Σχολιάζοντας το παιχνίδι με το Λαύριο ...

Μπράβο στην ομάδα που κέρδισε μετά από 10 μήνες στην Α1 ...
Palok
Σχολιάζοντας το παιχνίδι με το Λαύριο ...

Έχοντας παρακολουθήσει (εννοώ από το site του esake) τον προηγούμενο αγώνα του Λαυρίου, είχα προβλέψει ότι κάπου στο 4ο δεκάλεπτο θα κουράζονταν υπερβολικά. Νομίζω οτι στο δεύτερο ημίχρονο κάνανε 4-5 φάσεις σωστά όταν με ένα πρώτο step διάβασαν την παροιμιώδη αδυναμία μας στην close out άμυνα και πήγαιναν σε περπατητό lay up.

Στα δικά μας, εγώ περισσότερα στραβά είδα παρά θετικά. Το θετικό είναι ότι είδα δίψα, είδα προσπάθεια, είδα σύμπνοια. Όλοι λένε ότι ο Griffin είναι άσσος, το λέει και ο Λυκογιάννης, αλλά αν ο Griffin είναι άσσος (ή αν τέλος πάντων ο ΠΑΟΚ με αυτόν στον άσσο τρέχει καλά τις επιθέσεις του) εγώ είμαι Καθηγητής Πανεπιστημίου. ο Love είναι ένα πεντακάθαρο ΔΥΟ και πρέπει να παίζει 30 λεπτά εκεί, να παίρνει τη μπάλα στους σωστούς χρόνους και να βοηθιέται από κεντρικά Picks.

Είναι με διαφορά ο καλύτερος μας παίκτης και αυτός που μπορεί να διαβάσει σωστά (αλλά μόνο ΟΤΑΝ παίρνει τη μπάλα στο ΣΩΣΤΟ χρόνο!). Ο Turner είναι ένας παίκτης που θα έβαζε 30 το 1994 στο Μίλωνα. Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει σήμερα με αυτή τη ΣΩΜΑΤΟΔΟΜΗ. προφανώς και ξέρει μπάσκετ και είναι χώστης αλλά...

That said, εγώ βλέπω ένα μεγάλο πρόβλημα στις ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, τεράστιο θέμα στο pace της επίθεσης και πώς η μπάλα θα κυκλοφορήσει, γεγονός που μας έκανε να χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια απέναντι στον Λεγκικάς και τον Μαστρογιαννόπουλο.

Δηλαδή αυτό το μέσα-έξω παιχνίδι τύπου Σούλη που είπε και ο Jay επάνω, από άποψη χρόνων ήταν παντελώς άκυρο ακόμα και αν δεχτούμε ότι δουλέψαμε πολύ για να σκοράρουμε στο τέλος της επίθεσης (ΔΟΓΜΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ). Ξαναγυρίζω στις αποστάσεις, κάποιες στιγμές σε 2 τετραγωνικά υπήρχαν 3 παίκτες μας όπου δεν καταλάβαιναν ποιος πρέπει να κάνει το Pick, ποιος το pop, ποιος να πάει στην απέναντι πλευρά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Παίζει να μη βγάλαμε ούτε ΜΙΣΟ σουτ ελεύθερο. Και όσο μέτριοι να είναι οι παίκτες μας (ΟΚ του Λαυρίου οι ξένοι δεν πρέπει να παίρνουνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πάνω από 15 χιλιάρικα το ΜΗΝΑ), αν δημιουργήσουμε στην ΑΔΥΝΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ο χοντρός (Turner) και ο oξιάς (Beech) θα κόψουνε κ@λους απ' έξω.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...