I can get no (comfortable) satisfaction!

Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο ο οπαδός του ΠΑΟΚ είναι χαζός, ουγκ, αμπάσχετος, και ευνοούμενος.
Palok
I can get no (comfortable) satisfaction!

End of story. 90-151 οι βολές στα τελευταία 4 ματς, έχοντας κερδίσει περίπατο ΟΛΑ τα ματς ΕΝΤΟΣ παιδιάς. Ακόμα και στο χτεσινό 36-16 βολές (23-13 ημίχρονο όπου το σκορ ήταν υπέρ μας 37-49), οι βολές ήταν 13-3 σε 20 λεπτά όπου ο αντίπαλος κατά τον Ηλία Καντζούρη (αντιγράφω) "γυρίσαμε το παιχνίδι, μέσω της άμυνας".

Στο 1:43 (κάπου εκεί) πριν το τέλος κερδίζει φάουλ ο Griffin και σε τόσο κλειστό γρανγκινιολικό ματς ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΒΟΛΕΣ ούτε τότε, αποτέλεσμα των ΟΧΤΩ παραπάνω φάουλ που κάναμε στο ματς σε σχέση με τον αντίπαλο σε ματς 1 πόντου.

Πάμε τώρα και στην επίμαχη επαναφορά στην οποία προφανώς (χωρίς καν ριπλέι) φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι η μπάλα χτυπάει έξω και συνεπώς αλλάζει κατοχή για τον Κολοσσό. Πάμε πρώτα στα δύο ηθικά ζητήματα:

1. Ποιο το πλεονέκτημα που αποκόμισε ο Τέρνερ; Κανένα, για αυτό και κανείς δε διαμαρτυρήθηκε από τον Κολοσσό, ούτε καν στη συνέντευξη τύπου (αν δεν κάνω λάθος),

2. Ποιο το νόημα της (ελεύθερης) επαναφοράς από το out αν δεν είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ; Δείτε το alley oop του Παπαδάκη σε τι απόσταση είναι o Griffin και για αυτό η μπάλα μπαίνει σωστά μέσα στο παρκέ.

Ας δούμε όμως τον κανονισμό: "κανένας παίκτης δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ΕΝΟΣ ΜΕΤΡΟΥ από τον παίκτη που κάνει την επαναφορά όταν η εκτός γραμμής ελεύθερων εμποδίων περιοχή είναι μικρότερη των ΔΥΟ μέτρων". Aν ο παίκτης που μαρκάρει την επαναφορά είναι ένα μέτρο απόσταση από τον Griffin, τότε η γη είναι όντως επίπεδη όπως διατείνεται ο μεγάλος Kyrie. Ηθικό ερώτημα;

Το μαρκάρισμα ήταν ΑΥΤΟ που DELIBARETELY (έτσι το είπε ο μεγάλος Clattengurg) έκανε τον Griffin να κάνει ΠΑΡΑΒΑΣΗ αλλάζοντας του τη γωνία της πάσας; Απόλυτα απαντάω εγώ. Βέβαια κάποιοι θα διαφωνήσουν μαζί μου. Ενδεχομένως να είναι οι ίδιοι που δεν είδαν τον Σέλλερς και τον Σουμποτιτς να έχουνε βγει ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ εκτός, να έχουνε πλησιάσει το Δήμαρχο Πειραιά στα 10 cm, και να του αφήνουν γωνία πάσας 10 μοιρών ώστε αυτή μοιραία να καταλήξει στο άουτ και ο "μεγάλος" Άρης να φτάσει τους 21 (ε σόρρυ 22 ξεχνάω και ένα σούπερ καπ που του το έφαγε ο Ιβάν) τίτλους. Από τις μεγαλύτερες ΚΛΟΠΕΣ στο ελληνικό μπάσκετ μαζί με τον ΑΕΡΑ βέβαια στο γκολ-φαουλ του Σέλλερς. Δείτε τα αυτά στο video όσοι τα έχετε ξεχάσει, έχει πολλή πλάκα (και δάκρυ).

Πάμε όμως και στα δικά μας. Έχασε λέει ΚΑΙ ο Αριστείδης Λυκογιάννης από +17 -6. Προφανώς όσοι το λένε αυτό έχουνε μείνει στο 1993. Με ένα απλό ζάπινγκ στο δίκτυο βλέπεις ότι μόνον πριν από 3-4 μέρες η Βιλερμπάν και η Ζενίτ στην ευρωλίγκα ανέτρεψαν διαφορές -13 και -14. Επίσης δεν αντιλαμβάνονται ότι το μπάσκετ είναι πλέον παιχνίδι των σερί (εμείς το κάναμε στο 32-49, οι άλλοι μετά). Πού να τους πεις ότι και ο Κοκόσκοφ χάνει με 40 από Αυστριακό προπονητή έχοντας τα ηνία την Φενέρ του Ντε Κολό...

Η χτεσινή νίκη (εάν κυρωθεί τελικά) είναι ένα αποτέλεσμα από παλιά. Πολλοί θα είχαν λυγίσει χτες αλλά όχι εμείς (ούτε καν με την ΑΕΚ δεν λυγίσαμε). Την ώρα που ομάδες στην Α1 κάνουν περίπατο σε έδρες τη στιγμή που παραδέχονται (οι ίδιοι οι παίκτες!) ότι είναι τραγικές. Η ομάδα κέρδισε γιατί είναι καλή.

Διάβαζα ένα άρθρο προχτές στο bleacher για το πώς θα επιβιώσουν οι Warriors στα λεπτά που θα είναι ο Curry εκτός παρκέ. Λοιπόν ο Curry της ομάδας αυτή τη στιγμή λέγεται Μήτρου Λονγκ. Όταν αυτό το παλικάρι είναι στο παρκέ, ο ΠΑΟΚ έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση 50% πάνω από όσο χωρίς αυτόν. Μπορεί να παίζει 40';

Προφανώς όχι και ο λόγος είναι ότι θα υπάρξουν ματς που δεν θα έχει επιθετικό consistency (αυτό είναι το Main issue, το λέει το scouting report) και θα αποσύρεται. Ο Νώντας μπορεί; Ο καλός και με μυαλό Νώντας μπορεί. Ο Griffin μπορεί να έχει κάποια λεπτά στον άσσο;

Ναι αλλά όχι στο clutch. Tί ρόλο βαράει ο Love; Μη με ρωτάτε γιατί θα βγω ανακόλουθος όταν έγραφα ότι είναι το jordanοειδές της ομάδας μας. Ωστόσο με το pace που παίζει ο ίδιος στην επίθεση, ο χρόνος εκτέλεσης off the dribble, είναι τόσο κακοί που όταν ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ, η ομάδα κάνει 3 βήματα πίσω. ΠΙΣΩ όμως κανονικά.

Και ο Turner που δεν είναι 3; Τα βάζει όμως και είναι και τύπος ο οποίος αποδέχεται πλήρως το ρόλο του να έρχεται από τον πάγκο για να βγει ξέρω γω ο καλύτερος 6ος παίκτης της Α1 (σαν ένας crawford στους clips). Αν αδυνάτιζες ρε φίλε... Μπορεί να ισορροπήσει το πράγμα με τον Καμπερίδη; Ναι αλλά σε πολύ χαμηλό level expectations..

Πάμε και στη ρακέτα. Τι μπορεί να δώσει ο Dan Majerle (εεε ο Beau Beech( στο 4; Ε σίγουρα όχι την άμυνα του Dan γιατί διαφορετικά θα ήμασταν σούπερ. Τα line ups μας όταν δεν είναι ο Kοnate (δεν έχει δείξει ακόμα κάτι ιδιαίτερο αμυντικά με αντίπαλα σέντερς) μέσα είναι απίστευτα αδύναμα (και στην άμυνα και στο rebound). Και εδώ κάτι πρέπει να αλλάξει, δεν γίνεται το αντίπαλο σεντερ (Agbelese, Canter, Κουζέλογλου) να σου κάνουν πλάκα.

Πώς θα 'ρθουν (ακόμα) καλύτερες ημέρες; Νομίζω το τιμ πρέπει να σκεφτεί αυτά τα 2-3-4 τελευταία λεπτά των αγώνων και να δει πώς θέλει να τελειώνει τα ματς. Με ποια πεντάδα. Είναι δύσκολο (γιατί ίσως έτσι χρειαστεί να αλλαχθούν 1-2 παίκτες) αλλά εκεί είναι η λύση.

A και για να μην το ξεχάσω, η ομάδα χτες σφαγιάστηκε. Όχι με αποδείξεις αλλά to the comforable satisfaction.

Διαβάστε ακόμη...