Μαθητευόμενος ... μάγος!!!

Στην Τρίπολη, για την 5η αγωνιστική των play offs ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Αστέρα με 1-0, "πληρώνοντας" τις επιλογές στην αρχική 11άδα του Γεωργιάδη...
Μαθητευόμενος ... μάγος!!!

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρέταξε την ομάδα με Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Σπυρόπουλο, Κατσικά, Κατσουράνη, Σκόνδρα. Στα χαφ Νάτχο, Κάτσε και Λάζαρ και στην επίθεση, Μάρτενς, Στοχ και Κλάους.

Τρεις παίκτες οι οποίοι εδώ και καιρό βολόδερναν μεταξύ κερκίδας και πάγκου (Κατσικάς, Μάρτενς, Σπυρόπουλος) βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα και φυσικά δεν δικαίωσαν σε καμιά περίπτωση την συμμετοχή τους, α π ο γ ο η τ ε ύ ο ν τ  α ς ...

Στο παιχνίδι τώρα, σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας (47% - 53%), έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και ήταν αυτός που απείλησε με μακρινά σουτ –παρά τον κόντρα άνεμο- να ανοίξει το σκορ. Καλύτερο εξ αυτών, το σουτ του Κάτσε στο 35', το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Ερνάντεζ.

Οι παίκτες μας στο πρώτο 40λεπτο είχαν 6 τελικές –έναντι μία των γηπεδούχων- όλες εκδηλώθηκαν έξω από την μεγάλη περιοχή, ενδεικτικό του ότι δυσκολευόταν να μπουν στην περιοχή του Ερνάντεζ.

Στο 43΄ο Αστέρας άνοιξε το σκορ – σε ανύποπτη φάση- με κεφαλιά του Καράσκο μετά από σέντρα του Ντε Μπλάσις, σε μια στιγμή που το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έχασε τον επιθετικό των γηπεδούχων. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ σε άσχημο χρονικό σημείο του παιχνιδιού.

Στο επόμενο λεπτό, σε οργανωμένη επίθεση, ο Σκόνδρας από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ, στην καλύτερη στιγμή της ομάδας ως τότε στο Θ. Κολοκοτρώνης...

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σαλπιγγίδης πέρασε στη θέση του εξαφανισμένου Μάρτενς και ο ΠΑΟΚ γύρισε σε 4-4-2 με Αθανασιάδη – Σαλπιγγίδη στην επίθεση και τον αέρα ευνοϊκό αυτή τη φορά για την ομάδα μας.

Στο 59' το σχήμα του ΠΑΟΚ έγινε πιο ορθόδοξο με τον Λίνο να περνάει στη θέση του Σπυρόπουλου, μια επιλογή που δεν δικαίωσε τον Γεωργιάδη, όπως και αυτή του Μάρτενς βέβαια.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ μέχρι τη λήξη του αγώνα ήρθε στο 64' , όταν ο Αθανασιάδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Σκόνδρα, αλλά αστόχησε!

Στο 66' ο Κουλούρης πέρασε στη θέση του Κάτσε με τον Νάτχο να καλύπτει το χώρο που έπαιζε ο Κάτσε και τον ΠΑΟΚ να παίζει 4-4-2 με Σαλπιγγίδη στην πτέρυγα και Κλάους – Κουλούρη επιθετικό δίδυμο.

Οι γηπεδούχοι μετά την έξοδο του Κάτσε πήραν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και έφτασαν εύκολα στη νίκη, χωρίς να πιεστούν. Πλέον η κατάσταση μπερδεύεται ιδιαίτερα καθώς ο Αστέρας ανέβηκε στους 7 βαθμούς (πλεονεκτεί του ΠΑΟΚ στην ισοβαθμία) και πολλά θα κριθούν από το ματς Παναθηναϊκού - Ατρομήτου που ξεκινάει στις 20:30.

Συνολικά η εικόνα της ομάδας σήμερα δεν ήταν καλή, δεν έβγαλαν οι παίκτες ενέργεια σε ένα τόσο σημαντικό ματς και φυσικά τραγικές αποδείχτηκαν για ένα ακόμη παιχνίδι οι επιλογές του Γεωργιάδη, που δεν ξέρουμε τι όνειρο είδε και ξεκίνησε με αυτό το σχήμα, που φυσικά τον απογοήτευσε και αυτόν!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Ερνάντεζ, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Σέτι, Ουσέρο, Μουνάφο (87' Κουρμπέλης), Καράσκο (70' Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (79' Χουάνμα). 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος (59' Λίνο), Κατσουράνης, Κατσικάς, Σκόνδρας,Κάτσε (66' Κουλούρης), Λάζαρ, Νάτχο, Μάρτενς (46' Σαλπιγγίδης), Στοχ, Αθανασιάδης. 

............................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης...

Ο ΠΑΟΚ μετά απο μια μίνι στάση στην Καλαμάτα, όπου μετέβη αεροπορικώς, βρίσκεται εδώ και ώρες στην Τρίπολη και ετοιμάζεται για το παιχνίδι.

Οι καιρικές συνθήκες στην πόλη δεν είναι άριστες, καθώς παρότι υπάρχει σχετική ηλιοφάνεια, ο αέρας είναι αρκετά ισχυρός.

Θυμίζουμε πως η ομάδα θα στερηθεί των υπηρεσιών σημαντικών παικτών, όπως ο Ινσαουράλδε λόγω τιμωρίας, ο Τζαβέλας λόγω καρτών και οι Βίτορ, Βούκιτς, Λούκας, Χούσεν, Μαντούρο λόγω τραυματισμού.

15.00 Βεβαίως στο γήπεδο για την ώρα δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα...

15.30 Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η αποστολή της ομάδας, αρχίζει η προθέρμανση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα ...

Φτάσαμε στο 10' σε ένα ισορροπημένο ως τώρα παιχνίδι, χωρίς αξιόλογη φάση μπροστά στις δυο εστίες...

11ο λεπτό: Σέντρα του Στοχ από τα αριστερά, με προβολή απομακρύνει ο Σανκαρέ.

Υπάρχουν φίλοι του ΠΑΟΚ στις εξέδρες, έχουν δημιουργήσει ένα μικρό πυρήνα και ακούγονται! 

20ό λεπτό: Παιχνίδι κέντρου και τακτικής ως τώρα από τους 22 παίκτες. Ελέγχει το ρυθμό ο ΠΑΟΚ ως τώρα και έχι την κατοχή της μπάλας.

25ο λεπτό: Σουτ του Καράσκο από πλάγια θέση, άουτ. Η φάση ξεκίνησε από λάθος συνεννόηση Κάτσε - Κατσικά! 

29ο λεπτό: Ο Νάτχο σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή του Αστέρα, άουτ η μπάλα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

32ο λεπτό: Την ίδια τύχη είχε και προσπάθεια του Στοχ. Όλες οι τελικές του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής (3) ήταν εκτός περιοχής και με κόντρα τον άνεμο.

35ο λεπτό: Πολύ καλό σουτ του Κάτσε, το απέκρουσε δύσκολα ο Ερνάντεζ...

37ο λεπτό: Ο Σκόνδρας με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ!

40ό λεπτό: Καλό γύρισμα του Σπυρόπουλου, δεν βρήκε όμως συμπαίκτης του την μπάλα, που πέρασε πλάγια.

42ο λεπτό: Κεφαλιά του Σανκαρέ μετά από εκτέλεση κόρνερ, άουτ.

44ο λεπτό: Ο Αστέρας ανοίγει το σκορ με κεφαλιά του Καράσκο, κοιμήθηκε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο

45ο λεπτό: Εξαιρετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, η μπάλα πήγε στον Σκόνδρα που από καλή θέση σούταρε άουτ

Ημίχρονο ... 

Ξεκίνησε η επανάληψη με το Σαλπιγγίδη στη θέση του ανύπαρκτου Μάρτενς! 

Ο ΠΑΟΚ γύρισε σε 4-4-2 με Αθανασιάδη – Σαλπιγγίδη στην επίθεση και τον αέρα ευνοϊκό για την ομάδα μας.

50ό λεπτό: Χωρίς φάση στο πρώτο 5λεπτο του 2ου ημιχρόνου. 

54ο λεπτό: Σουτ του Στοχ στα σώματα (χέρι που δεν δόθηκε)...

Χωρίς ρυθμό οι δύο ομάδες, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή.

58ο λεπτό: Σουτ με καλές προϋποθέσεις του Στοχ άουτ

59ο λεπτό: Λίνο στη θέση του Σπυρόπουλου, 2η αλλαγή του ΠΑΟΚ 

60ό λεπτό: Γύρισμα του Στοχ, μπλοκάρει ο Ερνάντεζ.

64ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε!

66ο λεπτό: Κουλούρης στη θέση του Κάτσε, κλείνει τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ. Γέμισε επιθετικούς η 11άδα καθώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλη επιλογή

70ό λεπτό: Ναβάρο στη θέση του Καράσκο, πρώτη αλλαγή για τον Αστέρα

71ο λεπτό: Αντεπίθεση του Αστέρα με τον Μπαράλες να σουτάρει άουτ.

77ο λεπτό: Κίτρινη στον Αθανασιάδη για μαρκάρισμα στον Ουσέρο. Χάνει το ματς με τον Παναθηναϊκό...

79ο λεπτό: Χουάνμα στη θέση του Μπαράλες

Τέλος

Διαβάστε ακόμη...