Το φετινό 5-1-0 στα παιχνίδια μετά από διακοπή!

Ένα από τα σημεία που είχαν πληγώσει τον ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια ηταν η συμπεριφορά της ομάδας μετά από διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, δηλαδή όταν ερχόταν διακοπή είτε λόγω υποχρεώσεων των εθνικών Ομάδων είτε λόγω εορτών. Βάσει των αποτελεσμάτων αυτό ήταν η αχίλλειος πτέρνα για τον Δικέφαλο πέρσι, ωστόσο φέτος αυτή η κακή… συνήθεια έχει αλλάξει.
Πηγή: thessports.gr
Το φετινό 5-1-0 στα παιχνίδια μετά από διακοπή!
Photo Credits: @EUROKINISSI

Η εικόνα η προβληματική στο γήπεδο μετα από διακοπή στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αυτό δεν ισχύει. Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα ματς που καλείται να δώσει όταν αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα και αυτό το έχει καταφέρει σε έξι αναμετρήσεις.

Το εντυπωσιακό 5-1-0 και μια νίκη με πολλαπλά οφέλη

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτές τις έξι αναμετρήσεις ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Προφανώς και την προσεχή Κυριακή στον εξ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό δεν τον ενδιαφέρει απλά να διατηρήσει αυτό το αήττητο αλλά να το συνδυάσει με μια νίκη, αφού η ισοπαλία δεν του κάνει σε καμία περίπτωση.

Ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο το τρίποντο αύριο που αφενός θα του επιτρέψει να αφήσει στην άκρη κάθε κακή σκέψη που αφορά ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού θα κάνει ένα τεράστιο βήμα για να αποφύγει την 4η θέση και αφετέρου και εδώ είναι η ουσία, θα μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου και θα παλέψει μέχρι τέλος με την ΑΕΚ.

Παράλληλα με νίκη απέναντι στους ερυθρόλευκους θα τους θέσει εκτός τροχιάς τίτλου. Όλα αυτά φυσικά είναι θεωρητικά, αυτό που ενδιαφέρει είναι η νίκη αύριο που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ομάδα του Ραζβαν Λουτσέσκου.

Αρχή με ισοπαλία με τον Άρη…

Ο ΠΑΟΚ αύριο θα δώσει το έβδομο του παιχνίδι μετά από διακοπή. Νωρίς τον Σεπτέμβριο, μόλις στην 2η αγωνιστική είχε βρεθεί στο Ηράκλειο και είχε ηττηθεί με 1-0. Δυο εβδομάδες αργότερα, επέστρεψε στο Πρωτάθλημα, υποδεχόμενος τον Αρη και παραχώρησε ισοπαλία. Αυτή ήταν και η μοναδική απώλεια βαθμών του μετά από διακοπή κατά την διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Λίγες εβδομάδες αργότερα και αφού είχε κερδίσει στην Τούμπα την Αϊντραχτ με 2-1 ακολούθησε μια νέα διακοπή. Με την επιστροφή στη δράση ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ατρόμητο στην Τούμπα με 2-0 και πήρε έτσι την πρώτη του νίκη μετά από διακοπή.

Ακολούθησε ο Νοέμβριος όπου και πάλι είχαμε αγώνες των εθνικών Ομάδων. Πριν πάμε σε αυτή την παύση στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και επιστρέφοντας είχε ένα εύκολο έργο κερδίζοντας και τον Πανσερραϊκό και μάλιστα με το εμφατικό 5-0 στην Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησαν τα Χριστούγεννα και πριν τα… κάλαντα ο ΠΑΟΚ κερδίζει εκτός έδρας την Κηφισιά με 6-0, ενώ μετά τα… πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ήρθε η νίκη επί του ΟΦΗ με 4-0 στην Τούμπα.

Η πεντάρα με την Ντιναμό και το διπλό στην Λεωφόρο

Τελευταία διακοπή τον περασμένο Μάρτιο όταν η εθνική Ομάδα προσπάθησε να πάει στο Euro στους αγώνες μπαράζ αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ΠΑΟΚ είχε διαλύσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 5-1 είχε πάρει την πρόκριση στους «8» και έτσι πήγε στη διακοπή.

Επέστρεψε και κέρδισε με 3-2 στην Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ. Ετσι πλέον ετοιμάζεται για την έβδομη αναμέτρηση του μετά από διακοπή, αυτή τη φορά λόγω του Πάσχα. Στον πιο σημαντικό αγώνα της σεζόν μέχρι τον… επόμενο. Αλλωστε σε μια εβδομάδα ο ΠΑΟΚ δίνει τους τρεις τελευταίους του αγώνες στη σεζόν που θα κρίνουν και τον στόχο του πρωταθλήματος.

Να θυμίσουμε πως την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο ΠΑΟΚ έδωσε τέσσερις αγώνες μετά από διακοπή και γνώρισε τρεις ήττες ενώ είχε μόλις μια νίκη επί του Παναιτωλικού. Αντίθετα έχασε στην Τούμπα δυο φορές από τον Παναθηναϊκό και μια φορά από την ΑΕΚ!

Διαβάστε ακόμη...