"Βullying" Vs ξυλοδαρμός!

Ήδη ο ουρανός είναι πιο γαλανός. Και το ποδόσφαιρο επίσης. Γαλανό με ερυθρές αποχρώσεις...
Μπαρκαρούτσος
"Βullying" Vs ξυλοδαρμός!

Πριν πω οτιδήποτε, να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Ποσώς με ενδιαφέρει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου! Άλλωστε, δεν είναι καν ΠΑΟΚτσής στο "θρήσκευμα". Είτε σαν δημοσιογράφος, είτε σαν προσωπικότητα, με είναι αδιάφορος και πολύ σπάνια επισκέπτομαι το site του... Ο μόνος Παπαθεοδώρου που με νοιάζει και εκτιμώ, είναι ο αδερφός του, Ηλίας, για όσα προσέφερε στον ΠΑΟΚ. Αλλά αυτά τα είπα σε άλλο κείμενο.

Πάμε στο διά ταύτα...

Τετάρτη 9 Οκτώβρη γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κρατικής παρεμβατικότητας. Πρωτοφανούς μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς σε κάποιες χώρες κάτι τέτοιο ίσως θεωρείται...κανονικό(τητα). Ο κύριος Αυγενάκης κάλεσε σε απολογία τον δημοσιογράφο, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση της ελληνικής διαιτησίας, λέγοντας:

Αντιλαμβάνεστε ότι ο Αυγενάκης έκανε pause μόλις άκουσε τη λέξη "bullying" και δεν άκουσε τη συνέχεια, όπου δευτερόλεπτα μετά ο διωκόμενος είπε ξεκάθαρα "Δεν είναι σωστό να υφίστανται bullying".

Προσωπικά, έχω την αίσθηση ότι ο Αυγενάκης περισσότερο θίχτηκε από τις παρακάτω δηλώσεις, παρά τα όσα είπε ο Παπαθεοδώρου για τους διαιτητές:

Προφανώς εδώ ο Αυγενάκης δεν βρήκε κάτι μεμπτό ή κολάσιμο, ώστε να "πιαστεί" και να καλέσει τον δημοσιογράφο σε απολογία, οπότε πήρε τη λέξη bullying και την έκανε παντιέρα. Αλλά σίγουρα τα παραπάνω τον "ενόχλησαν" αρκετά... Είναι και η κριτική στον κυρ Σάββα, ε δεν θέλει και πολύ!

Κύριε Αυγενάκη, εφ'όσον κυνηγάτε δηλώσεις όμως, για να δούμε μερικές ακόμα δηλώσεις που έγιναν επί δικής σας θητείας, γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο:

Εδώ έχουμε τον Δημήτρη Οικονόμου, επίσης δημοσιογράφο, να μιλά για "πρωτάθλημα των Πρεσπών" τον Σεπτέμβρη, υιοθετώντας ρητορική οπαδών του πληκτρολογίου σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι εμπρηστική και πολωτική δήλωση που ρίχνει λάδι στη φωτιά της έχθρας των οπαδών του ΠΑΟΚ με τους οπαδούς των υπόλοιπων ομάδων; Δεν ξέρω... Αλλά σίγουρα μοιάζει με μια αυθαίρετη δήλωση που χρησιμοποιεί ύπουλα μια διεθνή συμφωνία την οποία η κυβέρνησή σας επικροτεί ανοιχτά και μάλιστα σε κανάλι με το οποίο ... δείχνει να τα έχετε καλά.

Απ' την άλλη...εντάξει, η δήλωση αυτή έγινε πρωί. Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως η ατάκα αυτή σας διέφυγε. Είμαι καλοπροαίρετος, βλέπετε... Άρα είναι λογικότατο να είδατε το Total Football τις προάλλες και να ακούσατε όσα είπε ο Παπαθεοδώρου, καθώς προβάλλεται βράδυ.

Πέρα από τον Οικονόμου και τους 15χρονους οπαδούς του πληκτρολογίου, για πρωτάθλημα των Πρεσπών μίλησε και ο μεγαλομέτοχος της Nottingham Forest. O κουμπάρος της αδερφής του κυρίου Πρωθυπουργού, με τον οποίον όμως δεν γνωρίζονται.

Ίσως αυτή η δήλωση να μην μπορεί να διωχθεί, καθώς αυτός που την έκανε δεν έχει καμιά σχέση με την ΠΑΕ οσφπ, διότι δεν είναι στο ΔΣ της ΠΑΕ... Έχει και απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, αφού. Και είναι υπόδικος για στημένους αγώνες (η υπόθεση θα παίρνει αναβολή μέχρι να μην χρωστά η Ελλάδα πουθενά). Αντιλαμβάνομαι το κώλυμά σας, ο άνθρωπος δεν ασχολείται με το ποδόδφαιρο. Απλώς ποδοσφαιροποίησε την πολιτική. Ή πολιτικοποίησε το ποδόσφαιρο;

Σε αμφότερες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα χέρια σας ήταν δεμένα. Αυτοαναιρούμαι περίλυπος...

Ωστόσο...

Αθανάσιος Τζήλος: Ναι, είναι μια "παλιά υπόθεση", ένα έγκλημα που τελέστηκε αρκετούς μήνες πριν την ανάληψη της κυβέρνησης από το δικό σας κόμμα.

Άκης Βαρδαλάκης: Να ξέρει και ο Τζήλος και ο κάθε Τζήλος, να ξέρετε ότι σας ξέρουμε. (...) Και να μην αρρωστήσετε και να προσέχετε εκεί με το μηχανάκι που κυκλοφορείτε. Είναι 6 εκατομμύρια κατάρες που τις δικαιούστε. Άμα η κατάρα έχει βάση, να προσέχετε... Ο θεός είναι μεγάλος και η ζωή είναι μικρή...μη μικρύνει κι άλλο, γι'αυτό να προσέχετε! (...) Κάντε εσείς τη δουλειά σας. Μην έχετε την εντύπωση ότι υπάρχει περίπτωση να ξεχάσουμε.

Στη περίπτωση του Αθανάσιου Τζήλου (θα γράφω το όνομα όσο συχνότερα μπορώ, για μην το ξεχάσετε πάλι) δεν είχαμε bullying. Είχαμε ευθεία απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και ξυλοδαρμό. Νομίζω ότι η αναφορά της λέξης bullying, είναι κάτι ελαφρύτερο από το ίδιο το bullying, ΠΟΛΥ ελαφρύτερο από την απειλή και κατά πολύ ελαφρύτερο από τον ξυλοδαρμό.

Παρ' όλα αυτά, εσείς κύριε Αυγενάκη δίνετε βαρύτητα στην αναφορά της λέξης bullying. Και θα συμφωνήσω, οι διαιτητές δεν θέλουν bullying. Δεν θα έπρεπε όμως να πιέσετε (προς θεού, όχι να ασκήσετε bullying!) τη Δικαιοσύνη ώστε να βρει λύση σε μια υπόθεση ανοιχτή με ατιμώρητους δράστες και ηθικούς αυτουργούς; Όχι μόνο όσους σήκωσαν χέρι να δείρουν τον Τζήλο, αλλά και αυτόν/αυτούς που τους έστειλαν και "φρόντισαν" να είναι εκεί.

Άλλωστε, δε θέλετε βία στα γήπεδα...

Μήπως, με την αποσιώπηση τέτοιων περιστατικών, εμμέσως επικροτούνται τέτοιες ενέργειες;

ΥΓ1: Εφόσον δεν υπήρχε VAR, τότε πώς οι θρασύδειλοι πήγαν να δείρουν τον Τζήλο; Αφού το VAR είναι η πηγή της βίας στο ποδόσφαιρο και έχει σαλονικιώτικες πινακίδες!

ΥΓ2: Αυτή τη ρημάδα τη λέξη κανονικότητα, να συνεννοηθείτε λίγο ποιοι θα τη λένε: Τα μέλη της τωρινής κυβέρνησης; Οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΪ; Μήπως αυτοί της Νo-va(r); Οι υπάλληλοι της ΠΑΕ οσφπ; Μην την έχετε άπαντες στη ρητορική σας...σας πήραμε είδηση.

ΥΓ4: Αν αυτή είναι η κανονικότητά σας...είμαστε περήφανα αντικανονικοί.

 

Διαβάστε ακόμη...