A+ A A-

Προς ... (παρα)πληροφοριοδότες!

Παρακάτω σας παραθέτουμε κείμενο ενός εκ των παιδιών που χτυπήθηκαν άδικα στον αγώνα της Πέμπτης και νομίζουμε πρέπει να ακουστεί. Το κείμενο αντιγράφηκε  από το προφίλ του στο Facebook.

Η παραπληροφόρηση στις μέρες μας ειναι κάτι σύνηθες και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ηλεκτρονική ενημέρωση στην οποια θυσιάζεται και το τελευταίο ίχνος μιας αξιόπιστης και έγκυρης πληροφορίας στον βωμό των views/likes.

Έχοντας βιώσει δυο πολύ άσχημες μέρες, μια βάναυση εμπειρία με ατέλειωτη ταλαιπωρία και αμέτρητα χιλιόμετρα έρχεται η στιγμή που λες πρέπει κάπως να ηρεμήσουμε γιατί έχουμε να διανύσουμε και 1.200 χιλιόμετρα επιστροφής. Αλλά όχι ανοίγεις λίγο το ίντερνετ να ξεχαστείς και γίνεσαι έξαλλος με όλα αυτά που βλέπεις.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί είναι θέμα που πονάει και εξοργίζει, είναι μια κατάσταση που εύχομαι να μην την ζήσει κάνεις, να πούμε κατ' αρχήν ότι αυτός ο οπαδός που τραυματίστηκε στο μάτι είναι ο ΑΔΕΡΦΟΣ μου. Δεν είναι ούτε χούλιγκαν, ούτε πρεζάκιας, ούτε τίποτα απ' όσα αισχρά διαβάσαμε τις τελευταίες ώρες. Είμαστε απλοί οπαδοί που ταξιδεύουμε και γράφουμε χιλιόμετρα για την κάβλα μας για την τρέλα μας. Έτσι λοιπόν, για αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο έχουμε να τονίσουμε 2-3 πράματα:

1) Προς (παρα)πληροφοριοδότες.

Οι σιδερένιες σφαίρες δεν ήταν σιδερένιες ήταν από διαμάντι και οι πληροφορίες μας υποδηλώνουν και την χρήση βλημμάτων από ελεφαντόδοντο. Χάθηκαν 8 μάτια και χρειάστηκε να βγάλουμε σφαίρες μέσα από κρανίο. Να γράψετε και για αυτά από την στιγμή που στις κύριες ασχολίες σας περιλαμβάνεται το να μαζεύετε κλικ και reactions πάνω στο δικό μας αίμα. Την ίδια ώρα που εμείς αιμορραγούσαμε, κάποιοι από εσάς έγραφαν ανακρίβειες. Θα μου πείτε" ήταν πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη".

Και θα σας πω έχετε καθήκον να γράφετε την αλήθεια αφού διασταυρώσετε τις πληροφορίες σας και αφού είστε βέβαιοι για τα αληθινά γεγονότα. Αλλά τι σας λέω και εσάς τώρα; Μεγάλο πρόβλημα στην χώρα μας ήταν ανέκαθεν η έλλειψη συμμόρφωσης με τα κελεύσματα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Γιατί να αλλάξει αυτό τώρα; Απλά κάποιοι άνθρωποι χτυπήθηκαν κάπου για εσάς. Δεν τις φάγατε εσείς.

Αναφορικά με τα "ολυμπιακός" των οπαδών της γηπεδούχου, ως αυτήκοες μάρτυρες νιώθουμε την ανάγκη να παρέμβουμε και να αποτρέψουμε την εξάπλωση τρομοφοδοτούμενου από σάιτ και μέσα μαζικής εξημέρωσης οπαδικού μίσους. Καλό το τυράκι σας. Πολλοί τσίμπησαν ήδη, κι άλλοι θα ακολουθήσουν. Το να πείς κάτι είναι διαφορετικό από το να πείς κάτι που ακούγεται σαν κάτι άλλο. Δεν σας αδικούμε. Ίσως είστε λίγο αργοί στο μυαλό, ίσως απλά είναι κάτι πέρα από τις δυνατότητες αντίληψής σας. Ελπίζουμε ότι είναι απλά αυτό και όχι η αδηφάγος δίψα και ανάγκη σας να ποτίσετε με ίντριγκα και μίσος το μυαλό αυτών που ακόμα βλάπτουν τον εγκέφαλό τους και παραμένουν εθισμένοι στην εξαπάτηση, στα ψέμματα και στις σάλτσες που τους προσφέρετε απλόχερα.

2) Όσο για τους ενεργούς σχολιαστές στα social media, των οποίων η έλλειψη ικανοποίησης και επιτυχίας στην ζωή τους, τους οδηγεί στο να γράφουν αδιάκοπα για εγκληματίες και hools, χωρίς να γνωρίζουν το οτιδήποτε για τα πράγματα για τα οποία ομιλούν. Ο υποφαινόμενος ταξίδεψε την παρέα του με αυτοκίνητο συνδυάζοντας τον αγώνα με ταξίδι και σε άλλα μέρη. Πληρώσαμε παντού, είχαμε άριστη συμπεριφορά και όταν μπήκαμε (με το εισιτήριο μας) στο γήπεδο και πήραμε την μπύρα μας από το κυλικείο, ανεβήκαμε στην κερκίδα. Εκεί ήμασταν όταν κάποιος το θεώρησε καλή ιδέα να μας πυροβολήσει κάμποσες φορές με πλαστικές σφαιρές και να μας χτυπήσει με γκλομπ όχι μόνο στο σώμα άλλα και στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα έβλεπα τον ΑΔΕΡΦΟ μου με αίματα σε όλο το δεξί τμήμα του προσώπου του και με γυαλία στο προσωπο. Και αφού τελείωσε μ' εμάς εκέινος ο δειλός άνθρωπος που θεωρεί ότι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν έχει καμία αξία, αποφασισε να κινηθεί παραπέρα χτυπώντας 2 παιδιά γυμνασίου(;), ένα κορίτσι και ένα αγόρι με την ίδια βαναυσότητα. Συγγνώμη κ. Σχολιαστή που εγώ και αυτά τα παιδιά είμαστε εγκληματίες και hooligans, δεν θα το ξανακάνουμε. ΖΗΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ. Την επόμενη φορά θα ζητήσουμε να μας χτυπήσουν περισσότερο για να μείνετε ικανοποιημένος. Ό,τι θέλει ο πελάτης του σάιτ ας γράψει. Να σβηστεί αυτό το αισχρό σχόλιο; Φέρνει περισσότερα σχόλια, κλικς και αντιδράσεις.

Ο ΑΔΕΡΦΟΣ μου ήταν δίπλα μου με αίματα και γυαλιά στο μισό πρόσωπο του και δεν μπορούσα ούτε να τον προστατέψω ούτε να τον βοηθήσω. Οι δειλοί με τα όπλα και τα γκλομπ δεν μας άφηναν να τον περάσουμε για να λάβει πρώτες βοήθειες. Κάποια στιγμή τα κατάφερα και για επιβράβευση είχα ραντεβού με το γκλομπ. Ο άλλος ο φίλος μου, αν και χτυπημένος, θεωρήθηκε υπαίτιος των επεισοδίων και θεωρήθηκε φρόνιμο να συλληφθεί από το να δεχθεί ιατρική βοήθεια. Κι εγώ ψάχνοντας τον αδερφό μου θεωρήθηκα κι εγώ ύποπτος και συνελήφθηκα και οδηγήθηκα στο αστυνομικό τμήμα για τουλάχιστον ένα 5ωρο χωρίς ποτέ να καταλάβω τον λόγο.

Χωρίς να θέλω να μακρηγορω κάπου αργά τη νύχτα η δικιά μας περιπέτεια έλαβε τέλος. Του αδερφού μου όμως όχι γι' αυτό παρακαλώ αν δεν γνωρίζετε κάτι και πόσο μάλλον για τέτοια θέματα που ξεφεύγουν του οπαδικού ας σκεφτόμασταν πριν πούμε την μαλακια μας πώς θα ήμασταν εμείς αν ήμασταν στην θέση αυτού του ανθρώπου.

4) Η Σλοβακία είναι ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος. Οι πολίτες φοβούνται την ίδια τους την αστυνομία. Εκεί η αστυνομία δεν προστατεύει τον πολίτη, τον μαθαίνει να φοβάται την αστυνομία. Απόδειξη αυτού το γεγονός ότι Πέμπτη βράδυ διανυκτερεύσαμε κανονικά στο κατάλυμά μας, την επόμενη μέρα η κράτηση μας στην Μπρατισλάβα, όπου θέλαμε να μείνουμε 2η μέρα, ακυρώθηκε χωρίς καμία αιτιολογία και οι επόμενες κρατήσεις που επιχειρήσαμε να κάνουμε (18) δεν γίνονταν αποδεκτές. Προφανώς η κάρτα μας, που είχε μέσα λεφτά, πρόδιδε την εθνικότητα μας και δεν είμασταν επιθυμητοί σε κανένα κατάλυμα καθώς είχε γίνει γνωστή η φασαρία και ότι Έλληνες οπαδοί μεταφέρθηκαν σε αστυνομικά τμήματα.

Αυτοί οι άνθρωποι προτίμησαν να χάσουν λεφτά παρά να υπάρξει η πιθανότητα να έρθει στο κατάλυμα η αστυνομία στην περίπτωση που μας έψαχνε. Τα ίδια μας είπαν για την αστυνομία τους και ντόποιοι ταξιτζήδες και μπάρμαν "Η αστυνομία στην Σλοβακία είναι ένα χάος, δεν τρέφει κανέναν σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα". Η αντιμετώπιση που λάβαμε στο νοσοκομείο όπου μεταφέραμε τον ΑΔΕΡΦΟ μου για το μάτι του ήταν ξενοφοβική. Κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τον ασθενή πέρα από την αρχική βοήθεια. Ήθελαν να μας πάρουν τα λεφτά και να μας διώξουν χωρίς καν να μας ενημερώσουν διεξοδικά για την κατάσταση του.

Συγγνώμη αν κουράσαμε αλλά θεωρήσαμε πως έπρεπε να το κάνουμε για αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο.

Εύχομαι αυτό ζήσαμε να μην το ζήσει ποτέ κανείς.

Τέλος ζητάμε σεβασμό στην ιδιωτική μας ζωή ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στην ταχεία ανάρρωση όλων μας. Ευχαριστούμε.

Υ.Γ.1 Ευχαριστούμε θερμά την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. για όλη την στήριξη και την βοήθεια που μας παρείχε και συνεχίζει να μας παρέχει καθώς επίσης και τα 2 στελέχη της ελληνικής αστυνομίας που συνόδευαν την αποστολή.

Υ.Γ.2 Ευχαριστούμε πολύ όσους και όσες στάθηκαν δίπλα μας, για το ενδιαφέρον που δείξατε όλοι. Όλα θα πάνε καλά!!

Υ.Γ.4 Το κείμενο γράφτηκε καθ' οδόν για Σερβία συγχωρέστε μας για τυχόν συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 14:24

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν δικαίωμα να σχολιάσουν.

Τελευταια posts

Τι γραφουν τα ΜΜΕ

 • Για τον ΠΑΟΚ
 • Για τους αντιπαλους
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Σκωτσέζικο ντους, μετά τον θρίαμβο!

Σκωτσέζικο ντους, μετά τον θρίαμβο!

27-01-2021 | aspromavresistories.blogspot.com

Fake news για Τζόλη!

Fake news για Τζόλη!

26-01-2021 | thessports.gr

Καγκάβα on camera! (videos)

Καγκάβα on camera! (videos)

26-01-2021 | inpaok.com

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Το προφίλ της ΑΕΚ

Το προφίλ της ΑΕΚ

24-01-2021 | paokfc.gr

Όργια στο Περιστέρι

Όργια στο Περιστέρι

24-01-2021 | inpaok.com

Paokmania.Gr - To ανεξάρτητο site των οπαδών του ΠΑΟΚ | All rights reserved.