Μπλοκ-buster πρεμιέρα: «Μάθε παιδί μου μπλοκ-άμυνα»

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια σημαντική νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό σε μια έδρα που είχε να κερδίσει εδώ και 4 χρόνια μετά το έπος του 2017, η οποία του δίνει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ αλλά κυρίως ώθηση και ψυχολογία ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Κουβανός Κουβανός
Μπλοκ-buster πρεμιέρα: «Μάθε παιδί μου μπλοκ-άμυνα»


Είδαμε έναν ΠΑΟΚ να βγάζει χαρακτήρα μετά από το 1ο καταστροφικό σετ, να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα του εκμεταλλευόμενος την κούραση και τα λάθη του αντιπάλου στα κρίσιμα και να μένει ψύχραιμος όταν ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος κόντεψε να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Είδαμε πάθος με τους Κουμεντάκη, Κοκκινάκη και Κουκλίνσκι να βγάζουν άμυνες σε επιθέσεις που φάνταζαν σίγουροι πόντοι. Είδαμε την αθλητικότητα και τη ψυχραιμία του Ουόλς πάνω στο τάραφλεξ με τον Καναδό να μοιράζει σωστά το παιχνίδι και να βάζει τους κεντρικούς στο παιχνίδι χωρίς να επηρεάζεται από την κακή υποδοχή της ομάδας που υπέφερε από τα σερβίς του Ολυμπιακού. Είδαμε τον Ούντρις να φωνάζει παρών όταν η μπάλα «έκαιγε» βάζοντας το λιθαράκι του στην επίτευξη αυτής της νίκης.

Το πιο σημαντικό που είδαμε όμως ήταν άλλο. Ήταν η ανάδειξη από το Γιάννη Καλμαζίδη της σημασίας του μπλοκ-άμυνα και της καθοριστικής σημασίας των κεντρικών σπάζοντας την πεπατημένη του «οι ακραίοι κρίνουν τα παιχνίδια». Ο ΠΑΟΚ με την παρουσία των Μπράουν και Πετρέα στο φιλέ όχι μόνο κέρδισε πόντους, αλλά «έσπασε» τις αντίπαλες επιθέσεις, γκρέμισε τη ψυχολογία του αντιπάλου και κυρίως κέρδισε σετ, ακόμα και όταν ο αντίπαλος είχε την ευκαιρία να το πάρει αυτός. Ο Ούντρις τους ακολούθησε, κλείνοντας και αυτός τα φώτα στα άκρα του Ολυμπιακού, ενώ οι Κουμεντάκης και Κουκλίνσκι φρόντισαν και αυτοί να συμβάλλουν στο μπλοκ της ομάδας. Το αποτέλεσμα; Εκεί που ομάδες καταρρέουν όταν η υποδοχή και το side-out διαλύεται από το σερβίς, ο ΠΑΟΚ στάθηκε στο ύψος του, «έριξε» την αντίπαλη επίθεση και ψυχολογία και έφυγε νικητής από μια έδρα ενός εκ των διεκδικητών, δείχνοντας ότι κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει τον τρεις συνεχομενές φορές Πρωταθλητή Ελλάδος και μια ομάδα υπό τις οδηγίες του Καλμαζίδη.
Ο Πετρέας με το «εγκεφαλικό» του παιχνίδι στο φιλέ έδειξε το λόγο που είναι ο καλύτερος Έλληνας κεντρικός αυτή τη στιγμή και συνέβαλλε στο ηθικό δίδαγμα: «Μάθε παιδί μου μπλοκ-άμυνα»!
Το παιχνίδι τελείωσε και πλέον τα φώτα στρέφονται στην Τετάρτη και στην αρχή της ευρωπαϊκής μας χρονιάς στη Δανία. Ο αντίπαλος μπορεί να μην είναι φόβητρο αλλά πλέον πρέπει η ομάδα να δείξει το πώς θα διαχειριστεί την κούραση και το «πρέπει» σε ένα μήνα καθοριστικό για τους στόχους της.

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ! ΔΙΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ!

Διαβάστε ακόμη...