Μιας Ιδέας δρόμος...

Υπάρχουν στιγμές, που μερικές λέξεις αποκτούν μια ιδιαίτερη δυναμική, καθορίζουν τη δράση μας, ορίζουν το χαρακτήρα μας, γίνονται Ιδέες...
Μιας Ιδέας δρόμος...

Αυταπάρνηση, ομοψυχία, ενότητα, αγάπη.

Λέξεις που αν καταφέρουμε και τις προσδώσουμε αυτή την ιδιάζουσα βαρύτητα που δύναται να φέρουν, τότε μπορούν να γίνουν το φράγμα που θα αντισταθεί στις...ορέξεις των “γνωστών-αγνώστων“ που τόσα χρόνια παλεύουν για την..κανονικότητα στο Ελλ. ποδόσφαιρο (αλλά και γενικότερα στην Ελληνική πολιτεία!).

Λέξεις που αν καταφέρουμε και απλά... τις κάνουμε πράξεις, θα γίνουν ορμητικός χείμαρρος, ικανός να παρασύρει κάθε άρρωστο, κάθε αρρωστημένο, καθετί νόθο που εποφθαλμιά να διατηρήσει μια σαθρή κατάσταση που βολεύει τις βουλιμικές ορέξεις του...

Ο ΠΑΟΚ, από τα γεννοφάσκια του, ήταν κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό σωματείο. Ήταν μια δύναμη ελπίδας, αέναης προσπάθειας, αναζήτησης του ονείρου. Μία καθάρια δύναμη που πήγαζε από τις αγνές προθέσεις του λαού του, του ταλαιπωρημένου, χιλιοβασανισμένου αλλά πάντοτε περήφανα ονειροπόλου λαού του.

Αυτών που δέχτηκαν τον χλευασμό και τη μήνη των...τότε Ελληναράδων, αυτών που παρά τις αντιξοότητες κατάφεραν βήμα βήμα και δημιούργησαν το μεγαλύτερο προσφυγικό σωματείο στον κόσμο.

Αυτών είμαστε οι απόγονοι, αυτών θα είμαστε οι πρόγονοι. Αυτών που πάντα ακολουθούν, στηρίζουν, αναδεικνύουν μια Ιδέα, απλά γιατί... αυτή είναι αγνή και καθάρια. Το τελευταίο -αλλά και το πιο σημαντικό- προπύργιο απέναντι σε κάθε τι σάπιο, ηθελημένα ασαφές και επικίνδυνα παραπλανητικό.

Νωρίς νωρίς μάλιστα παρατηρούμε μια...έντεχνα δομημένη προσπάθεια για...επιστροφή στο μέλλον που ευαγγελίζονται ντόπιοι Μπερλουσκόνι, λαθρέμποροι κινέζικων κασκόλ και οι συν αυτών. Θυμίζουν μάλιστα τον γνωστό παράγοντα του Εδεσσαϊκού, με τα εμείς θέλαμε (το VAR) μα μετά είπαν θέλουν και αυτοί και τότε είδαμε πως εμείς δε θέλουμε και τότε είπαμε να θέλουμε αλλά να λέμε ότι δε θέλουμε και όλα αυτά τα γραφικά-γλαφυρά και καθημερινά μεταδιδόμενα από τα μέσα προπαγάνδας που απλόχερα πλέον τους προσφέρουν το ελλ.κράτος (sic), οι...εκλεγμένοι αξιωματούχοι αυτού αλλά και οι “συγγενείς” τράπεζες που σύντομα θα ζητήσουν ανακεφαλαιοποίηση για να καλύψουν τη..χασούρα....

Νωρίς νωρίς παρατηρήσαμε, παράλληλα, μια προσπάθεια απαξίωσης των δικών μας δυνατοτήτων μέσα από την κατακραυγή στα..γνωστά: αρχη όλων ην το σύστημα, έπειτα ο προπονητής, κατόπιν οι παίχτες και φυσικά πάντα οι μπηχτές για τη διοίκηση (που μεταξύ μας μεταξά, ήταν είναι και θα είναι ο βασικός τους στόχος, αφού “χαλάει” την πιάτσα).

Οι στιγμές επιβάλουν συνεπώς τα 4 προαπαιτούμενα που αρχικά θέσαμε.

Με αυτά ξεκίνησε το παρόν κείμενο, με αυτά θα ολοκληρωθεί. Γιατί δεν είναι απλά λέξεις.

Είναι όπλα, βασικά εργαλεία για τη διατήρηση της Ιδέας που πρεσβεύουμε:

Αυταπάρνηση, ομοψυχία, ενότητα, αγάπη.

Για τον ΠΑΟΚ.

Για την Ιδέα που μας παρέδωσαν, για την Ιδέα που αναλλοίωτη θα παραδώσουμε στους επόμενους.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...