ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Το ένα μάτι στην Τούμπα, το άλλο στο Φάληρο

Φουριόζος ο ΠΑΟΚ, που ψάχνει ακόμα μία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ένα... δώρο από το Καραϊσκάκη, για να πάρει το πάνω χέρι στη μάχη του τίτλου.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Το ένα μάτι στην Τούμπα, το άλλο στο Φάληρο
Photo Credits: @sdna.gr

Ημέρα ντέρμπι η σημερινή στη Superleague και η αγωνία στο κόκκινο για ένα τρομερό θρίλερ στη μάχη της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Δεύτερη σερί χρονιά φτάνουμε στην προτελευταία αγωνιστική σε... τεντωμένο σχοινί, ώστε να μάθουμε στα ποια χέρια θα καταλήξει ο τίτλος. Πέρυσι ήταν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Φέτος η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, αλλά με ρόλους αντίστροφους. 

Την περασμένη χρονιά ήταν η Ένωση σε θέση κυνηγού και είδε τον Ολυμπιακό να της κάνει “πάσα” τον τίτλο, αφού με εκείνο το γκολ του Ρέαμπτσιουκ, στέρησε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Τη φετινή χρονιά η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι και η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο τίτλος να περνάει ξανά από το Καραϊσκάκη. Θα είναι ξανά ο Ολυμπιακός εκείνος που θα “αποφασίσει” τον φετινό πρωταθλητή; Θα το μάθουμε σε λίγες ώρες...

Με φούρια ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ό,τι κι αν συμβεί βέβαια στο Φάληρο, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κόψει βαθμούς από την ΑΕΚ, δεν θα έχει καμία αξία αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Με σημαντικό ψυχολογικό χάντικαπ οι Θεσσαλονικείς. Εκεί που θεωρούνταν “τελειωμένοι” μετά την γκέλα ολκής στη Λαμία, έφεραν τα πάνω-κάτω και πηγαίνουν για ένα απίθανο ριφιφί του τίτλου!

Πρώτα η μεγάλη “εξάποντη” νίκη επί της ΑΕΚ και δη με ανατροπή στο 90', η οποία τον κράτησε ζωντανό κι έπειτα εκείνη επί του Ολυμπιακού -σε εξ αναβολής ματς- την Κυριακή, που διατήρησε γερά μέσα στο κόλπο, φέρνοντάς τον μόλις στο -1 από την Ένωση. Αυτονόητο ότι θα πρέπει να κάνει το 2/2 η ομάδα του Λουτσέσκου για να ελπίζει, με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική η ΑΕΚ έχει σαφώς πιο εύκολο έργο φιλοξενώντας τη Λαμία, ενώ ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στην έδρα του Άρη. 

Χωρίς Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός

Θα καταφέρει ο Δικέφαλος του Βορρά να κερδίσει τέσσερα σερί ντέρμπι για να στεφθεί πρωταθλητής; Θα πρόκειται δίχως άλλο για ένα ιστορικό επίτευγμα, αλλά επειδή το κυριακάτικο στο Κλ.Βικελίδης αργεί ακόμα, μένουμε στο αποψινό της Τούμπας. Εκεί όπου θα υποδεχτεί έναν Παναθηναϊκό με χτυπημένο ηθικό, μετά την αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από τον Άρη που του στέρησε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο “παιχνίδι” του πρωταθλήματος. Όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον οι Πράσινοι κινδυνεύουν να μείνουν κι εκτός Ευρώπης αν τερματίσουν 4οι και χάσουν παράλληλα το Κύπελλο. 

Πιο φρέσκια η ομάδα του Τερίμ, αλλά και με έλλειψη ρυθμού, με δεδομένο ότι δεν έχει αγωνιστεί εδώ και 2,5 εβδομάδες. Το μεγαλύτερο πλήγμα ωστόσο για το Τριφύλλι είναι η απουσία του πρώτου σκόρερ του, του Φώτη Ιωαννίδη, που μετράει 24 γκολ στη σεζόν και 15 στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον πλέον κομβικό παίκτη του Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ έδωσε ακόμη ένα ματς υψηλών απαιτήσεων μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα, αλλά εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν υπάρχουν πια περιθώρια. Η νίκη είναι μονόδρομος και -με τα αμυντικά προβλήματα του αντιπάλου του, μπορεί να έρθει και με περισσότερα του ενός γκολ. 

Το combo του άσου με Over 1,5 προσφέρεται στο 1,95 από το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. 

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Κοτάρσκι - Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα - Μεϊτέ, Οζντόεφ, (Σβαμπ) - Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον - Τόμας

Παναθηναϊκός (4-3-3): Ντραγκόφσκι – Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο (Ακαϊντίν), Χουάνκαρ – Τσέριν, Πέρεθ (Αράο), Μπακασέτας – Παλάσιος (Μαντσίνι), Σπόραρ, Μπερνάρ


 

Διαβάστε ακόμη...