Ποντιακή Μετακόμιση!

Πολύ προβληματίστηκα με τον τίτλο! Δεν ήθελα, επ' ουδενί, να προσβάλω τους φίλους μας τους Τούρκους... "Αναγκαστική μετακόμιση"! Α πα πα... πολύ βαρύ! Το απέρριψα μονομιάς!
Ντίνος Liverpool
Ποντιακή Μετακόμιση!

Δεν μπορώ να καταλάβω τις αντιδράσεις όλων σας εις βάρος του κυβίου υπουργού. Όχι, δεν υπάρχει κανένα ορθογραφικό λάθος! Έναν άνθρωπο που είναι 1,80 σε ύψος, μήκος και πλάτος, εγώ πάντα τον λέω κύβιο... δύο λέξεις σε μία! Αυτή η γλωσσοπλασία ήταν πάντα το φόρτε μου!

Χααα... όπως τότε που, ανιστόρητοι Έλληνες, μιλούσατε για καταστροφές στη Σμύρνη και αηδίες παραποιώντας την ιστορία. Θα με βγάλετε τρελό, ρεεε; Τι φταίνε, ρε, οι φίλοι μας οι Τούρκοι που τα κρουαζιεριόπλοια είχαν έρθει όλα την ίδια ώρα για να παραλάβουν τους Μικρασιάτες, που θέλανε ντε και καλά να πάνε όλοι μαζί ταυτόχρονα διακοπές; Καλά, μόνοι μας δεν συνωστιστήκαμε τότε, πάνω στην αγωνία μας να μην χάσουμε το ταξιδάκι;

Ποιες φωτιές, ρε παραμυθάδες; Ξεχνάτε ότι πάνω στη βιασύνη της η Μαρίκα του τσαγκάρη ξέχασε το μάτι αναμμένο και πήρε φωτιά η δυτική συνοικία; H αφηρημένη η Μερόπη του φούρναρη δεν ξέχασε το παντελόνι στο σίδερο και έγινε μπουρλότο η νότια συνοικία της Σμύρνης; Ξεχνάτε τη δασκάλα που τηγάνιζε μπέικον με αυγά στην πλατεία στο κέντρο; Και ορισμένα μικροατυχήματα κατά την αποβίβαση, αμέσως να τα αποκαλέσετε φόνους!

Έτσι κάνετε και τώρα! Ενώ ο υπουργός μας υιοθετεί τον βαρύτατο όρο «εθνοκάθαρση» εσείς επιμένετε σε «γενοκτονίες» και λοιπές υπερβολές! Γιατί, ρε; Γιατί, παραποιείτε την ιστορία και θέλετε να προκαλέσετε και πάλι τους φίλους μας τα ζώα.... επ, συγγνώμη τους Τούρκους, ήθελα να πω;

Καλά, μόνοι μας δεν αποφασίσαμε την μετακόμιση προς την ενδοχώρα της Μικράς Ασίας και αργότερα στην μητροπολιτική Ελλάδα και τη Ρωσία; Ο καλός κύριος Κεμάλ δεν έστειλε τον Οσμάν να μας πείσει να παραμείνουμε στην περιοχή του Πόντου; Και αφού είδε και απόειδε ο άνθρωπος και δεν κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη μας, μάς αποχαιρέτησε θερμά με μαντήλια και με κλάματα αποχωρισμού... κλάματα αγάπης;

Δεν έστειλε φορτηγά για να μας βοηθήσει στη μετακόμιση, ρε αχάριστοι Έλληνες; Eντάξει, θύματα τώρα! Ξέρουμε πολύ καλά τι έγινε! Πάνω στην μετακόμιση λίγο θέλει να γίνει το κακό. Ο Γιωρίκας κουβάλαγε την τηλεόραση με τον Κωστίκα και έπεσε η γκουμούτσα (δεν υπήρχαν τότε οι τηλεοράσεις LED, βρε!) πάνω στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού; Πού να σταματήσει η αιμορραγία, ρε; 50.000 Κωστίκες από την τηλεόραση την πάτησαν! Άλλοι 50.000 δεν σκόνταψαν την ώρα που αποβιβάζονταν στα ΚΤΕΛ της εποχής εκείνης; Πολύ θέλει να γλιστρήσεις στα σκαλιά και να πέσεις με το κεφάλι; Και άλλες 253.000 Σουμέλες και Πανίκες, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι είχαν ροπή στην απροσεξία και τσουπ, το κακό δεν ήθελε πολύ για να γίνει!

Μία απλή μαζική ποντιακή μετακόμιση, εσείς αμέσως... «γενοκτονία». Και ο κύβιος Φίλης έτοιμος να σας διορθώσει... «Εθνοκάθαρση»! Ώπα, ρε μεγάλε! Προκλητικέ! Μέχρι «αναγκαστική μετακόμιση», άντε να το δεχτώ! Αλλά αυτό το βαρύ το «εθνοκάθαρση» είναι καθαρό casus belli! Α, είσαι επικίνδυνος εσύ! Παραιτήσου τώρα!

Και κάπου εδώ τελειώνει η πλάκα, ανιστόρητε κύριε υπουργέ! Διότι μόνο ως αστείο θα μπορούσε να εκλάβει κανείς το «εθνοκάθαρση». Οι 353.000 παππούδες μας, Έλληνες του Πόντου που σφαγιάστηκαν, που κάηκαν, που σκοτώθηκαν, ρε μουσικό όργανο (προτιμώ να το πω περιφραστικά!), συνιστούν γενοκτονία και όχι εθνοκάθαρση.

Τεχνηέντως προσπαθείτε να υποβαθμίσετε τα θλιβερά εκείνα γεγονότα με μία λέξη πιο εύηχη, πιο ήπια, που αποκρύπτει τους φόνους με την αφαίρεση του συνθετικού «-κτονία», αλλάζει τη φωνή (από παθητική: εμείς υποστήκαμε γενοκτονία, γίνεται ενεργητική: οι Τούρκοι έκαναν «κάθαρση», άρα στην πρώτη λέξη η γενοκτονία αναφέρεται στο ελληνικό έθνος, στη δεύτερη στο τουρκικό). Ποια «κάθαρση», ρε μουσικό όργανο πάλι, έκαναν οι Τούρκοι; Αφού όποιος εξισλαμίζονταν και εκτουρκίζονταν παρέμενε; Αυτοί που παρέμεναν άλλαζαν εθνικότητα, ρε όργανο μουσικό (αλλάζω τη σειρά για να μη θεωρήσει μονότονο ο κύβιος υπουργός μας); Όχι, βέβαια! Άρα τουρκική εθνική κάθαρση δεν έγινε ποτέ στον Πόντο, musical instrument (χααα, έχω και το lower εγώ... με B με C, τι σημασία έχει... εγώ το πήρα!). Χρησιμοποείτε, επομένως, μία λέξη που πάσχει καθαρά νοηματικά και ουσιαστικά!

Πολύ ωραίο το πανό χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης «Γενοκτονία – Καταστροφή - Ξεριζωμός. Την Ιστορία δεν θα αλλάξει κανένας Υπουργός». Μπράβο στα παιδιά του Άρη! Περιμένω το ίδιο και ακόμα καλύτερης έμπνευσης πανό στο δικό μου γήπεδο και σε όλα τα προσφυγικά και μη γήπεδα της Ελλάδας.

Ο πολύς ο «προοδευτισμός» και η παραμόρφωση μεταλλάσσονται σε σκοταδισμό και παραπληροφόρηση , κύριε υπουργέ (άντε να το πω το «κύριε» με βαριά καρδιά)! Από σήμερα, για μένα αγνοείστε!

Ντίνος Λαζαρίδης

ΠΑΟΚ , ΠΑΟΚ , ΠΑΟΚάρα μου,
ζω μόνο για σένα ομαδάρα μου!

Διαβάστε ακόμη...