Βιεϊρίνια : «Έχω ακούσει πολλά άσχετα για το μέλλον μου, ο ΠΑΟΚ αποφασίζει»

Αντελίνο Βιεϊρίνια εφ΄όλης της ύλης!
Βιεϊρίνια : «Έχω ακούσει πολλά άσχετα για το μέλλον μου, ο ΠΑΟΚ αποφασίζει»

Η περίεργη γεύση που του αφήνει το 2021, η δική του αποτίμηση για τον ΠΑΟΚ, το σχόλιο για την έλευση Μπότο, τα φάουλ του Κούρτιτς και η απάντηση για το μέλλον του! Ο αρχηγός του Δικεφάλου αποκαλύπτεται...
«Προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας...», ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έκανε την αποτίμηση του 2021, υπογραμμίζοντας πως τους αφήνει μια περίεργη γεύση και εξηγεί μέσω του SDNA το σκεπτικό του: «Μας αφήνει μια περίεργη γεύση. Η προηγούμενη σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, πήραμε το Κύπελλο και το χαρήκαμε όλοι.

Η νέα σεζόν μας βρίσκει με συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα σε απόδοση και αποτελέσματα. Προσπαθούμε να βρούμε ακόμη τα πατήματά μας και νομίζω ότι στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει μια βελτιωμένη εικόνα απ' ότι στα προηγούμενα. Με την Λάρισα ήμασταν καλοί, το αποτέλεσμα ήταν καλό αλλά πάντα υπάρχει αυτή η πίκρα ότι πάλι δεχτήκαμε γκολ με την πρώτη φάση του αντιπάλου. Μπήκαμε και πάλι σε δύσκολη θέση, με μισή φάση του αντιπάλου και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό».

Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι να δεχόμαστε γκολ από... μισή φάση του αντιπάλου
Η ερώτηση είναι τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ για να βελτιώσει το αμυντικό του πρόβλημα και να γίνει η ομάδα του 2019 που δεν δεχόταν γκολ με τίποτα: «Δεν έχει σχέση εκείνη η ομάδα που δεν δεχόταν γκολ με τίποτα, με αυτή σήμερα. Η μισή ομάδα και πάνω είναι διαφορετική. Και αυτό παίζει ρόλο γιατί οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν δουλέψει με τον Λουτσέσκου. Όπως είπα και πριν, προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας ακόμη και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το αμυντικό κομμάτι, γιατί δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι να δεχόμαστε γκολ από... μισή φάση του αντιπάλου».

Τα τελευταία αποτελέσματα έδωσαν μια ηρεμία, άκρως αναγκαία για το γκρουπ, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να υπογραμμίζει πως: «Δεν μπορώ να σου πω ότι υπήρχε και υπάρχει ηρεμία εντός της ομάδας γιατί η ηρεμία έρχεται με τα αποτελέσματα, όχι με την εμφάνιση. Τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να έρχονται στα τελευταία παιχνίδια και ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα ακόμη.

Τα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια ήταν αυτά που θέλαμε, αλλά αν εξαιρέσω το παιχνίδι με τα Γιάννενα, πριν και μετά δεχτήκαμε γκολ σε όλα, οπότε είναι πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε αμυντικά και μάλιστα να τα βελτιώσουμε γρήγορα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Έχει ξεφύγει στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, οπότε για να μπορούμε να έχουμε την ηρεμία μας και να δουλέψουμε σωστά πρέπει να κοιτάξουμε μόνο εμάς, να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε πράγματα και να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Έχω διαβάσει πολλά άσχετα για το μέλλον μου, η διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσει

Αποκαλυπτικός ήταν ο Πορτογάλος και με φόντο το μέλλον του καθώς σε ερώτηση για το αν το 2022 θα είναι η τελευταία του χρονιά ως ποδοσφαιριστής, ο ίδιος υπογράμμισε πως: «Δεν έχω αφήσει ανοιχτό κάτι, μάλλον δεν ερμηνεύτηκαν καλά οι πρόσφατες δηλώσεις μου γιατί έχω ακούσει – διαβάσει πολλά άσχετα ότι είναι η τελευταία μου σεζόν. Εγώ την απάντηση που πρέπει να δώσω, θα την δώσω στο γήπεδο. Όταν με ρώτησαν, εγώ απάντησα ότι θέλω να συνεχίσω να παίζω και να βοηθάω την ομάδα, απλά η διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσει. Εγώ νιώθω καλά, πέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που είχα και απλά θέλω ρυθμό. Με βοήθησε ότι αγωνίστηκα κόντρα την Λάρισα για αυτά τα 80 λεπτά περίπου και είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα».

Εγώ τα θέλω όλα με τον ΠΑΟΚ, έτσι θα είμαι ικανοποιημένος

Αν τον ρωτήσετε, θα ήταν ικανοποιημένος αν ο ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν, πετύχαινε όλους τους στόχους του αλλά... «Με φέρνεις σε... δύσκολη θέση. Εγώ τα θέλω όλα, να κερδίσουμε το Κύπελλο ξανά, το πρωτάθλημα. Στο πρωτάθλημα είμαστε αρκετά πίσω, φυσικά δεν έχει τελειώσει τίποτα, αν έχουμε μαθηματικές ελπίδες θα το παλέψουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να βελτιώσουμε όσα πρέπει και στο τέλος θα κάνουμε τον λογαριασμό».

Αν είναι καλά ο Κούρτιτς, ας πάρει όλα τα φάουλ και τα πέναλτι!

Όσο για το πώς αισθάνεται που βλέπει τον Κούρτιτς να εκτελεί τα φάουλ και τα πέναλτι της ομάδας: «Αυτό είναι εύκολο για μένα! Είναι καλά ο Κούρτιτς, τα εκτελεί... σκοράρει και τα γκολ του φέρνουν νίκες για την ομάδα. Αν πάει έτσι και συνεχίζει να σκοράρει, δεν έχω πρόβλημα να τα εκτελέσει όλα μέχρι το τέλος της σεζόν... ακόμα και στην επόμενη! Δεν έχω κανένα θέμα... 1000 φορές εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, με ενδιαφέρουν οι νίκες και δεν με νοιάζει ποιος θα βάζει το γκολ».

Στην ομάδα του ΠΑΟΚ, προστίθεται ένας ακόμη Πορτογάλος. Και το όνομα αυτού; Ζοσέ Μπότο: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον κ. Μπότο. Γνωρίζω την δουλειά που έχει κάνει στην Μπενφίκα, δεν γνωρίζω τόσο το τι έχει κάνει στην Σαχτάρ. Η επιλογή είναι της διοίκησης, εμείς κάνουμε την δουλειά μας και προσπαθούμε να είμαστε έξω από όλα αυτά. Καλώς να έρθει, να μας βοηθήσει για να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε να στείλει και τις ευχές του στους αναγνώστες του SDNA:

Διαβάστε ακόμη...