Στημένο παιχνίδι απαξίωσης ...

Όταν δεν μπορείς να φτάσεις κάτι ή κάποιον, απλά τράβα τον χαμηλά για να ΦΑΙΝΕΤΑΙ στο ύψος σου...
Στημένο παιχνίδι απαξίωσης ...

Ας είμαστε ρεαλιστές. Καμία κυβέρνηση, κανένας πρωθυπουργός, υπουργός ή παχύδερμο αφεντικό αυτών, δεν θα τραβήξει μια κατάσταση τόσο όσο να φτάσουμε στο σημείο πραγματικής απόσχισης, διαίρεσης και γενικά όλα όσα ακούγονται, γράφονται ανά καιρούς.

Όλα, όλα όμως, είναι παρά ένα ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ. Όταν παρατηρείς, όταν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ πως ό,τι και να προσπαθήσεις δεν πρόκειται να καταφέρεις να φτάσεις αυτόν που φθονείς, τότε ο μοναδικός τρόπος που σου απομένει, είναι να προσπαθήσεις να τον σπιλώσεις τόσο όσο να μείνει μιας μορφής ΡΕΤΣΙΝΙΑ. Άσχετα αν ποτέ δεν θα μπορείς να αποδείξεις κάτι με σαφήνεια, η λάσπη έχει λάβει θέση στον ανεμιστήρα και εκτοξεύεται χωρίς αιδώ. Από πρωταθλήματα Πρεσπών μέχρι τα χθεσινά. Μια διαρκής προσπάθεια ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ.

Ταυτόχρονα, είναι τέτοια η έπαρση τους, που πλέον έχουν αυτοαναγγελθεί σε τιμητές και προστάτες της..δικαιοσύνης, "απειλώντας" τους ...υπαλλήλους τους, αυτούς που τόσους μήνες είναι υποχείρια στις πράξεις και τις διώξεις τους. Αλλάζουν μάλιστα, στάχτη στα μάτια του κόσμου, νομοθετικά πλαίσια, ντεμέκ ευνοώντας τον ΠΑΟΚ. Αυτοί που τόσο καιρό τον τραμπουκίζουν μέσω συνεχών ψευδών δημοσιευμάτων αλλά και παραπλανητικών αναφορών. Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής! Διαμορφώνουν ένα πλαίσιο όπου με...ευνοημένο τον ΠΑΟΚ, ουσιαστικά δημιουργούνται οι συνθήκες εύνοιας του γάβρου την Πέμπτη στην δίκη για τα στημένα... 

Στόχος; Σαφής. Λιτός και κατανοητός. Όλοι ίδιοι είναι. Αυτή η πρόταση που έχει γίνει κεντρικό μότο του Νεο-αίλληνα εδώ και δεκαετίες.

Φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να πέσει κατηγορία, ακόμα όμως και η όποια απόφαση για αφαίρεση βαθμών (που δεν μας τρομάζει αγωνιστικά) αφήνει αυτό που θέλουν. ΡΕΤΣΙΝΙΑ. Και είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ. Τουλάχιστον για εμάς. Γιατί εμείς, δεν είμαστε σαν αυτούς. Όποιοι και αν είναι αυτοί.

Και το έχουμε πολλάκις και διαχρονικά αποδείξει ακόμα και αν χρειάστηκε να φάμε τις ίδιες μας τις σάρκες.

Απόφαση μιας ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΗΜΕΝΗΣ επιτροπής, βάση ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ μάλιστα, απτών αποδείξεων αφού ο διορισμός των μελών έγινε μόλις...δύο μέρες πριν τη σύσταση αυτής! Απόφαση που όμως ήδη έχει δώσει στίγμα και ευκαιρία για "λόγια" σε όσους, ειδικά τα τελευταία χρόνια, βλέπουν στους εφιάλτες τους τον ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΟΚ να δημιουργείται, να σπάει ρεκόρ, να επελαύνει, να είναι η ΝΕΜΕΣΙΣ που τόσο φοβούνται.

Απόφαση ενός κύκλου υπανθρώπων που ο ηγέτης τους, κατηγορείται εδώ και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ για το μισό ποινικό κώδικα. Ηγέτης (;) ενός σωματείου, σήμα κατατεθέν της βρωμιάς, της σαπίλας, της αρρώστιας όχι απλά του ποδοσφαίρου αλλά και σε μια αλληγορική βάση, της ίδιας της Αιλληνικής κοινωνίας.

Είναι πλέον τόσα πολλά που δεν μπορεί κάποιος να τα αναγράψει σε μια παράγραφο παρά χρειάζεται λίστα. Από καμένους φούρνους, τον Τζήλο, τα στημένα και τις κατηγορίες για αυτά, εγκληματική οργάνωση, τραμπουκισμούς σε παίχτες, διαιτητές, αξιωματούχους Διεθνών οργανισμών, πολιτικούς πρώην και νυν, καράβια με τόνους ηρωίνης που οι μάρτυρες εξαφανίζονται ένας ένας, οικονομικοί εκβιασμοί μέσω τηλεοπτικών δικαιωμάτων, οικονομικές διευκολύνσεις μέσω των ίδιων δικαιωμάτων, ανταλλαγές παιχτών τουλάχιστον..."περίεργες", συναλλαγές με ομάδες του εξωτερικού τουλάχιστον "περίεργες"... και πολλά, πάρα, πάρα πολλά ακόμη.

Αλλά και έναν (οφείλουμε να κατανοούμε τη δύναμη του αντιπάλου) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μηχανισμό προπαγάνδας, διασποράς ψευδών ειδήσεων και διαρκούς απόκρυψης πραγματικών γεγονότων.

Συνοδευόμενη πλέον από μια κυβέρνηση-μαριονέτα στα χέρια του πιθανού πρωταγωνιστή στο επόμενο κύκλο της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς NARCOS. Του πρώτου "ανθρώπου" που έτρεξε να συνεχάρη τον εγγονό του Μητσοτάκη άμα την ανάληψη της πρωθυπουργίας.
Επιπρόσθετα, η πρώτη απόφαση του κουμπάρου, ήταν η ανάληψη της λειτουργίας των ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΥΠ. Μια κίνηση με ξεκάθαρο...δικτατορικό προσανατολισμό.

Ο πόλεμος μας, δεν έχει να κάνει με το αν θα δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ για όσα ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ τον κατηγορούν. Ο πόλεμος μας, που οφείλει να είναι ΔΙΑΡΚΗΣ και μέχρις εσχάτων, έχει πια να κάνει με την ολοκληρωτική λύση αυτού του πυρήνα σαπίλας, δυσωδίας και εγκληματικών ενεργειών που τόσα χρόνια λυμαίνεται όχι απλά το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό, αλλά έχει πια ισχυρότατες προεκτάσεις στο σύνολο της καθημερινότητας μας. Καμία απόφαση για τον ΠΑΟΚ αν πρώτα δεν ΛΥΘΟΥΝ οι δεκάδες "εκκρεμότητες" που υπάρχουν με τον παχύδερμο απόγονο του "Ρώσου" Υψηλάντη. ΚΑΜΙΑ.

ΑΝ υπάρχει μια, έστω μια υπόνοια για τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν εκατοντάδες αποδείξεις για αυτούς.

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΙΣΟΝΟΜΙΑ.

Το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού λένε. Το ποδόσφαιρο είναι μόνο η αφορμή λέμε. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι πάνω και πέρα από όλα αυτά. Από τα γεννοφάσκια του μάλιστα. Δεν ήταν απλά ένα σωματείο, αλλά ένας Φάρος ελπίδας, αλλαγής, περηφάνιας, αντίστασης, ονείρων, κατακτήσεων.

Εμείς, ως δέκτες αλλά και ταυτόχρονα μεταλαμπαδευτές της Ιδέας αυτής, δεν γνωρίζω το ΠΩΣ, αλλά ξέρω σίγουρα το ΓΙΑΤΙ οφείλουμε να διεκδικήσουμε την απουσία ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΛΙΔΑΣ θα τολμήσουν να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ οι πολέμιοι μας.

Κυνήγι μέχρις εσχάτων, όλων όσων όχι απλά προωθούν ή συμφωνούν με τέτοιες πρακτικές συνεχούς απαξίωσης, αλλά και όσων δεν συμπορεύονται μαζί μας.

Ο χρόνος είναι τώρα, ο τόπος είναι εδώ. Ετοιμάσου να μπεις στο μεγάλο χορό.

ΥΓ: προς αρμόδιους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Υπάρχουν στιγμές που το Ή ταν ή επι τας, αποκτάει νόημα.

Υγ2: Προς πολιτευτές της Βορείου Ελλάδος. Το νού σας.

ΥΓ3: Προς εμάς : Το νού μας. Ενότητα, ομοψυχία.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...