Ιγκόρ Τιάγκο: Από το γιαπί, μεταγραφή 38 εκατομμυρίων ευρώ!

Έχασε τον πατέρα του στα 13 του. Από εκείνη την στιγμή o Ιγκόρ Τιάγκο κατάλαβε πως θα πρέπει να δουλεύει για να φέρνει σπίτι ένα κομμάτι ψωμί. Οπουδήποτε. Σε οτιδήποτε. Έκανε πολλές περίεργες δουλειές (οικοδομή, φυλλάδια, οδοκαθαριστής), την μητέρα του, η οποία καθάριζε σπίτια την έβλεπε σπάνια λόγω… ωραρίων.
Πηγή: forzaonoline.gr
Ιγκόρ Τιάγκο: Από το γιαπί, μεταγραφή 38 εκατομμυρίων ευρώ!
Photo Credits: @forzaonline.gr

Εν αντιθέσει με τους περισσότερους συμπατριώτες του, δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο. Δεν είχε και το κατάλληλο σώμα. Σήμερα είναι 1,91 και 80 κιλά, πάντα ήταν πιο ψηλός και πιο ανεπτυγμένος, τέτοιους τύπους στην χώρα του καφέ δεν τους παίζουν τα άλλα παιδάκια.

Άρχισε να του μπαίνει το μικρόβιο όταν έβλεπε τον μεγαλύτερο αδερφό του να γυρνάει σπίτι χαμογελαστός, ευτυχισμένος, μετά από παιχνίδια.

Περισσότερο δοκίμασε να παίξει μπάλα (αρχικά futsal) για να βρει έναν λόγο να χαμογελάσει. Και τον βρήκε! Ούτε κι εκεί, όμως, ήταν εύκολο. Σε μία από τις πρώτες του ομάδες, την άσημη Βερέ, χρειαζόταν να περπατάει 10 χιλιόμετρα για να κάνει προπόνηση. Δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ!

Δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ, ούτε όταν συνήθως ζέσταινε τον πάγκο της Κρουζέιρο, ούτε όταν του είπαν ότι φεύγει για μία χώρα (Βουλγαρία) και μία ομάδα (Λουντογκόρετς) που δεν είχε ακούσει ποτέ του.

Εκεί βρήκε μία νέα οικογένεια, μισή ντουζίνα συμπατριώτες του που είχε μαζέψει η πρώην ομάδα του Κίριλ Ντεσπόντοφ. Μετά, από μισή σεζόν προσαρμογής, ο Ιγκόρ Τιάγκο άρχισε να κάνει θόρυβο.

Τα 20 γκολ του σε 53 παιχνίδια έπεισαν την Μπριζ να επενδύσει 7,9 εκατομμύρια ευρώ και να κάνει τον 23χρονο στράικερ ευτυχισμένο. Όχι, γιατί πήρε την μεγάλη μεταγραφή, αλλά κυρίως επειδή η μητέρα και τα αδέρφια του δεν θα χρειαζόταν πλέον να δουλεύουν.

Στην Φλαμανδία έπαθε ένα μικρό πολιτισμικό σοκ. Για ένα δίμηνο (Οκτώβριος – Νοέμβριος) έπαθε… Σαμάτα. Σαν ψάρι έξω από το νερό. Κακές εμφανίσεις, μηδέν ψυχολογία, έφτασε στο σημείο να μην μπορεί καλά-καλά να κάνει κοντρόλ.

Δίχως συμπατριώτες στην ομάδα, δίχως στήριξη εκ των έσω, κλείστηκε στον εαυτό του, μόνο του στήριγμα η σύζυγος και τα δύο παιδιά του. Ναι, στα 23 έχει ήδη δύο παιδιά!

Οι κριτικές που δέχτηκε ήταν καταιγιστικές. Το γύρισε όμως. Με 15 γκολ σε 10 παιχνίδια από τον Δεκέμβριο και μετά έκανε την Μπρέντφορντ να στρώσει ένα χρυσό χαλί 38 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της από το προσεχές καλοκαίρι.

Από την ημέρα που έβαλε την υπογραφή του, ο Ιγκόρ Τιάγκο εξαφανίστηκε ξανά. Αποβλήθηκε, δεν σκόραρε ξανά, έκτοτε δεν έχει ούτε σουτ προς την αντίπαλη εστία!

Μετρά 26 γκολ στην σεζόν με την φανέλα της Μπριζ, αλλά κανένα από τις 30 Ιανουαρίου και μετά! Τα τέρματα του έλειψαν αφόρητα στους Φλαμανδούς, που όμως επέλεξαν να ρευστοποιήσουν άμεσα την μετοχή του, χωρίς να νοιάζονται για το αγωνιστικό κόστος.

Διαβάστε ακόμη...