«Μόνο νίκη, είμαστε καλύτεροι από τον Άρη»

Κλήθηκε στην Μπρατισλάβα να αντικαταστήσει τον Άνχελ Κρέσπο στην ανάπαυλα του αγώνα με τη Σλόβαν και τα πήγε περίφημα, αγωνιζόμενος ως αριστερός στόπερ.
«Μόνο νίκη, είμαστε καλύτεροι από τον Άρη»

Ο λόγος για τον Ενέα Μιχάι, ο οποίος μίλησε στο PAOK24 για την αναμέτρηση με τους Σλοβάκους, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως και ο ίδιος προβληματίστηκε με τα ρίσκα που πήρε η ομάδα στο φινάλε του αγώνα, για τη "μάχη" της πρόκρισης, τη δική του απόδοση αλλά και το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη!

Αναλυτικά, ο 23χρονος στόπερ είπε:

Για την απόδοσή του κόντρα στη Σλόβαν: "Στην περσινή χρονιά, λόγω του τραυματισμού μου, δεν κατάφερα να έχω αρκετές συμμετοχές, τις συμμετοχές που ήθελα και πιστεύω πως θα είχα. Περιμένω τις ευκαιρίες μου, δουλεύω σκληρά και θέλω να βελτιώνομαι παιχνίδι με παιχνίδι, να γίνομαι καλύτερος".

Για το αν τον δυσκόλεψε το γεγονός πως αγωνίστηκε ως αριστερός στόπερ: "Δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Στις προπονήσεις παίζω και στις δύο πλευρές, αρκετές φορές ο προπονητής με βάζει αριστερό στόπερ. Είναι ένας στόχος μου να παίζω το ίδιο καλά και στις δύο θέσεις, καθώς αυτό θα είναι ένα πλεονέκτημα για μένα".

Για το παιχνίδι με τη Σλόβαν: "Είμαι στενοχωρημένος που δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, αυτό ήταν ήταν το πιο σημαντικό για εμάς. Πιστεύω πάντως πως θα προκριθούμε στην Τούμπα, την τελευταία αγωνιστική".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε στα τελευταία λεπτά κυνηγώντας το γκολ, αφήνοντας χώρους στον αντίπαλο: "Η αλήθεια είναι πως και εγώ στον αγωνιστικό χώρο, προβληματίστηκα με τη συμπεριφορά μας. Ρισκάραμε λίγο παραπάνω από ότι χρειαζόταν, με την έννοια πως μπορούμε να διαχειριστούμε το σκορ την τελευταία αγωνιστική και να πάρουμε την πρόκριση.

Ευτυχώς δεν κινδυνέψαμε και δεν δεχθήκαμε γκολ, δυστυχώς δεν σκοράραμε γιατί είχαμε τις ευκαιρίες. Όταν έρθει η ώρα, θα κοιτάξουμε την τελευταία αγωνιστική να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση, η οποία είναι πολύ σημαντική για εμάς".

Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας: "Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Πραγματικά εάν είχα και είχαμε την απάντηση στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό, θα το είχαμε δουλέψει, θα το είχαμε βελτιώσει και δεν θα υπήρχε πλέον.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως λόγω των δύο προηγούμενων σεζόν, που δεν ήταν καθόλου καλές για τον ΠΑΟΚ, δημιουργήθηκε ένα ψυχολογικό θέμα στην ομάδα. Όσο πιο γρήγορα το αποβάλλουμε, τόσο πιο σταθεροί θα είμαστε και η απόδοσή μας θα είναι καλύτερη σε κάθε παιχνίδι".

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια και το αν τίθεται θέμα έλλειψης ρυθμού: "Δεν θεωρώ πως είναι θέμα ρυθμού το ότι δεν έχουμε σταθερότητα. Είναι το πως βλέπουμε εμείς τα παιχνίδια, πως αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία του κάθε παιχνιδιού. Για παράδειγμα, υποτιμήσαμε τον Ατρόμητο και αυτό το πληρώσουμε. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε ταπεινοί, να γνωρίζουμε ότι όλοι οι αντίπαλοι είναι σημαντικοί και να αποδίδουμε όσο καλύτερα μπορούμε σε κάθε αγώνα".

Για το παιχνίδι με τον Άρη και το αν υπάρχει θέμα ενέργειας: "Σε αυτά τα παιχνίδια, δεν υπάρχει θέμα ενέργειας. Είναι ένα ντέρμπι, περισσότερο γι΄ αυτούς και όχι για εμάς, γνωρίζουμε το πόσο ο Άρης θέλει να κερδίζει τον ΠΑΟΚ. Είμαστε καλύτεροι από τον Άρη, είμαστε μια ομάδα που διεκδικούμε το πρωτάθλημα άμεσα και η μόνη μας σκέψη είναι στη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ώστε να κάνουμε χαρούμενο και τον κόσμο μας".

Διαβάστε ακόμη...