Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ!

Μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΣ, στην άδεια για ακόμη μια φορά Τούμπα...
Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ!

Ήταν μία νίκη που ήρθε με πολύ μεγάλη δυσκολία για τον Δικέφαλο, ο οποίος πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς λόγο και μετά έτρεχε να προλάβει..

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το 4-2-3-1 που φαίνεται να προτιμά ο Πάμπλο Γκαρσία, ωστόσο το σχήμα αυτό εμφανίστηκε πλήρως δυσλειτουργικό.

Σε αυτό συνέβαλαν πολλοί παράγοντες που αφορούσαν κυρίως τον άξονα της ομάδας, όπου με τον Εσίτι δίπλα στον Σβαμπ, αλλά και τον Μουργκ πλήρως εκτός αγώνα για άλλη μια φορά, ο Δικέφαλος δεν μπορούσε και πάλι αν δημιουργήσει καθόλου, αλλά ούτε και να διασπάσει το πολύ σωστό pressing του ΠΑΣ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυσκολίας αυτής ήταν και η φάση από την οποία προήλθε το γκολ του αντιπάλου με τον Σοάρες να κάνει το εύκολο λάθος και τον ΠΑΟΚ να το πληρώνει.

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρος, ο Πάμπλο Γκαρσία αναγνώρισε τα λάθη του στο αρχικό σχήμα και προχώρησε άμεσα στις αλλαγές μου μεταμόρφωσαν τον ΠΑΟΚ. Με τον Τζόλη στην θέση του ανέτοιμου Βιεϊρίνια, τον Ελ Καντουρί αντί του βαριδίου Εσίτι και τον Μπίσεσβαρ στη θέση του πλήρως αρνητικού Μουργκ, η ομάδα πίεσε, ισοφάρισε γρήγορα, ενώ απώλεσε και πολλές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι γρήγορα και χωρίς άγχος.

Συνοπτικά, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πλήρως διπρόσωπος. Ωστόσο, το θετικό που αποκομίζουμε είναι πως η ομάδα πια συνηθίζει και πάλι να κερδίζει, έπνιξε τον αντίπαλο στο δεύτερο μέρος και έχει πια προπονητή που αναγνωρίζει τα λάθη του και τα διορθώνει μέσω των αλλαγών του. Το έπραξε με την PSV, το έπραξε και χθες με απολογισμό δύο νίκες. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ο κόσμος του ΠΑΟΚ αισθάνεται πια εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που είναι στο τιμόνι της ομάδας.

Ατομικά, είναι άκρως ανησυχητική η εικόνα του Μουργκ, ο οποίος δείχνει έξω από τα νερά του στη θέση του δεκαριού και ίσως του ταιριάζει πιο πολύ να παίζει στα αριστερά. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ πρέπει με κάποιο τρόπο να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Εσίτι, ο οποίος δεν μπορεί να βοηθήσει πλην ελαχίστων αγώνων ειδικών συνθηκών.

Τέλος, ο Βιεϊρίνια θα βοηθήσει όταν βρει ρυθμό, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο Περέιρα, που έδειξε ότι έχει τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα να αποτελέσει, αν όχι βασική, σίγουρα μια αξιοπρεπή εναλλακτική του Δημήτρη Γιαννούλη.

Υ.Γ: Το πλέον σημαντικό όφελος όμως είναι ένα: Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μετράει και πάλι με ανυπομονησία τις μέρες για να δει την ομάδα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...