Ας περιμένουν οι ... παίκτες!

Στην ταινία του Σταύρου Τσιώλη υπάρχει μια σκηνή που ενδεχομένως κάποιοι δεν έχουνε προσέξει:
Palok
Ας περιμένουν οι ... παίκτες!

Στο μπαρ ο Μπακιρτζής επαναλαμβάνει το τεστ της προπαίδειας στον Ζουγανέλη για να δεί αν έχει επανέλθει 100%. Τον ρωτάει λοιπόν: "Πάνο επειδή σταμάτησε το μυαλό μήπως θυμάσαι πόσο κάνει 6Χ6;". "36" απαντάει ο Ζουγανέλης. "7Χ7;" 59 απαντάει ο Ζουγανέλης και ο Μπακιρτζής κάνει το σταυρό του ανακουφισμένος (προφανώς γιατί το βρήκε...)!

Ανακουφισμένοι λοιπόν για τη νέα νίκη το Σάββατο, ανακουφισμένοι για το 4/5 αλλά πράγματι η ομάδα έχει επανέλθει ή ακόμα υπάρχουν ανυπέρβλητες ανορθογραφίες και λάθη στους υπολογισμούς και στην προπαίδεια;

Τι είδαμε το Σάββατο; Ένα χαλαρό ματς, ένα ματς προετοιμασίας τέλος πάντων όπου οι δύο προπονητές θέλανε να τεστάρουνε τις επιθέσεις των ομάδων τους. Ε μόνο κάποια στιγμή το μεν Μεσολόγγι έκανε κάτι χαζοπαγίδες στα 3/4 του παρκέ όταν και ο ΠΑΟΚ έπρεπε με σκαλοπατάκια να τελειώνει τις φάσεις με κάρφωμα και αντ' αυτού έκανε λάθος πάσες και πέταγε τη μπάλα στο Περιστέρι (που έπαιζε λίγο μετά με τον συμπολίτη).

Ή κάποια στιγμή στο 3ο δεκάλεπτο που ας πούμε έσφιξε λίγο την άμυνα ο ΠΑΟΚ (ή τέλος πάντων δεν τα βάλανε οι άλλοι) και πήγε η διαφορά στους 8-10 πόντους και ουσιαστικά δεν έπεσε ξανά μέχρι το τέλος του αγώνα.

96-87 σκορ, με το Μεσολόγγι στα πρώτα 5' να έχει μόνο 3 πόντους ενώ και ο ΠΑΟΚ χαράμισε τουλάχιστον 18 επιθέσεις με 18 λάθη σε εντός έδρας αγώνα με το Μεσολόγγι (δηλαδή με μια φυσιολογική ισορροπία ασσιστ-λάθη από τις 2 ομάδες το ματς θα έπρεπε να λήξει 130-100), ranking ομάδων 102-92 ...

Στα δικά μας: διορθώθηκε κάτι από όλα αυτά που λέμε όσον αφορά την ανισορροπία στο back και front court; Σε γενικές γραμμές ΟΧΙ. Στα γκαρντς, o Griffin πετούσε φωτιές παίζοντας αρκετά ως Harden (σε 32' μέτρησε 2 ασίστς με 7 λάθη).

Ο Love 25% ευστοχία στα σουτ, ο Turner 22%. Σκεφτείτε να τα βάζαμε κιόλας! Οι δέ Νώντας Π. και Long δεν πρόσφεραν τίποτα (-3 και 1 ranking αντίστοιχα).

Δε χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε: από τη στιγμή που ο Griffin θέλει δίπλα του πάντα έναν άσσο (έστω και έναν εκ των Νώντα Π. και Long), υπάρχει πρόβλημα στη στελέχωση του ρόστερ.

Στο front court είχαμε την έκπληξη με τον Beech. Ένας Beech ο οποιός στα 4 από τα 10 ματς που έχει σκορ, είναι καλός. Σε όσα ΔΕΝ του μπαίνουν τα σουτ είναι απλά αρνητικός (ή τέλος πάντων ανύπαρκτος). Υπομονή;

Υπομονή. Ο Κακλαμανάκης τίμιος όπως πάντα, ο Τσαλμπούρης ΟΚ. Ο Κονατέ φουλ ξενερωμένος στα μάτια μου (μάλιστα είχε και έναν έντονο διάλογο κάποια στιγμή με τον Beech νομίζω σε μια λάθος άμυνα) αν και κινήθηκε ωραία στα 3 καρφώματα που έκανε.

Από άμυνα; Πραγματικά αν παίζανε μέχρι σήμερα, οι δικοί μας θα μπορούσαν να φάνε 450 πόντους από τους Αμάρντι-Πουαριέ και Λανγκφορντ. Οι Καρράς-Καλλές ίσως και να αμύνονταν καλύτερα. Αν δεν αλλάξει ΚΑΙ αυτό (όπως και το back court), η ομάδα θα μείνει σε αυτό το ΟΚ επίπεδο που είναι τώρα. Δε μπορεί να δικεδικήσει κάτι παραπάνω. Έρχεται ματς με Ηρακλή π.χ. πόσα περιμένουν να φάνε από τον Καββαδά δηλαδή πάλι;

Ο August δεν είναι κρίμα να σκουπίζει τον πάγκο του βάζελου; Είναι λίγο άδικη και η κριτική γιατί παίρνει και τη μπάλα και τον κοουτς ο οποίος έχει χαρακτήρα και ταιριάζουνε τα χνώτα μας.

Θέλει δουλειά, ο Μαργαρίτης αν είναι καλά μπορεί να βοηθήσει αλλά... Και έρχεται και καυτός δεύτερος γύρος με όλα τα εντός ματς με καλύτερους θεωρητικά αντιπάλους. Έως τότε λοιπόν ας ομολογήσουμε οτι έχουμε να φάμε τόσο νόστιμο κοκορέτσι από το 2018-2019 και ας πιούμε στην υγειά του ΠΑΟΚ!

Διαβάστε ακόμη...