Μονο θετική σκέψη!

Μιας και δεν υπάρχουν πλέον ποδοσφαιρικές υποχρεώσεις -εγχώριες και ευρωπαϊκές- για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είπα να (ξανα)χαζέψω στο youtube το πρωτοφανές γεγονός της πέραν κάθε προσδοκίας ΠΑΟΚτσηδικης κοσμοσυρροής στους πανηγυρισμούς κατακτήσεως του πρωταθλήματος...
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Μονο θετική σκέψη!
Photo Credits: @real.gr website

Ο αριθμός, ο όγκος των ΠΑΟΚτσήδων ήταν πολύ μεγάλος και απετέλεσε μια άτυπη δημοσκόπηση για τα "ποσοστά" των οπαδών στην πόλη της Θεσσαλονίκης (για την Βόρεια Ελλάδα συνολικά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν συζητάμε).

Όμως, κατά κακή μου τύχη πάτησα ένα λινκ όπου είχε "σχολιαστές" απ' όλες τις ομάδες. Δεν θα σταθώ στο τι χαζομάρες άκουσα, χαζομάρες όχι απλά με την έννοια ότι δεν  ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά με την έννοια της διατυπώσεως των συνειρμών αλλά και των ιστορικών στοιχείων!

Έφτασε ένας στο σημείο για να υποστηρίξει την "άποψή του", να δηλώσει δημόσια χωρίς φόβο να μην εκτεθεί ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, με Κορωναίο Βιδα, Κόντο και άλλους "άγγιξε την ευρωλίγκα της εποχής" ενώ όχι απλά δεν την άγγιξε αλλά μια φορά έφτασε στους 6 με το "αιώνιο δευτερόλεπτο". Και εκεί έμεινε. 

Τα γράφω αυτά γιατί διαπίστωσα ότι σε σύνολο 7 παρουσιαστών  υπήρχε ένας ΠΑΟΚτσής και όλοι οι άλλοι συνιστούσαν ένα άτυπο αντιΠΑΟΚτσηδικο μπλοκ. Το ανατριχιαστικό ήταν ότι παρουσιαστές από την Θεσσαλονίκη δήλωσαν δημόσια ότι δέχονται ως "μεγάλες ομάδες" τους δυο πρασινοκόκκινους των Αθηνών και ουδένα άλλο, ενώ οι παρουσιαστές των αθηναϊκών ομάδων δεν δήλωσαν ότι δεν θεωρούν τον ΠΑΟΚ μεγάλο αθλητικό μέγεθος. Εκεί έχουμε φτάσει ...

Θα μου πεις έχουν σημασία αυτά; Έχουν και παραέχουν! 

Γιατί δείχνουν "τι ακριβώς επικρατεί" στην Θεσσαλονίκη και κυρίως τι διαχέεται  προς όλη την Ελλάδα μέσω του ίντερνετ.

Σε καλώ λοιπόν να μην δίνεις σημασία και κλικς σε τέτοιους τύπους που πλέον εξυπηρετούν πολύ κατώτερα ένστικτα και ουδεμία ποδοσφαιρική γνώση σου παρέχουν, αλλά απ' εναντίας σου διαστρεβλώνουν την σκέψη και σου περνάνε είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα  "μηνύματα" για την δυναμική του ΠΑΟΚ και την αξία του. 

Θα πρέπει να συνεχίσεις να έχεις αυτήν την προσήλωση που είχες όταν κι εσύ έφερες το διπλό της τελευταίας αγωνιστικής. Γιατί μην νομίζεις ότι μας τιμά σαν μέγεθος "λαός του ΠΑΟΚ " ότι σ' ένα πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ "το είχε" του φερόμασταν πρώτα ως "λογιστές", "προπονητές" "αναλυτές" "ιατρικό τιμ" , "γυμναστές" "παράγοντες" και καθόλου ως οπαδοί!

Αποτέλεσμα: Να μην κάνουμε ούτε ένα sold out κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος!

Όμως... Την τελευταία αγωνιστική στήθηκε μπροστά στην τηλεόραση ως πραγματικός οπαδός και με θετική σκέψη "πήρες" το διπλό!

Γιατί ουδέν αμφισβήτησες,  ουδέν κατηγόρησες, ουδέν μέμφθηκες αλλά πίστεψες στο διπλό και το διπλό ήλθε. 

Γιατί πέταξες τον ... λογιστή/προπονητή/γυμναστή/αναλυτή από μέσα σου! 

Έτσι και μ' αυτούς τους απίθανους:  Βγάλτους από την ζωή σου Ιδίως τους "θεσσαλονικείς".  Είναι επικίνδυνοι και σου αλλοιώνουν την σκέψη. Και πρέπει  να έχεις μόνο θετική σκέψη!

Υ.Γ Στον τελικό του Europa League η μια ομάδα ήταν γερμανική και η άλλη "Ιταλική". Η Ιταλική προεχόμενη από την πόλη (Μ)περγαμο (κατι μου θυμίζει η Πέργαμος), καλείται Αταλάντα, ιδρύθηκε το 1907 και το όνομα της αναφέρεται στην ηρωίδα της ελληνικής μυθολογίας Αταλάντη, το προφίλ της οποίας απεικονίζεται στο σήμα της ομάδας.  

Στον τελικό του μίλκο καπ (άλλοι το χαρακτήρισαν έτσι όχι εγώ) η μια ομάδα είναι ιταλική και η άλλη ιδρύθηκε στο λιμάνι της Αττικής ονομαζόμενο Πειραιάς και τα χρώματα επελέγησαν για να μοιάζουν στα χρώματα του πανεπιστημίου του Cambridge επειδή  πρωταγωνιστούσε τότε στην Αγγλία. Αυτά περί ... ελληνικότητος!

Διαβάστε ακόμη...