«Απέτυχε η Νιγηρία και γύρισε στον ΠΑΟΚ ο Έκονγκ»

Σε πρώτο πλάνο για τους Νιγηριανούς τίθεται εκ νέου ο Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ για… διαφορετικό λόγο από τη στιγμή της απουσίας του στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA απέναντι σε Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν.
Πηγή: forzaonline.gr
«Απέτυχε η Νιγηρία και γύρισε στον ΠΑΟΚ ο Έκονγκ»

Όπως ήταν ήδη γνωστό, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε ορισμένους ποδοσφαιριστές των Super Eagles φρόντισε να βρεθεί και με τον 30χρονο στόπερ του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα.

Βασικά αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φάνταζε αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA. Με δεδομένη τη θλάση 3ου βαθμού του Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ αποφασίστηκε η μη συμπερίληψή του στους «εκλεκτούς» της Νιγηρίας και ως εκ τούτου μετά το ταξίδι του στην πατρίδα του για το φιλανθρωπικό του αγώνα, στάθηκε στο πλευρό του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος έστω και ως θεατής.

Άξιο αναφοράς δε πως η εικόνα που έβγαλε η Νιγηρία στους δύο αγώνες που έδωσε κάθε άλλο παρά ανταποκρινόταν στα δείγματα «γραφής» που κατέθεσε στο AFCON προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στον περίγυρό της που ζητά εναγωνίως την επιστροφή του Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ στις αρχικές συνθέσεις. «Ο δρόμος προς το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό συνεχίζεται για τους Super Eagles και ο Έκονγκ θα είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλουν να κλείσουν τη θέση τους στο διάσημο τουρνουά» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Αλλάζοντας… φόντο αναφέρθηκαν και στην επιστροφή του 30χρονου Νιγηριανού κεντρικού αμυντικού στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της θερινής του προετοιμασίας ενόψει των πρώτων επίσημων αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, «ντύνοντας» τις αναφορές τους με φωτογραφικά «κλικ» από τη Νέα Μεσημβρία. Δεν έλειψαν μάλιστα και τα περιπαικτικά τους σχόλια, αποδίδοντας την επιστροφή του Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ στην Ελλάδα στην κακή αγωνιστική εικόνα της Νιγηρίας. «Είδε την αποτυχία της Νιγηρίας και… έφυγε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ ο MVP του Copa Africa», τονίζεται ενδεικτικά σε τίτλους, προσθέτοντας σε αποσπάσματα πως:

«Ο αρχηγός των Super Eagles στο AFCON επέστρεψε στη βάση του για να ξεκινήσει προπονήσεις με τους συμπαίκτες του ενόψει της επικείμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι φίλαθλοι θα χαρούν να δουν τον Έκονγκ πίσω στη δράση, με την ηγεσία του αμυντικού και τις εμφανίσεις του να τον καθιστούν αγαπημένο των οπαδών τόσο στη Νιγηρία όσο και στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...