Πάνος Βέργος: «Ανταγωνιστικοί σε Ελλάδα κι Ευρώπη!»

Το τμήμα πόλο γυναικών του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά, που θα το βρει για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο προπονητής του Δικεφάλου, Πάνος Βέργος κάνει τον απολογισμό του για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, θέτοντας παράλληλα και τους στόχους του ενόψει αυτής, που ακολουθεί.
Πάνος Βέργος: «Ανταγωνιστικοί σε Ελλάδα κι Ευρώπη!»
Photo Credits: @acpaok

Αναλυτικά όσα είπε:

Ποια είναι η γεύση που σας άφησε η προηγούμενη χρονιά;

«Δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε από τη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, για τον δεύτερο γύρο, αλλά θεωρώ ότι είχε μια καλή πορεία, πρόοδο και μαζέψαμε βαθμούς. Δείξαμε στοιχεία που μας δίνουν τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά».

Πόσο σημαντική είναι η έξοδος στην Ευρώπη;

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δίνει ένα επιπλέον κίνητρο σε όλους να ασχοληθούν ακόμα περισσότερο με το δικό μας τμήμα, ενώ θα είναι κάτι πρωτόγνωρο και για το τμήμα μας».

Με τι στόχους μπαίνετε στην ερχόμενη σεζόν;

«Έχω δύο στόχους. Ο πρώτος είναι η δημιουργία ενός συνόλου, που μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια και ανταγωνιστικότητα στην Α1 αλλά και στην Ευρώπη, αλλά κι από την άλλη να δώσουμε την ευκαιρία σε νέες αθλήτριες να αποκτήσουν εμπειρίες και να μπορέσουν να εξελιχθούν. Εκτός από το σήμερα, μας ενδιαφέρει και το αύριο, και θέλουμε να αναδείξουμε αθλήτριες».

Πώς θα δομηθεί το ρόστερ;

«Θέλουμε ο βασικός κορμός να αποτελείται από αθλήτριες που έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Στα πλαίσια αυτά, θα στηριχθούμε σε αθλήτριες ικανές που μας βοήθησαν την προηγούμενη χρονιά. Έχουμε κάνει καλή δουλειά στις ξένες παίκτριες. Θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο στο πρωτάθλημα και τρεις στην Ευρώπη. Μπορώ να σου πω ότι θα είναι δύο αθλήτριες από την Ιαπωνία και μια από την Αμερική».

Θεωρείτε ότι θα κάνει καλό η πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο, ή η ενασχόληση του κόσμου είναι παροδική;

«Νομίζω είναι παροδικό. Θα βοηθήσει σε ένα βαθμό, αλλά μικρό. Νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα δεδομένα με ρεαλισμό. Δυστυχώς μιλάμε για ένα άθλημα που βρίσκεται αρκετά χαμηλά σε δημοφιλία».

Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυσκολίες που καλείστε να αντιμετωπίσετε;

«Η πιο σημαντική δυσκολία είναι η έλλειψη χώρων προπόνησης. Η Θεσσαλονίκη στερείται υποδομών, δεν δίνονται στις ομάδες τα δημοτικά κολυμβητήρια και μετά το λουκέτο στο Εθνικό, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες. Πλέον υπάρχει μόνο το Ποσειδώνιο και η Νεάπολη, όπου στριμώχνονται όλες οι ομάδες κι έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο. Εκεί εμείς έχουμε στη διάθεση μας μόνο 50 μέτρα, για να κάνει προπόνηση όλο το τμήμα, ανδρών, γυναικών και ακαδημιών.  Με μια διαίρεση καταλαβαίνει κανείς ότι εμείς προπονηθήκαμε περίπου σε 7,5 μέτρα. Παράλληλα, δεν υπάρχουν ομάδες στη Θεσσαλονίκη. Άρα δεν μπορείς να βρεις κάποιες αθλήτριες, ή ακόμα και να προετοιμαστείς, παίζοντας κάποιο φιλικό».

Είστε αισιόδοξος αναφορικά με το μέλλον;

«Πείτε μου αλήθεια τι έχει η Θεσσαλονίκη από άποψη αθλητικών υποδομών. Είναι φτωχή, κι εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Εύχομαι για όλον τον αθλητισμό της πόλης, να πάρει αυτό που αξίζει. Το βλέπω δύσκολο, αλλά τουλάχιστον ας το ευχηθούμε».

 

Πηγή: forzaonline.gr

Διαβάστε ακόμη...