα θα άφηναν οι Κροάτες και χτύπησε με ένα κλέψιμο ψηλά και γκολ από τον Μουργκ, αποδεικνύοντας πως σε ένα σύνολο που υπάρχει συνοχή και πλάνο, ακόμη και οι ρολίστες μπορούν να προσφέρουν και να είναι σημαντικό κομμάτι της ομάδας.

Πρώτη μεγάλη νίκη του Λουτσέσκου λοιπόν με επιστροφή στη νοοτροπία – τρίπτυχο "balance – mentality – aggressivity" . Ωστόσο η νοοτροπία του προπονητή πρέπει να στηριχθεί και από την διοίκηση και είμαστε σε αναμονή των τελικών κινήσεων.

Εν ολίγοις, μεγάλο μπράβο στην ομάδα που πέτυχε τον πρώτο στόχο της χρονιάς και έβαλε φίμωτρο (έστω για λίγο) στους απανταχού γκρινιάρηδες, ξερόλες και «δημοσιογράφους» των fm που η χολή και πίκρα τους δεν είχε σταματημό.

Αγαπήστε την ομάδα, μπορεί να πετύχει πολλά.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...