Άξιζε τη νίκη, μοίρασε ελπίδα!

Ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στην κυβέρνηση με 1-1 ...
Άξιζε τη νίκη, μοίρασε ελπίδα!

Πάντα τα παιχνίδια αυτά είναι παιχνίδια αποδείξεων. Πόσο μάλλον όταν έχεις δώσει δικαιώματα ως ομάδα και ψάχνεις τον καλό σου εαυτό όπως ο Δικέφαλος.
Δεν είναι εύκολο μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα, να βρεις τον τρόπο να ορθώσεις ανάστημα. Κ όμως ο ΠΑΟΚ χθες τα κατάφερε.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία παρατάχθηκε με το γνωστό πια 4-2-3-1 με μόνες αλλαγές τον Μουργκ αντί του Τζόλη (προφανώς επειδή κρίθηκε πως ο Αυστριακός είναι πιο συνεπής ανασταλτικά) και τον Κρμέντσικ αντί του Σβιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι δυνατά και απείλησε μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο κόντρα στον άνευ λόγου υπερτιμημένο αντίπαλο και επέτρεψε μόλις μία (μεγάλη μεν, μία δε) ευκαιρία στον αντίπαλο του. Από την πλευρά του ο Δικέφαλος ήταν δραστήριος και απειλούσε σχεδόν σε κάθε στατική φάση μη μπορώντας ωστόσο να σκοράρει.

Κάτι που κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ίνγκανσον. Ένα δεύτερο ημίχρονο καταπληκτικό, στο οποίο η εξαιρετικά στημένη ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία εκμηδένισε τον αντίπαλο, ο οποίος κυριολεκτικά δεν πέρασε το κέντρο, παρά μόνο στη φάση της ισοφάρισης και το δώρο του Πασχαλάκη.

Η δικαιοσύνη έπρεπε να αποκατασταθεί στο 93ο λεπτό όταν η βολίδα του Τζόλη σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Σα, ωστόσο ο Δικέφαλος στάθηκε άτυχος και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Πέραν του αποτελέσματος (που είναι ξεκάθαρα άδικο), ο ΠΑΟΚ έχει μόνο θετικά να αποκομίσει από το χθεσινό παιχνίδι. Απέδειξε πως είναι στο ίδιο επίπεδο με τον αντίπαλο, ενώ έχει αδικήσει τον εαυτό του με τα παιδικά λάθη που του έχουν στοιχίσει στη βαθμολογία.

Επίσης, η παρουσία των Ουάρντα και Κρμέντσικ δίνει άλλη υπόσταση στην ομάδα και την ανεβάζει επίπεδο σε θέσεις που πραγματικά πονάει με τον Αιγύπτιο ειδικά, πραγματικά να εντυπωσιάζει ως τώρα και να ανεβάζει σημαντικά με την παρουσία του όλο τον άξονα του Δικεφάλου.

Συνοπτικά, αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα είναι να χτίσει πάνω στην εμφάνιση της και να κάνει ένα σερί νικών που θα της δώσει ψυχολογία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο πρωτάθλημα η πορεία πρωταθλητισμού ως το τέλος είναι απαραίτητη, έστω και αν ελπίδες δεν υπάρχουν, ενώ το κύπελλο είναι πάντα ένας στόχος με τρομερή σημασία, ειδικά σε μια χρονιά όπως η φετινή με πολλές αλλαγές και ζυμώσεις.

Μιλώντας για αλλαγές, είναι κρίμα αυτή η ομάδα να μην έχει ενισχυθεί με ένα ταχυδυναμικό χαφ που θα μπορούσε πραγματικά να την αλλάξει επίπεδο και η διοίκηση πρέπει πραγματικά να σταθεί δίπλα στην ομάδα σε όλα τα μέτωπα.

Υ.Γ: Διπλό μέσα στην Κρήτη, ΠΑΟΚ λε, ολέ.

Διαβάστε ακόμη...