«Νιώθω τυχερός με τον ΠΑΟΚ»

Θυμάται πως ο ΠΑΟΚ έστειλε 6-7 προσφορές για να τον κάνει δικό του, η Φορτούνα έμοιαζε ανένδοτη, ωστόσο, μήνυμα εστάλη για τον Κάλεντ Νάρεϊ.
«Νιώθω τυχερός με τον ΠΑΟΚ»

Ο MVP του Δικεφάλου σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο SDNA θυμάται πως άρχισαν όλα, αποκαλεί τον εαυτό του «τυχερό» λόγω της επιμονής του ΠΑΟΚ στην μεταγραφή του και αποκαλύπτει πως «τρελάθηκαν» στα αποδυτήρια και γύρισαν το διακόπτη.
Κοιτώντας τα όσαν έγιναν το καλοκαίρι, χαμογελά. Ακριβώς επειδή ανήκουν στο παρελθόν.

Μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για εκείνον που απαιτούσε πολλή υπομονή. Μία περίοδος όμως που τον έκανε να καταλάβει πως ο ΠΑΟΚ ήταν η απόλυτα σωστή επιλογή. Μάλιστα, λόγω των συνθηκών και της στάσης που κρατούσε η Φορτούνα κυρίως απέναντι στον ΠΑΟΚ, αποκαλεί τον εαυτό του «τυχερό»...

Τί ακριβώς όμως έγινε το καλοκαίρι; Πώς εξελίχθηκε σε σήριαλ η μεταγραφή του;

«Ενημέρωσα πολύ νωρίς την Φορτούνα και ειδικά τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Κλάους Άλοφς, πως ήθελα να συνεχίσω αλλού την καριέρα μου. Ήξερα ότι έκανα μία καλή σεζόν και το συζητήσαμε. Το θέμα ήταν πως ζητούσαν πολλά χρήματα για μένα. Και αυτός ήταν ο λόγος που οι διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ κράτησαν τόσο πολύ... Είχα κι άλλες προτάσεις που απορρίφθηκαν αμέσως. Είμαι τυχερός που ο ΠΑΟΚ επέμεινε μέχρι τέλους».

Είμαι τυχερός που ο ΠΑΟΚ επέμεινε μέχρι τέλους

Τυχερός; Το λες και εντυπωσιακό στο άκουσμά του σαν λέξη. Πώς το θέτει κανείς;

«Πρώτα απ' όλα θέλω να πω πως μίλησα με πολλές ομάδες αλλά ο ΠΑΟΚ με ήθελε πραγματικά. Από την αρχή είχα την αίσθηση πως έδωσαν τα πάντα προκειμένου να με υπογράψουν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έστειλε 6-7 προσφορές, τις οποίες η Φορτούνα διαρκώς απέρριπτε. Και ο ΠΑΟΚ εκεί, επέμενε. Ξανά και ξανά. Αυτό μου έδειξε πόσο πολύ με ήθελαν. Ήταν ένα καλό σημάδι. Οπότε εξ αρχής «γεννήθηκε» κάτι όμορφο μέσα μου. 
Σαφώς υπήρχε και το κίνητρο της Ευρώπης, αν και στην συνέχεια δεν τα καταφέραμε, κρατώ πως ο ΠΑΟΚ πάλεψε για την μεταγραφή μου και κέρδισε».

Ο ΠΑΟΚ έδωσε τα πάντα, έκανε 6-7 προσφορές, πάλεψε για την μεταγραφή μου και κέρδισε

Κάλεντ, πώς κύλησε όλη αυτή η περίοδος για σένα;

«Εγώ απλώς περίμενα. Μιλούσα διαρκώς με τον ατζέντη μου. Καθημερινά μου έλεγε τα νεότερα από την υπόθεση: πως η απάντηση της Φορτούνα ήταν συνεχώς όχι. Δεν ήταν καθόλου εύκολη περίοδος για μένα. Ήταν μία τρελή περίοδος. Σκεφτείτε κιόλας πως ακόμη έκανα προπονήσεις στο Ντύσσελντορφ και το μυαλό μου ήταν φευγάτο... Ευτυχώς όλα πήγαν καλά στο τέλος».

Τρελή περίοδος για μένα οι διαπραγματεύσεις ΠΑΟΚ - Φορτούνα

Και η αλήθεια είναι πως ήρθε από το Ντύσσελντορφ με τα φρένα σπασμένα. Ο MVP της Φορτούνα, back to back MVP του ΠΑΟΚ. Δεν σου πήρε καθόλου χρόνο...

«Το γεγονός ότι ήρθα στον ΠΑΟΚ από μία... τρελή σεζόν με την Φορτούνα, λειτούργησε ακόμη περισσότερο ως κίνητρο για μένα. Ήθελα να συνεχίσω έτσι. Δεν ένιωσα ότι ήθελα χρόνο. Ήθελα να μπω στον ΠΑΟΚ να δώσω ασίστ, να σκοράρω, να παραμείνω σε αυτόν τον ρυθμό».

Κράτησες όρθιο τον ΠΑΟΚ με τις ασίστ και τα γκολ σου σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα...

«Δεν ήμουν μόνο εγώ... Ξέρω ότι πολλοί μπορούν να σταθούν στα γκολ, στα νούμερά μου. Αλλά υπήρξα τυχερός γιατί κάποιος μου έδωσε πάσες, κάποιος με τροφοδότησε, κάποιος αξιοποίησε την ασίστ μου. Εγώ χάρηκα γιατί ήμουν σε μία καλή φυσική κατάσταση και μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα. Και αυτός είναι ο στόχος μου να βοηθάω, είτε με ασίστ είτε με γκολ. Όλα είναι θέμα συνόλου και γκρουπ στο μυαλό μου».

Εξαιρετική η σχέση μου με τον προπονητή

Και το τελευταίο με κάνει να πιστεύω πως είσαι ο τύπος του ποδοσφαιριστή που «λατρεύει» να έχει στην διάθεσή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το νιώθεις και εσύ;

«Ελπίζω να ισχύει (σ.σ. γελάει). Έχω μία πολύ καλή σχέση μαζί του. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, μου μιλούσε διαρκώς, μου εξηγούσε τον τρόπο παιχνιδιού, με βοήθησε να ενσωματωθώ γρήγορα στην ομάδα. Εστίασε πολύ και στις λεπτομέρειες που αφορούν την θέση μου. Έχουμε μία εξαιρετική σχέση με τον κόουτς».

Τρεις στη σειρά νίκες, πολλά γκολ, μεγάλη αυτοπεποίθηση εντός του γκρουπ. Τι άλλαξε για τον ΠΑΟΚ στο φινάλε του α΄γύρου;

Μετά την ΑΕΚ, ήμασταν τρελαμένοι στα αποδυτήρια

«Μετά το ματς με την ΑΕΚ μιλήσαμε πολύ μεταξύ μας. Αναλύσαμε πράγματα, τα βάλαμε όλα κάτω, είδαμε πως μπορούμε να αλλάξουμε. Να πιέσουμε περισσότερο τους εαυτούς μας, να δώσουμε πολλά παραπάνω. Εγώ εκείνη την περίοδο ήμουν τραυματίας αλλά ζώντας την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της ομάδας, έβλεπα πόσο "τρελαμένοι" ήταν όλοι για να γυρίσουν το κουμπί. "Τρελαμένοι" με την καλή έννοια. Μπήκαμε όλοι μαζί στην πρίζα για να εντείνουμε την πίεση προς τους εαυτούς μας. Το έβλεπες σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Προσωπικά απόλαυσα τον ΠΑΟΚ από τις κερκίδες στα τελευταία τρία παιχνίδια γιατί είδα αυτήν την ένταση που λέγαμε στα αποδυτήρια, την σπίθα στα μάτια τους και μέσα στο γήπεδο. Και πήραμε ό,τι αξίζαμε. Νίκες με πολλά γκολ. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Με την ίδια ένταση, την ίδια ψυχολογία, την ίδια επιθετικότητα. Και αυτό θα γίνει».

Απόλαυσα τον ΠΑΟΚ στα τελευταία τρία παιχνίδια, είδα την σπίθα στα μάτια τους

Θεωρείς δηλαδή ότι ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει αισθητά πιο βελτιωμένος;

«Η αλήθεια είναι πως φέτος βιώσαμε μία περίεργη εμπειρία. Είναι μία παράξενη συνθήκη το Μουντιάλ μεσούσης της σεζόν. Προσωπικά το βλέπω θετικά καθώς ήμουν τραυματίας και τώρα έχω επιστρέψει. Και είμαι χαρούμενος. Αγωνιστικά μιλώντας, στα τελευταία τρία παιχνίδια δείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε. Όλοι είδαν πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πιάσει πολύ υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο στυλ. Είμαι αισιόδοξος πως όλοι θα δουν έναν καλύτερο ΠΑΟΚ».

Υπέφερα μετά τον αποκλεισμό από την Λέφσκι

Ξέρω ότι από το πρώτο μισό της σεζόν, θέλεις να διαγράψεις από το μυαλό σου τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, σωστά;

«Ναι... ακόμη πονάει. Μετά τον αποκλεισμό, υπέφερα γιατί ήταν ένας λόγος που ήθελα να έρθω σαν... τρελός στον ΠΑΟΚ. Δεν μου ήταν καθόλου εύκολο. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως οφείλεις να κοιτάξεις μπροστά. Την επόμενη ημέρα. Να σηκωθείς όρθιος και αυτό ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε».

Πώς θα παρουσίαζε ο Κάλεντ τον ποδοσφαιριστή Νάρεϊ;

«Δύσκολη ερώτηση (σ.σ. γελάει). Νομίζω πως είμαι ένας ποδοσφαιριστής που παίζω για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μου. Θέλω να δίνω τα πάντα, "πιέζω" τον εαυτό μου πολύ για να το πετύχει. Όλα τα γκολ και οι ασίστ προέρχονται από το γεγονός ότι τα δίνω όλα και έτσι έρχονται όλα φυσιολογικά στο γήπεδο. Ποδοσφαιρικά, είμαι αρκετά γρήγορος, έχω καλά τελειώματα αλλά για μένα σημείο αναφοράς είναι πάντα η ομάδα».

Πολύ μεγάλο ταλέντο ο Κωνσταντέλιας

Πώς βλέπεις το γεγονός ότι ανοίγει το ρόστερ, ενδεχομένως και ο ανταγωνισμός; Συζητιέται πολύ για παράδειγμα ο Κωνσταντέλιας...

«Είναι ωραίο για έναν προπονητή να έχει λύσεις, σωστά; (σ.σ. γελάει). Στο τέλος όμως όλοι θέλουν να παίζουν και όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο Ντέλιας είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, είναι πολύ νέος και καθημερινά βελτιώνεται, εξελίσσεται, προσπαθεί διαρκώς να μαθαίνει».

Ποιος είναι ο στόχος που έχεις με τον ΠΑΟΚ;

«Να συνεχίσω να νιώθω καλά, να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση για να βοηθήσω την ομάδα. Και στο δεύτερο μισό της σεζόν, θα ψάξω για γκολ και ασίστ, να συνεχίσω από εκεί που το άφησα»

.

Έχει μάθει ήδη τα πρώτα ελληνικά. Μην τον ρωτήσετε για το ποια είναι η πρώτη λέξη που έμαθε, η απάντηση είναι αυτονόητη... Θεωρεί την Θεσσαλονίκη μία όμορφη πόλη που έχει αγκαλιάσει εκείνον και την οικογένειά του. Στο δρόμο τον σταματούν συχνά για να αποθεώσουν τον... «παικταρά» προκειμένου να συνεχίσει έτσι. Ως... γείτονας του Ομάρ Ελ Καντουρί, χαίρεται για εκείνον και το Μαρόκο αλλά βλέπει Αργεντινή στον τελικό!

Διαβάστε ακόμη...