Και ξανά προς την κούπα τραβά!

Τεράστια νίκη και τεράστια πρόκριση στον εικοστό πρώτο τελικό κυπέλλου της ιστορίας του για τον μεγάλο ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε και στον δεύτερο ημιτελικό στης ΑΕΚ με 2-1..
Και ξανά προς την κούπα τραβά!

Πλάνο, θέληση, αγωνιστικότητα και πίστη στην ομάδα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα, για να χτιστεί μια ομάδα νικήτρια.

Και αυτά τα είχε όλα ο ΠΑΟΚ χθες. Έχοντας το πλεονέκτημα του σκορ του πρώτου αγώνα, ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με στόχο να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να τον χτυπήσει στην κόντρα τελειώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση.

Και θα το είχε καταφέρει εύκολα από το πρώτο ημίχρονο, αν οι παίκτες του δεν ήταν τόσο τραγικά άστοχοι, άνευροι και με έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια.

Ξεκινώντας από τον Σφιντέρσκι στο πρώτο λεπτό που αντί να σουτάρει βγαίνει μόνος πλάγια και συνεχίζοντας με την αστοχία του Ουάρντα, την κεφαλιά άουτ του Πολωνού φορ και τη φάση που ο Σοάρες βγαίνει σχεδόν απέναντι από το τέρμα και κάνει σέντρα, ο ΠΑΟΚ σπατάλησε τρεις ευκαιρίες για γκολ, ενώ δημιούργησε προϋποθέσεις και σε ακόμη αρκετές περιπτώσεις.

Περνώντας στην επανάληψη, η ομάδα του Γκαρσία και πάλι μπήκε καλύτερα στο ματς, έχασε και πάλι ευκαιρία με τον Αουγκούστο και φυσικά ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με το χαμένο πέναλτι του Αντρέ.

Και εκεί εφαρμόστηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Σε ένα ματς στο οποίο έχεις διαλύσει τον αντίπαλο σε κάθε επίπεδο επί εξήντα εννέα λεπτά, έρχεται μια φάση και δέχεσαι γκολ.

Και εκεί φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι ομάδα και έχει πίστη και αφοσίωση στο πλάνο του.

Γιατί; Μα γιατί μετά το γκολ η ομάδα δεν έχασε την ισορροπία της. Δεν βγήκε αλόγιστα μπροστά, ούτε έχασε την ψυχραιμία της. Ο Γκαρσία έβαλε μέσα τον Μιχαηλίδη για να θωρακιστεί στα ψηλά από τις γιόμες και τις σέντρες του αντιπάλου και πέρασε μέσα τον πιο μαχητικό Κρμέντσικ.

Και ξαφνικά το πλάνο που υπήρχε σε όλο το παιχνίδι εφαρμόστηκε ξανά , αυτή τη φορά επιτυχημένα.

Ο Τσέχος φορ βγήκε για πολλοστή φορά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, έσπασε τη μπάλα, ο Μπάμπα έκανε την πρώτη σωστή τελική πάσα στο παιχνίδι και ο Τσέχος πυροβόλησε αποκαθιστώντας την δικαιοσύνη και την ισορροπία, για να έρθει στο τέλος ο Ζίφκοβιτς και να βάλει το κερασάκι στην ασπρόμαυρη τούρτα της πρόκρισης.

Πέρα όμως από την πρόκριση, προσωπικά θα σταθώ και πάλι στην έννοια της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ χθες ήταν διαβασμένος, σκληροτράχηλος και με νοοτροπία νικητή.

Παρά το ποιοτικό έλλειμμα στην τελική προσπάθεια και παρά το γεγονός ότι το ματς στράβωσε ανεξήγητα, είχε τα αποθέματα και να μην απειληθεί ξανά, αλλά και να κερδίσει το ματς και την πρόκριση.

Έργο Γκαρσία και έργο και παικτών που βλέπουν τον μεγάλο στόχο και πάνε πρόσω ολοταχώς να σώσουν με χρονιά γεμάτη ποδοσφαιρική παράνοια.

Υ.Γ: Φέρε μας το κύπελλο... Στον Πύργο τον Λευκό ...

Διαβάστε ακόμη...