Μπερμπάτοφ από την Τούμπα: «Σαν να γύρισα... σπίτι μου - Ήμουν αγχωμένος όταν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ»
SHARE:

Με αφορμή την επιστροφή του στην Τούμπα, ο Μπερμπάτοφ δεν έκρυψε πως του έλειψαν όλα όσα συνθέτουν την εμπειρία ΠΑΟΚ:
«Για να είμαι ειλικρινής, μου έλειψε η ομάδα, οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα, ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, οι παίκτες. Όλα ήταν υπέροχα για μένα, γιατί όπως είπα, μένω κοντά στην Ελλάδα, οπότε ήταν καλό για μένα να έρχομαι. Όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ, η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική γιατί οι οπαδοί στήριζαν πολύ την ομάδα. Αλλά ακόμη περισσότερο μπορώ να σας πω πως χάρηκα πολύ όταν είδα ότι ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα. Εγώ είχα φύγει αλλά ήταν μεγάλη τιμή για το club και ελπίζω αυτή η επιτυχία του ΠΑΟΚ να συνεχιστεί...».
Έδειχνε σε εξαιρετική κατάσταση, για την ακρίβεια σαν να μην πέρασε μέρα από πάνω του, με τον Βούλγαρο να παίρνει την ασίστ και να απαντάει με χιούμορ:
«Μιλάω, διδάσκω στους νέους παίκτες. Ακόμη και όταν είμαι εδώ μπροστά σας και σας μιλάω, πρέπει να δείχνω ότι είμαι σε καλή κατάσταση (σ.σ. γελάει). Είναι τρόπος ζωής για εμένα».
Σε ερώτηση για το αν μίλησε με κάποιον από τον ΠΑΟΚ ή την οικογένεια Σαββίδη, τόνισε πως:
«Μίλησα με αρκετούς από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ εχθές αλλά δεν μπορώ να πω ονόματα. Έχω εξαιρετική σχέση μαζί τους, τους στέλνω τους χαιρετισμούς μου. Γεια σας είμαι στην πόλη σας, στο ξενοδοχείο σας και στο γήπεδό σας. Είναι πάντα ωραίο να συναντάς παλιούς φίλους και να επιστρέφεις στην Τούμπα».
Πάντως δεν θα μπορούσε να μην σταθεί και στον συμπατριώτη του, Κίριλ Ντεσπόντοφ, στέλνοντας ένα μήνυμα στήριξης και δύναμης στον άσο του Δικεφάλου:
«Πιστεύω ότι ακόμα ταλαιπωρείται από τραυματισμό, σωστά; Να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να συνεχίσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο, γιατί κάποιες φορές δεν είναι εύκολο όταν τραυματίζεσαι κάποιος άλλος σου παίρνει τη θέση. Πρέπει να είσαι έτοιμος το συντομότερο δυνατό και να παίξεις ποδόσφαιρο. Η Εθνική Βουλγαρίας τον χρειάζεται και είναι αρχηγός. Του εύχομαι μόνο ένα πράγμα, να είναι δυνατός και υγιής».
Το καλύτερο πάντως το κράτησε για το τέλος, όταν του ζητήθηκε να πει ένα σύνθημα του ΠΑΟΚ αλλά προτίμησε να απαντήσει με μία προσωπική ιστορία:
«Δεν θα πω σύνθημα αλλά θυμάμαι πάντα την πρώτη μου... συνάντηση, επαφή με τους φίλους του ΠΑΟΚ. Την ημέρα που με υπέγραψαν. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και εγώ ένιωθα κάπως αγχωμένος. Και έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου 'γιατί' και 'γιατί'. Ήταν τρελό αλλά ήταν ωραίο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό».