Ραζβάν Λουτσέσκου: «Το πιο πολύπλοκο, δύσκολο, συναρπαστικό και όμορφο τρόπαιο μου»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στο SDNA για το 12ο και πιο συναρπαστικό τρόπαιο της καριέρας του κάνοντας ένα μίνι απολογισμό για τις συνθήκες με τις οποίες οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.
Πηγή: sdna.gr
Ραζβάν Λουτσέσκου: «Το πιο πολύπλοκο, δύσκολο, συναρπαστικό και όμορφο τρόπαιο μου»
Photo Credits: @forzaonline.gr

Ο 55χρονος τεχνικός τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε μετρ των τίτλων φτάνοντας με την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, τα 12 συνολικά τρόπαια στην καριέρα του, εκ των οποίων τα τέσσερα με τον ΠΑΟΚ (δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα).

Ο πρωτομάστορας της μεγάλης επιτυχίας του «Δικεφάλου του Βορρά» ρωτήθηκε από το SDNA εάν τούτο είναι το σπουδαιότερο προπονητικό επίτευγμα της καριέρας του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αφού έβαλε στη «ζυγαριά» και το Ασιατικό Champions League που κατέκτησε με την Αλ Χιλάλ, εξήγησε τι σημαίνει προσωπικά για τον ίδιο το φετινό πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζοντας ως το πιο πολύπλοκο, δύσκολο, ενδιαφέρον, συναρπαστικό και όμορφο τρόπαιο μου».

«Δεν ξέρω εάν τούτο το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας μου γιατί σε επίπεδο Champions League στην Ασία κατέκτησα το τρόπαιο με την Αλ Χιλάλ, όμως κάθε τίτλος που τον κατακτάς υπό ξεχωριστές συνθήκες σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει τη δική του ασφαλώς σημασία.

Αυτό που μπορώ να πω για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ είναι πως πρόκειται για το πιο πολύπλοκο, πιο δύσκολο, πιο ενδιαφέρον, συναρπαστικό και στο τέλος πιο όμορφο τρόπαιο.

Ήταν μια απίστευτη, μαγική σεζόν με δυσκολίες που αντανακλούσαν στην εικόνα που δείξαμε στο τελευταίο ματς με τον Άρη. Η εικόνα του αγώνα, ήταν η εικόνα που είχαμε κατά την διάρκειας όλης της σεζόν. Τελειώσαμε την χρονιά με ένα φανταστικό τρόπο».

 Η ομάδα με την οποία έχει πανηγυρίσει τις μεγαλύτερες διακρίσεις της καριέρας του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι και επίσημα ο ΠΑΟΚ με 2 Πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ με την Αλ Χιλάλ κατέκτησε πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας, Kings Cup και Ασιατικό Champions League.

O έμπειρος προπονητής έχει επίσης κατακτήσει πρωταθλήματα στη Ρουμανία με τις Ραπίντ Βουκουρεστίου και Μπρασόβ (Β΄ κατηγορία), ενώ και στο Κατάρ πανηγύρισε με την Ελ Τζάις το Σταρς Καπ.

Συνολικά 12 τίτλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότεροι καθώς έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την Ξάνθη (2014/15), στον αντίστοιχο τελικού του ρουμανικού Κυπέλλου (2011/12), αλλά και του Σούπερ Καπ (2006) με την Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Διαβάστε ακόμη...