Μια ματιά στο παιχνίδι στα Νέα Λιόσια

Καταπληκτική νίκη, ομολογώ ότι αν και δεν είχα δεί καθόλου την ΑΕΚ φέτος, δεν την περίμενα!
Palok
Μια ματιά στο παιχνίδι στα Νέα Λιόσια

Και δεν την περίμενα γιατί όταν από την ομάδα απουσιάζει ο Renfro, μας κάνουνε κουδούνια στα close outs και στα επιθετικά rebounds. Δεν θα σταθώ στο πόσο κακή ομάδα μου φάνηκε χτες η ΑΕΚ (η οποία με εξαίρεση τον Fraizer, άντε να πώ και τον Williams που νομίζω έπαιζε πέρυσι Kολοσσό, έμοιαζε με ομάδα Α2 (αν και κρατάω μικρό καλάθι γιατί έχει γεματούτσικο ρόστερ και έχασε χτες πάρα μα πάρα πολλά εύκολα σουτ και lay up).

Πάω λοιπόν απευθείας στους ψηλούς: Αμυντικά μάτσαραν όλους τους ψηλούς της ΑΕΚ, και μιλάω για τους αμερικανούς όχι ξερω γω τον Πετρόπουλο. Αν εξαιρέσεις 4-5 άντε 6 ωραία καλάθια που φάγαμε, κάναμε contend ΟΛΑ τα σουτ!

Σλαφτσάκης άμυνα επιπέδου Gist, ψηλά χαμηλά, τα πάντα όλα. Επιθετικά φοβερός, μείγμα Μοράλες-Γκετσέφκσι (πού τα χες ξανακούσει αυτά βρε Διαμαντή;). MVP. Μαργαρίτης, νομίζω θα κάνει μεγάλη καριέρα, στα 65 του θα παίξει στους Τορόντο Ράπτορς αποδίδοντας hommage στον sir stanley matthews.

Επιθετικά ναι μπήκαν (σχεδόν) όλα, αλλά τι έγινε και μπήκαν; Η μπάλα περνούσε σχεδόν πάντα από τα χέρια των ψηλών, στηνόταν σχεδόν πάντα ένα πικ (ή και 2 πικ επιλογής) και από τους 2 ψηλούς, έστω και fake pick, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ μπερδευόταν αμέσως και η ομάδα έτρεχε μια κανονική επίθεση.

Αυτός ήταν και ο λόγος (κατά τη γνώμη μου πάντα) που έφερε τόση άνεση στα σουτ των περιφερειακών μας παρόλο που δεν μπορείς να πεις ότι βγάλαμε και πολλά ελεύθερα. Και είναι βέβαια και αυτό που λέγαμε για τον Riley (όσο κουτρουβάλας και να είναι) ότι πυροβολεί με τρομερή άνεση και είναι streaky (αν ξεκινήσει, συνήθως δεν σταματάει).

Όσο για τον Hands, τον είδα στο allstar και πίστεψα. Τεράστιο Potential. Μου αρέσει πολύ που έχει πάντα χαμηλά το κεφάλι. Με τέτοιου επιπέδου τρίποντο και τέτοια αθλητικότητα και επιθετικότητα στα close out (Φλιώνη πονάς;), δεν έχει ταβάνι.

Last but not least, Polley, με μέσο όρο ούτε 2 rebounds στη λίγκα, χτες έκανε φοβερό παιχνίδι και στις 2 πλευρές του γηπέδου (έβαλε όλα τα σουτ που πήρε σχεδόν ελεύθερος) με αποκορύφωμα νομίζω τη φάση που χάνει ο Hands το τρίποντο μόνος του, είναι ΤΡΕΙΣ ΑΕΚτζήδες κάτω από το καλάθι, πηδάει ξαφνικά από πάνω τους, παίρνει το rebound, δίνει την ασσίστ στον Hands ο οποίος βάζει το midrange και γελάει. Franke, Σαλούστρος στο ύψος τους, βοήθησε χτες ακόμα και ο Χρηστίδης!

Εν κατακλείδι: Pοιoς είναι αυτός που τρώει 12-2 και 16-7 στις αρχές των ημιχρόνων και παρόλα στο υπόλοιπο βάζει 31 παραπάνω πόντους μέσα στην ΑΕΚ; Ποιος είναι αυτός που δίνει στην ομάδα ηρεμία, πίστη, πάθος, σχέδιο, πλάνο, λύσσα για τη νίκη; Αυτός είναι ο βασικός υπεύθυνος για αυτή τη εικόνα. Τσαφ τσουφ.

Πηγή εικόνας: esake.gr

Διαβάστε ακόμη...