«Ξεκινάμε πρώτοι και θέλουμε να συνεχίσουμε πρώτοι»

Δηλώσεις ενόψει του σημερινού (10/3) αγώνα με τον Άρη έκανε ο Τόμας Μουργκ ...
«Ξεκινάμε πρώτοι και θέλουμε να συνεχίσουμε πρώτοι»
Photo Credits: @novasports.gr website

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε...

Αρχικά είπε: "Σίγουρα μετά το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ ήμασταν απογοητευμένοι, χάσαμε 2-0, κάναμε ένα κακό παιχνίδι, αλλά από την επόμενη μέρα που προπονηθήκαμε στην Κροατία, αρχίσαμε να δουλεύουμε για το ματς με τον Άρη και νομίζω πως είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για το παιχνίδι που έρχεται".

Όσο για το δίδαγμα από το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης: "Δεν έχουμε και πολλά να μάθουμε, είναι πολύ απλό αυτό που συνέβη στο παιχνίδι, η Ντιναμό έπαιξε με εμπειρία, διαχειρίστηκα καλά την εμπειρία της στον αγωνιστικό χώρο, ήταν πολύ καλύτερη από εμάς στα απλά πράγματα. Εμείς από την πλευρά μας δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ούτε πολλές ευκαιρίες, ούτε να να απειλήσουμε ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία, οπότε ήρθε μια εύκολη επικράτηση από πλευράς των αντιπάλων μας. Όπως είπα και πριν το διάστημα μεταξύ των παιχνιδιών είναι πολύ μικρό, οπότε δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς αυτό, να αλλάξεις πράγματα στο παιχνίδι σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συγκεντρωθείς, να παλέψεις και να δουλέψεις για το επόμενο παιχνίδι".

Για το αν αισθάνεται απογοητευμένος ή θυμωμένος για την απόδοση της ομάδας στην Κροατία, σχολίασε: "Μπορείς να τα αισθανθείς και τα δύο μετά από ένα παιχνίδι και είναι φυσιολογικό, Μπορείς να αισθανθείς θυμό γιατί δεν έπαιξες αρκετά καλά, μπορείς να είσαι απογοητευμένος γιατί έχασες μια μεγάλη ευκαιρία να κάνεις το κάτι παραπάνω. Ας αφήσουμε το παιχνίδι του Ζάγκρεμπ στην άκρη γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Άρη που είναι πολύ σημαντικό. Είναι απόλυτα στραμμένη η προσοχή μας εκεί, δεν αισθανόμαστε αυτή τη στιγμή τίποτε για το Ζάγκρεμπ. Είμαστε ξεκάθαρα αφοσιωμένοι στο υψίστης σημασίας παιχνίδι  που έχουμε κόντρα στον Άρη, οπότε ας επικεντρωθούμε εκεί ναι θα δούμε το παιχνίδι με την Ντιναμό όταν έρθει η ώρα, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση στην Τούμπα μαζί με τον κόσμο μας. Δεν έχει χαθεί τίποτε, αλλά προέχει το ματς με τον Άρη".

Σχολιάζοντας την πρωτιά στο τέλος της κανονικής περιόδου, υπογράμμισε: "Είναι πολύ ωραίο να βρίσκεσαι στην κορυφή, είναι κάτι που το θέλαμε. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας δέκα πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια για να παραμείνουμε στην κορυφή, όπως έχουν και ι αντίπαλοί μας εξίσου δύσκολα παιχνίδια για να μας προσπεράσουν. Είναι πάρα πολύ ωραίο το συναίσθημα να είσαι στην κορυφή, αλλά εμείς από την πλευρά μας θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται και θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, προκειμένου να  παραμείνουμε εκεί μέχρι το τέλος".

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ ώστε να παραμείνει πρώτος, απάντησε: "Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βλέπουμε τα play offs παιχνίδι με παιχνίδι, να αφήσουμε στην άκρη όλους τους παράγοντες που μπορεί να μας επηρεάσουν και να έχουν άμεσο αντίκτυπο επάνω μας, να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας και να καταφέρουμε να αποδίδουμε όσο καλύτερα γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά για να το πετύχουμε αυτό, σίγουρα θα πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας στα υψηλότερα όρια όλοι μας και θα πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο με αυτήν τη νοοτροπία. Ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα και να  αποδώσουμε το μέγιστο που μπορούμε, ώστε να καταφέρουμε να έρθουν οι νίκες και να πετύχουμε τον στόχο μας".

Όσο για τον Άρη... "Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, την έχουμε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές μέσα στη σεζόν, κάναμε μία ισοπαλία και μία ήττα, τους γνωρίζουμε καλά, έχουν καλή ψυχολογία καθώς προκρίθηκαν μετά από πολλά χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου, είναι εξ ορισμού ένα δύσκολο παιχνίδι και όπως είπα και πριν αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας είναι να πιέσουμε τους εαυτούς μας, να αντιδράσουμε μετά το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, αλλά να έχουμε στο μυαλό μας ότι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον Άρη δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Οπότε χρειάζεται συγκέντρωση και να πιέσουμε τους εαυτούς μας στο maximum για να έρθει η νίκη".

Τέλος, του ζητήθηκε να σχολιάσει την τιμωρία του ΠΑΟΚ να παίξει "κεκλεισμένων": "Έχουμε μάθει ότι τιμωρηθήκαμε για μία κροτίδα, οκ είναι κάτι το οποίο μας δυσαρεστεί, γιατί έχουμε παίξει σχεδόν δύο μήνες σε άδεια γήπεδα, το ποδόσφαιρο είναι πάντα καλύτερο με κόσμο, είτε αν είσαι στην κερκίδα είτε αν το παρακολουθείς από την τηλεόραση, αλλά είναι πράγματα που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε οπότε θα προτιμούσα να μην σχολιάσω..."

Διαβάστε ακόμη...