A+ A A-

Νίκη-ανατρόπη και μεγάλη πρόκριση!

Πανηγύρισαμε χθες τη μεγάλη πρόκριση επί της Βελγικής Αστερίξ, καταφέρνοντας μια δύσκολη ανατρόπη απέναντι σε μια νεανική αλλα ικανή ομάδα με ταλέντο.

Είναι σημαντικό να σημειώσω πως αυτή η ανατροπή είναι η πρώτη που κάνει φέτος η ομάδα - μέχρι τώρα το ένα ματς που ήμασταν πίσω με την ΑΕΚ δεν καταφέραμε να το γυρίσουμε και χάσαμε 3-2. Έδειξαν ψυχή τα κορίτσια και στο 3ο αλλά και στο 4ο σετ και καθάρισαν τη πρόκριση. Βγήκαν τα στατιστικά αρκετά γρήγορα αυτή τη φορά (να θυμίσω πως από το πρώτο αγώνα δεν είδαμε ποτέ τα στατιστικά της CEV...), επομένως μπορούμε να δούμε τι ακριβώς συνέβη στο ματς.

Πριν μπω στα του ματς, ήθελα να αναφέρω πως ο ερασιτέχνης έκανε καλή δουλειά χθες όσον αφορά τη μετάδοση, και όπως τους κατακρίνω στα άσχημα εδώ θέλω να τους πω μπράβο, αφού παρότι είναι ακόμα πίσω σε αυτό τον τομέα, φαίνεται ότι ακουν τις παρατηρήσεις φίλων της ομάδας και βελτιώνονται. Περιμένουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον!


Επίσης είχαμε κι ένα δείγμα ποιός παρακολουθεί το κανάλι του ΠΑΟΚ και προς τα που πρέπει να κινηθεί και το μάρκετινγκ, επόμενο βήμα οι φανέλες!

Επιπλέον, ένα σχόλιο με αφορμή τη συνέντευξη Αμοιρίδη και την ερώτηση του Πίκουλα προς τον Αμοιρίδη, η οποία ήταν λέξη προς λέξη:

'Μετά από δική σας παρότρυνση - γνωρίζοντας εκ των έσω - το γυναίκειο τμήμα μπήκε στο Παλατάκι...'

Δεν μιλάει για απόφαση αλλά για παρότρυνση. Εγώ καταλαβαίνω ότι ο Αμοιρίδης δεν αποφασίζει για τη μετακόμιση της ομάδας αλλά παροτρύνει τον ερασιτέχνη, δηλαδή τη διοίκηση Κατσαρή. Για να ξέρουμε τι λέμε και τι μας γίνεται.

Το αναφέρω ως απάντηση στα σχόλια ότι φταίει μόνο ο Αμοιρίδης για το ότι παίζουμε ακόμα στο κοτέτσι της Μίκρας...

Πάμε και στα αγωνιστικά

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Θέλω να αρχίσω με το προπονητικό σταφ. Σήμερα οι δύο μας προπονητές, παρότι έχασαν τα δύο πρώτα σετ, στο τέλος δεν μπορώ παρά να τους βγάλω το καπέλο, αφού αυτοί μας έδωσαν το παιχνίδι!

Θα εξηγήσω τι εννοώ...

Ο αντίπαλος προπονητής ήρθε 110% προετοιμασμένος για αυτό το παιχνίδι, φαινόταν από τις οδηγίες που έδινε σε ΚΑΘΕ επίθεση μας είτε στο μπλοκ είτε στην άμυνα του. Μας είχε 'σπουδάσει' κανονικά, ειδικά το παιχνίδι της Ντα Γιονγκ. Όσο περνούσε το παιχνίδι όμως άρχιζε να δείχνει τον εκνευρισμό του και να φωνάζει σε λάθος υποδοχές ή άμυνες. Αυτόν τον εκνευρισμό τον μετέδιδε και στις παίχτριες του. Ενώ πέρα από κάποιες αλλαγές για το σερβίς δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του από το πάγκο όταν στράβωσε για αυτούς το παιχνίδι.

Εν αντιθέση με τον Φλώρο, ο οποίος ήταν ήρεμος και έδινε οδηγίες στο μπλοκ μας ακόμα κι όταν χάσαμε τα 2 πρώτα σετ εύκολα. Όχι απλά δεν μετέδιδε εκνευρισμό, αλλά έδινε μια σιγουριά στην ομάδα από τον πάγκο, ενώ η απόφαση για παραμονή της Σταματίας στο 3ο σετ ως βασική, ήταν καταλυτική για το παιχνίδι. Εδώ να δώσω εύσημα και στον Χαριτωνίδη, ο οποίος κάθισε μια μια τις βασικές που έβγαιναν αλλαγή στο χαμένο 2ο σετ στο πάγκο με το λάπτοπ του και τους έδινε τακτικές οδηγίες. Ενώ είχε και ξεχωριστή κουβέντα με Ντα Γιονγκ για το αντίπαλο μπλοκ-άμυνα.

Μπράβο στο σταφ για τη συμπεριφορά τους μέσα στο παιχνίδι!

Όμως έχω και μια γενικότερη ένσταση εδώ, καθώς οι αυξομειώσεις στην απόδοση της ομάδας χρεώνονται στον προπονητή. Είναι καθαρά θέμα προπόνησης η σταθερότητα, η οποία απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, αυτοματισμούς μεταξύ των παιχτριών και ξεκάθαρο τακτικό πλάνο.

Η ιδεατή λύση είναι περισσότερη προπόνηση, όμως επειδή ζούμε στην Ελλάδα όπου το γυναικείο βόλευ είναι ημι-επαγγελματικό, δεν ξέρω κατα πόσο είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο. Δηλαδή, κάποιες κοπέλες μπορεί να δουλεύουν, άλλες σπουδάζουν, άλλες πηγαίνουν ακόμα σχολείο. Η προπόνηση για να είναι σωστή θέλει 2 επτάδες, και εμείς (όπως και όλες οι ομάδες στην Ελλάδα) δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μια ΠΛΗΡΩΣ επαγγελματική ομάδα...

Ίσως η λύση να είναι κάποια μεταγραφή επαγγελματίας παίχτριας (>22-23 χρόνων) ώστε να γεμίσει κι άλλο το ρόστερ βοηθώντας τη προπόνηση και αυξάνοντας τις λύσεις στο πάγκο για τα απαιτητικά πλει οφς που έρχονται...

MATCH REPORT

Μιας και έχουμε τα στατιστικά της CEV ας ρίξουμε μια ματιά.

https://www-old.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=45852&setN=0


Γενικές παρατηρήσεις

1. Μεγάλη διαφορά στους άσσους, οι οποίοι και μας πόνεσαν πολύ στο παιχνίδι αυτό, 7 άσσους/11 λάθη για εμάς, 14 άσσοι/15 λάθη για αυτούς

2. Ο Βέλγος προπονητής ξεκίνησε με τη πασαδόρο στο 1 και ακολούθησε την ίδια τακτική μέχρι το 4ο σετ όπου και κρίθηκε η πρόκριση, ενώ ο Φλώρος χρησιμοποίησε τη γνωστή του τακτική με Ντα Γιονγκ στο 1 όταν ξεκινάμε με σέρβις και στο 2 όταν ξεκινάμε με υποδοχή. Δεν είχαμε τακτικές εκπλήξεις εδώ, αφού και στο προηγούμενο παιχνίδι έπαιξαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι ομάδες. Η μόνη ουσιαστική παρέμβαση από τους πάγκους ήταν η είσοδος της Σταματίας

3. Η υποδοχή μας ήταν ελάχιστα καλύτερη από των Βελγίδων (exc. 37% > 32%), ενώ με βάση τα δικά μας στάνταρ κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, έχουμε δει καλύτερη υποδοχή (πχ. με Αίαντα) αλλά και πολύ χειρότερη (πχ. με Πανναξιακό), το πρόβλημα μας είναι η αστάθεια στην υποδοχή και όχι τόσο τα συνολικά νούμερα, δηλαδή ακόμα βλέπουμε λάθη στις καλύψεις ή τραγικά λάθη στη στάση του σώματος όταν βαραίνουν τα πόδια, αυτά πρέπει να βελτιωθούν στη προπόνηση αν θέλουμε να έχουμε τύχη στη συνέχεια...

4. Επιτέλους δούλεψε το μπλοκ μας (kill blocks 8 > 2), θα προσθέσω και η άμυνα (επιτέλους) μετά το 3ο σετ και ειδικά στο 4ο, εκεί ήμασταν καλοί για πρώτη φορά φέτος

5. Επίθεση οι δύο ομάδες είχαν τα ίδια νούμερα αλλά και τα ίδια λάθη! Οι Βελγίδες βασίστηκαν κυρίως στα άκρα τους με τις Μαρινγκ και Στραγκιερ να παίρνουν τον μεγάλο όγκο των επιθέσεων (90 από τις 138), ενώ η Ντα Γιονγκ έπαιξε αρκετά από άκρα αλλά πιο μοιρασμένα (30 επιθέσεις η Σταματία, 33 η Κογιαρ, 26 η Φιντον και 18 από το κέντρο)

6. Για την Ντα Γιονγκ τι άλλο να πω? Είναι η αρχή και το τέλος αυτής της ομάδας, όμως πάλι αναγκάστηκε να σκουπίσει το γήπεδο...
Η υποδοχή μας πρέπει να βελτιωθεί και να γίνει πιο σταθερή μέσα στα σετ, για να μπορεί να παίζει η Ντα Γιονγκ πιο συχνά πρώτο χρόνο. Βάζω τα παρακάτω βιντεάκια για να δούμε τι σημαίνει να 'οριζοντιώνεται' η πασαδόρος για να βγάλει πάσα :)Τα επιμέρους σετ

Το ματς σε πρώτη όψη, χωρίζεται σε δύο μέρη τα σετ 1-2 και τα σετ 3-4-5, για όποιον είδε το σκορ ή είδε και το παιχνίδι. Όμως οι αριθμοί μας δίνουν μια πιο εξειδικευμένη εικόνα.

Όντως τα πρώτα δύο σετ πηγαίνουν μαζί, όμως τα επόμενα τρια σετ είχαν μια ξεχωριστή εικόνα το καθένα.

Στα πρώτα 2 σετ είδαμε ένα εξαιρετικό σερβίς από τις Βελγίδες, το οποίο φαίνεται βέβαια και από τους άσσους. Όμως φάνηκε και από τη τακτική τους, όταν σέρβιραν 'κοντά' και έκαναν ζημιά, οι δικές μας προσαρμόζοταν ερχόμενες πιο κοντά στη γραμμή των 3μ, τότε όμως οι Βελγίδες άρχιζαν τα 'μακριά' σερβις στη πίσω ζώνη παίζοντας με τις γραμμές. Βέβαια, να πούμε ότι τους βγήκε 100% το σερβις σε εκείνο το σημείο, ήταν όλα τους τα σερβις αναπάντεχα καλά.

Η υποδοχή μας ήταν πολύ κακή - ειδικά η αρχηγός Μερτέκη χθες ήταν σε κακή βραδιά και δικαίως αντικαταστάθηκε - με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε το side-out. Ολες οι επιθέσεις μας ήταν κάτω από κακές προϋποθέσεις στα 2 πρώτα σετ...

Όμως, το γεγονός ότι μπήκε η Σταματία μέσα για να πάρει υποδοχές από το 3ο σετ και μετά μαζί με τη Ξανθοπούλου που άρχισε να παίρνει πιο πολύ χώρο, μας επέτρεψαν να λειτουργήσουμε σωστά το side-out και να αρχίσουμε να ρολάρουμε. Η ποιότητα μας είναι μεγαλύτερη από την Αστερίξ και όταν ξεκολλήσαμε από τη κακή υποδοχή, αυτή η διαφορά φάνηκε και στο παιχνίδι.


Στο σετ 3 λοιπόν βλέπουμε 0 άσσους για τις Βελγίδες (ενώ είχαν προηγηθεί 12 στα πρώτα δύο), με την επίθεση τους να μειώνεται σε αποτελεσματικότητα σταδιακά, βλέπουμε καλύτερο μπλοκ από εμάς, πολύ καλύτερη υποδοχή (Κυπαρίσση 67% τέλεια υποδοχή),την Μαρτίνα να καλύπτει περισσότερο χώρο και την Φιντον να παίρνει το βάρος της επίθεσης με 5/6!


Στο σετ 4 ζορίστηκε πάλι η υποδοχή μας αφού δεν μπόρεσε να αντέξει στη πιέση η Σταματία, με την επίθεση μας όμως να παραμένει καλύτερη των Βελγίδων και με λιγότερα λάθη (με την Σταματία να ειναι η πρώτη σκόρερ μας σε αυτό το σετ!). Είδαμε τη Μαρτίνα να κρατάει υποδοχή (3 υποδοχές με exc.33%) καλύπτοντας όσο μπόρεσε τα τραγικά ποσοστά της Σταματίας και Φιντον (17% και 0% αντιστοιχα από 6 υποδοχές αντίστοιχα), δείχνοντας και πόσο απέφευγαν το λιμπερο μας και σημαδεύοντας τα άκρα μας αφού εκεί ανέγνωσε (σωστά) ο αντίπαλος προπονητής ότι έχουμε θέμα. Βέβαια, το γεγονός ότι οι ακραίες ήταν καλές επιθετικά μας επέτρεψε να παίρνουμε το side-out, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι άρχισε να ανεβαίνει και το μπλοκ-άμυνα μας από αυτο το σημείο και μετά.


Είχαμε 3 kill blocks (και σπασίματα που δεν φαίνονται εδω δυστυχώς) ενώ οι Βελγίδες έμειναν στα 0 kill block. Είδαμε την υποδοχή των Βελγίδων να τα πηγαίνει περίφημα αλλά η επίθεση τους με 5 λάθη απέναντι στα χέρια των Πολυνοπούλου - Καλαντάτζε έκρινε το ΚΡΙΣΙΜΟ σετ 4 που μας έδωσε και τη πρόκριση.

Στο τελευταίο σετ είδαμε τις αλλαγές να μπαίνουν και αφού όλα είχαν κριθεί. Ήταν πιο ελεύθερο το παιχνίδι εδώ και δεν έχει νόημα περαιτέρω ανάλυση.

Συνολικά, ήταν ένα σκλήρό παιχνίδι που κρίθηκε από τον πάγκο μας νομίζω (καλό coaching + αλλαγή Σταματίας), και τώρα μας περιμένει η Ρουμάνικη Alba της Όλγας Στράντζαλη. Πολύ δυνατή ομάδα, αλλά μπορούμε να περάσουμε αν χτυπήσουμε στις αδυναμίες της.

Θα πούμε περισσότερα όταν θα πλησιάζει το ματς.

Θυμίζω, πρώτο ματς Θεσσαλονίκη 7-9/12 και δεύτερο στη Ρουμανία 14-16/12.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 19:33

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν δικαίωμα να σχολιάσουν.

Τελευταια posts

Τι γραφουν τα ΜΜΕ

 • Για τον ΠΑΟΚ
 • Για τους αντιπαλους
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ

Ηλυσιακός-ΠΑΟΚ

28-01-2022 | acpaok.gr

ΠΑΟΚ-ΟΑ Χανίων

ΠΑΟΚ-ΟΑ Χανίων

28-01-2022 | acpaok.gr

Γκριν εν δράσει! (vids)

Γκριν εν δράσει! (vids)

28-01-2022 | paok24.com

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Βραδιά-εφιάλτης….

Βραδιά-εφιάλτης….

26-01-2022 | thessports.gr

Σε θέση πλέι οφ ο Αστέρας!

Σε θέση πλέι οφ ο Αστέρας!

25-01-2022 | paokrevolution.net

Paokmania.Gr - To ανεξάρτητο site των οπαδών του ΠΑΟΚ | All rights reserved.