Τους ... "ξεβράκωσε"!

Όπως έχω ήδη γράψει, προσωπικά, η μεγάλη λαχτάρα για φέτος ήταν η Ευρωπαϊκή διάκριση. Την πίστευα πολύ και ... ακόμη την πιστεύω!
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Τους ... "ξεβράκωσε"!

Ούτε η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ως καθαρά ποδοσφαιρικό λάφυρο, μου αλλάζει την άποψη.

Ωστόσο η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα "παραλειπόμενα" αυτής ανέδειξαν κάποια σημεία που αξίζει να επισημανθούν:

ΠΡΩΤΟΝ: Ένα κομβικό δεδομένο που έκανε και τους "τυφλούς να δούν" είναι οτι ο ΠΑΟΚ , ο Ιβάν Σαββίδης αλλά και οι κατά καιρούς "σύμμαχοί του" έφεραν στα ποδοσφαιρικά πράγματα τον συναγωνισμό, τον ανταγωνισμό και την άμιλλα. Φαίνεται να θεράπευσαν τον καρκίνο του "ξέρουμε τον πρωταθλητή από τον Αύγουστο"  Φαίνεται ότι ακόμη και ο καρκίνος αρχίζει να συμμορφώνεται και ν' αποδέχεται τις ΑΡΕΤΕΣ του αθλητισμού. 

Επίσης παρακολουθώντας πρωταθλήματα κατωτέρων κατηγοριών φαίνεται ότι κόσμος αρχίζει και εμπιστεύεται  πλέον τις ομάδες των τόπων του.  Εύχομαι γρήγορα να επανέλθουν στην Α' κατηγορία  ομάδες όπως Παναχαϊκή, Λάρισα, Δόξα Δράμας, Καβάλα, Πιερικός, Καλαμάτα, ο ΠΑΣ Γιάννινα  και να γεμίσουν τα γήπεδα τους με ντόπιο κόσμο και με καλύτερες διαιτησίες να τις αφήσουν αν διακριθούν.  Όλοι θα βγουν κερδισμένοι.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ήταν ένα ευχάριστο και ισχυρό σοκ αυτό που δοκίμασε όλη η ελλάδα ότι δηλαδή ο ΠΑΟΚ έβγαλε στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο σε όλες τις περιοχές του Ελληνισμού. Καταδείχθηκε δηλαδή η απροσδιόριστη (ακόμη) δυναμική αυτής της κοινωνικοαθλητικής έννοιας που λέγεται ΠΑΟΚ. Πανηγυρισμοί σε όλη την Βόρειο Ελλάδα  στην Κρήτη, στην Κύπρο στην Γερμανία και αλλού δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιρικό μέγεθος. 

ΤΡΙΤΟΝ: Εδώ θα είμαι καυστικός και ζητώ συγγνώμη. Ο τεράστιος Ράβζαν Λουτσέσκου "ξεβράκωσε" στην κυριολεξία όλους του αμφισβητίες, αφελείς και δόλιους,  που έγραψαν απίστευτες βλακείες κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν θα γράψω σεντόνια αναλύσεως αλλά θα σου πω 2 πράγματα:

1. Σου φάγανε το μυαλό με το "φορ", "δεν σκοράρει το φορ" και άλλα συναφή φληναφήματα. Ο "φορ" είναι μια θέση που επινοήθηκε στο ποδόσφαιρο ώστε ο παίκτης που την καλύπτει να έχει την ικανότητα να σκοράρει. Ο Ρουμάνος (αλλά και άλλοι προπονητές) επινόησε ότι "σε θέση για να σκοράρει" μπορώ να φέρω όλους τους παίκτες της ομάδος ανεξάρτητα σε ποιά θέση παίζουν Ο ΠΑΟΚ έπαιξε  στην ουσία με 7-8 φορ. Αν αυτό δεν το βλέπεις κοίταξε στον καθρέφτη αν θες να δεις ποιος είναι "εμμονικός".

2. Στα πλει-ωχ ο Ρουμάνος έκανε κάτι που ακόμη οι άλλοι δεν έχουν συλλάβει πως έγινε. Μέχρι ΚΑΙ το παιχνίδι με τον Αρη Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ "είχε κατοχή" (75-25 υπέρ ΠΑΟΚ η κατοχή στο συγκεκριμένο παιχνίδι). Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ την παραχώρησε την κατοχή. Μέσα σε μια εβδομάδα ο Ρουμάνος παρουσίασε ΑΛΛΟΝ εντελώς ΠΑΟΚ. Μέχρι να το συλλάβουν οι ... άλλοι ήταν αργά. Το ποιός είναι "εμμονικός" πάλι ο καθρέφτης θα στο λύσει.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  μέγεθος "για τους winners" των  Αθηνών. Αυτά "περνάει τα Τέμπη και κομπλάρει" τέλειωσαν ανεπιστρεπτί αρκεί να το κατανοήσουν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Η ένταση που έβγαλαν οι ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ παίκτες του ΠΑΟΚ στο "ΠΑΟΚ ολε " στο παρακάτω  βίντεο, συγνώμη, αλλά δεν το έχει βγάλει η κερκίδα φέτος. Το να λέει π.χ ο Μεϊτέ και ο Τάισον και όλοι οι άλλοι ξένοι, επαγγελματίες όντες,  το όνομα του ΠΑΟΚ δεκάδες φορές, ας προβληματίσει εμάς τους οπαδούς (στο 5:57 του βίντεο). 

ΕΚΤΟΝ: Με τις βάσεις που έχουν τεθεί φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ μετασχηματίζεται σ' ένα καλοκουρδισμένο ποδοσφαιρικό οργανισμό, που δεν αλλάζει μηχανή αλλά εργαλεία. Θυμίζει την "προ Χέιζελ" Λίβερπουλ που σε διάστημα περίπου 30 ετών άλλαξε τρεις προπονητές!

Αυτά σαν πρώτα συμπεράσματα αλλά το κορυφαίο όλων είναι για σένα:

Πίστεψε στον ΠΑΟΚ, όχι στους ΑΡΔ και θα είσαι πάντα ευτυχισμένος (ποδοσφαιρικά)...

Υ.Γ Ποτέ δεν έχω γράψει "σας τα έλεγα " αλλά τώρα θα στο ... πω. Στο κείμενο της 15-4-2024 στο υστερόγραφο έγραψα: "Υ.Γ Αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται βαθμό η βαθμούς στο τελευταίο παιχνίδι θα τους πάρει Α Ν Ε Τ Α!"
Το "γιατί" θα το πούμε άλλη φορά...

Διαβάστε ακόμη...