Με την δική σου ψήφο;

Αγαπητέ συνοπαδέ, μια και οι μέρες που διανύουμε είναι εκλογικής διαδικασίας, μοιραία μια συζήτησή μας, έστω και σε αθλητικό/ποδοσφαιρικό σάιτ, δικαιωματικά έχει ως περιεχόμενα τα "εκλογικά" δρώμενα και
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Με την δική σου ψήφο;

ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τον δήμο της Θεσσαλονίκης.

Επιθυμώ να σου ξεκαθαρίσω από την αρχή δύο πράγματα για να μην υπάρξει παρεξήγηση!

ΠΡΩΤΟΝ: Δεν είναι στις προθέσεις μου να σου υποδείξω τι "πρέπει" να ψηφίσεις, ούτε να σ' επηρεάσω στο τι θα ψηφίσεις

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Όπως καταλαβαίνεις από το προσωνύμιό μου, ζω πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Θεσσαλονίκη, δεν έχω καμμία σχέση με τα κοινά της θεσσαλονίκης και η μόνη μου σχέση μ' αυτήν είναι ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ βέβαια είναι και ο λόγος που μου έδωσε την αφρομή να συζητήσω μαζί σου, γιατί κακά τα ψέμματα ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, εξ αντικειμένου, δεν μπορεί να μείνει μακριά από τα αθλητικά/ποδοσφαιρικά ζητήματα της πόλεως είτε είναι φίλαθλος, είτε δεν είναι ...

Και πραγματικά δεν θα ετίθετο ζήτημα να γίνει συζήτηση μεταξύ ΠΑΟΚτσήδων για την εκλογή δημάρχου στην Θεσσαλονίκη, αν ο ένας εκ των δύο υποψήφίων, δεν είχε πάρει (αρνητική) θέση για τον ΠΑΟΚ, τους ανθρώπους του και τα ζητήματά του και σε προγενέστερο χρόνο αλλά και στον παρόντα χρόνο, τον καυτό χρόνο των εκλογών.

Νομίζω, αγαπητέ συνοπαδέ, πως δεν θα διαφωνήσεις ότι οι εκφρασθείσες θέσεις, του ενός εκ των δύο υποψηφίων, προδίδουν μία αντίθεση/διαφωνία/δυσαρέσκεια στα όσα ο ΠΑΟΚ πρεσβεύει και έχει επιτύχει στο "διάβα" του χρόνου.

Δεν μπαίνω στην λογική του αν ο συγκεκριμένος υποψήφιος υποστηρίζει άλλη ομάδα ή ότι αν εκλεγεί δήμαρχος, λόγω εκπεφρασμένης αντιθέσεως, θα προσπαθήσει να φέρει προβλήματα στις όποιες επιδιώξεις του ΠΑΟΚ για γήπεδο, εγκαταστάσεις κ.λ.π

Και δεν μπαίνω για τον απλό λόγο ότι σέβομαι την επιλογή σου και εσένα αγαπητέ συνοπαδέ, που μπορεί να έχεις στηρίξει ή να στηρίξεις για τους δικούς σου λόγους τον συγκεκριμένο υποψήφιο.

Αν λοιπόν καταλογίσω οποιοδήποτε δόλο κατά του ΠΑΟΚ στον συγκεκριμένο υποψήφιο, αυτόματα σου αποδίδω μομφή σε συνέργεια σε δόλιες κατά του ΠΑΟΚ συμπεριφορές παρούσες και μελούμενες, κάτι που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Και είμαι σίγουρος φίλε μου ότι αν ο ΠΑΟΚ ήταν το αποκλειστικό αντικείμενο της εκλογικής διαδικασίας ο συγκεκριμένος υποψήφιος θα έβρισκε στην κάλπη μόνο τις αντιΠΑΟΚτσήδικες ψήφους, οι οποίες σε καμμία περίπτωση δεν του φτάνουν για να εκλεγεί δήμαρχος.

Το ζήτημα λοιπόν φίλε μου είναι ότι τελικά δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ στην μέση, είναι και τα κομματικά και οι παρατάξεις και όλα αυτά.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει και κομματική ταυτότητα και υποστήριξη και στο λέω ειλικρινά, αγαπητέ συνοπαδέ, δεν έχω σκοπό μα και δεν θέλω και δεν μ΄αρέσει να σχολιάσω τις κομματικές/ιδεολογικές προτιμήσεις σου.

Καλά κάνεις και είσαι μπλέ, αφού αυτό έχεις διαλέξει για τους δικούς σου λόγους. Το σέβομαι και σταματώ εδώ.

Όμως αγαπητέ, στην παρούσα εκλογική μάχη η κομματική/παραταξιακή νίκη ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να χαθεί, αν δεν εκλεγεί ο συγκεκριμένος υποψήφιος, για τον απλό λόγο ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αντίπαλο κομματικό δέος.

Είτε ο ένας εκλεγεί είτε ο άλλος δήμαρχος, η παράταξή σου, η γαλάζια παράταξή σου ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ θα είναι.

Εφ' όσον λοιπόν δεν κινδυνεύει η κομματική σου υπεροχή και νίκη, τίθεται άμεσα το ερώτημα: μήπως κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ;

Να σου εξομολογηθώ κάτι φίλε μου: αυτό που με εντυπωσίασε αρνητικά με τον συγκεκριμένο υποψήφιο δεν είναι ότι με τις τοποθετήσεις του θέλησε να βάλει στην ίδια θέση τον ΠΑΟΚ με τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης. Είναι ότι ως υποψήφιος ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ της Θεσσαλονίκης, δε χάρηκε, δεν συνεχάρη και δεν συμμερίσθηκε την χαρά χιλιάδων συμπολιτών του για τις ΠΑΟΚτσήδικες επιτυχίες.

Θέλω να πιστεύω ότι, ανεξάρτητα απο τις κομματικές σου προτιμήσεις, θα πρέπει να σε ξένισε ή τουλάχιστον να σε παραξένεψε το γεγονός αυτό.

Κατά συνέπεια γεννάται η εύλογη απορία: αφού η κομματική/παραταξιακή νίκη είναι δεδομένη ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ και να εκλεγεί, γιατί θα πρέπει με την δική σου ψήφο να εκλεγεί ένας, τουλάχιστον, αντίθετος με τα ΠΑΟΚτσήδικα συμφέροντα Δήμαρχος;

Γιατί να εκλεγεί ένας δήμαρχος που ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ με τις επιτυχίες και τις χαρές του 70% των (συν)δημοτών του;

Γιατί να εκλεγεί ένας δήμαρχος ο οποίος, χωρίς αφορμή, χωρίς αποχρώντα λόγο και χωρίς προφανή αιτία, εκδηλώνει αποστροφή σε κάθε τι ασπρόμαυρο;

Γιατί να εκλεγεί ένας δήμαρχος ο οποίος ούτε λίγο πολύ ούτε πολύ, με τον τρόπο του, έχει "φωνάξει" πως στην διαδικασία εκλογής του δεν υπολογίζει στην (ΠΑΟΚτσήδικη) ψήφο σου;

Γιατί να εκλεγεί ένας δήμαρχος που διεκδικεί την δημαρχία, χρησιμοποιώντας αντιΠΑΟΚτσήδικη ρητορική;

Γιατί να εκλεγεί ένας δήμαρχος που κρίνει με εμφανή προκατάληψη έναν επιχειρηματία που σχετίζεται με τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ και με προσοδοφόρα για τις λαικές ανάγκες επιχειρηματικότητα στην Βόρειο Ελλάδα;

Αγαπητέ συνοπαδέ, από την στιγμή που εκλείπει, εκ των πραγμάτων, το κομματικό κριτήριο της επιλογής δημάρχου (αφού το κόμμα ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να "χάσει τον δήμο") τότε αυτόματα το επόμενο κριτήριο που αναδεικνύεται, με συνειδητή ή ασυνείδητη, πρωτοβουλία του υποψηφίου Δημάρχου, είναι το οπαδικό.

Αν, λοιπόν, μου επιτρέπεις να σε προβληματίσω, αυτό που θα πρέπει ν' αναλογισθείς είναι το εξής: Είσαι ΠΑΟΚ αλλά είσαι και με την παράταξη που στήριξε τον συγκεκριμένο υποψήφιο και λόγω κομματικής προελεύσεως ψήφισες ή σκοπεύεις να τον ψηφίσεις στις 2/6/2019.

Και αν στις 26/5/2019 είχες κάποιο λόγο να τον ψηφίζεις στηρίζοντας έμμεσα τις επιλογές της παρατάξεως, στις 2/6/2019 , τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται, γιατί η παράταξη δεν πρόκειται να χάσει το χρώμα του Δήμου.

Δεν θα σου "πουλήσω" ΠΑΟΚτσηδιλίκι λέγοντάς σου " ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα", γιατί εσύ μπορείς να βάζεις άλλα πράγματα πάνω από τον ΠΑΟΚ, όπως είναι π.χ η κομματική σου τοποθέτηση.

Πες μου όμως ειλικρινά: γιατί να μην έχεις τον ΠΑΟΚ πρώτο στις επιλογές σου, όταν η επιλογή αυτή δεν αντιστρατεύεται και δεν συγκρούεται με την κομματική σου κατεύθυνση;

Όταν φτάσεις στην κάλπη, κλείσε τα μάτια, σκέψου την νέα ΤΟΥΜΠΑ, φαντάσου τον "Κούδα" του 2030 , ν' αντιμετωπίζει τον "Κρόιφ της Μπαρτσελόνα" του 2030 για τα ημιτελικά του Champions League και θα δεις ότι ενστικτωδώς, με την δική σου ψήφο, δεν θα παραδοθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε χέρια που εχθρεύονται ανοικτά τον ΠΑΟΚ μας.

Και σε κάνω μία πρόβλεψη: αν, με το καλό, ο συγκεκριμένος υποψήφιος δεν εκλεγεί, την δική σου (ασπρόμαυρη) ψήφο, θα μεμφθεί.

Οπότε θα έχεις κάθε λόγο να αισθάνεσαι δικαιωμένος για τις επιλογές σου!!!

Διαβάστε ακόμη...