Κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό

Ντέρμπι Δικεφάλων στην OPAP Arena, με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους όντας στις πρώτες δυο θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League.
Πηγή: paok24.com
Κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό
Photo Credits: @paok24.com

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου καλείται να ξεπεράσει -κυρίως πνευματικά- τις προηγούμενες εμφανίσεις σε αυτό το γήπεδο, από το οποίο έφυγε σε όλες τις περιπτώσεις ηττημένη και χωρίς καν να σκοράρει.

Και όλα αυτά, για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας είτε στο +1 είτε στο +4. Στην δεύτερη περίπτωση μάλιστα, θα εξασφαλίσει το δικαίωμα της μιας παραπάνω ήττας από όλους τους διεκδικητές του τίτλου, στις εναπομείνασες 6 αγωνιστικές.

Πολύ μεγάλο παιχνίδι από όλες τις απόψεις. Ο ΠΑΟΚ των λαθών στην ανάπτυξη από την άμυνα και στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει εκεί. Η ΑΕΚ του κλεψίματος και της άμεσης επίθεσης που πληγώνει τον αντίπαλο.

Εκμηδένιση λαθών και πνευματική ετοιμότητα στο μέγιστο βαθμό, ώστε να ξεπεράσει τις όποιες δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι δυο παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν κατά πολύ τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι «ασπρόμαυροι» θα πρέπει να αγγίξουν το τέλειο παιχνίδι, γεγονός που έχουν ξανά κάνει στη σεζόν και με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προκειμένου να φύγουν με το αποτέλεσμα από την OPAP Arena. Σε αυτό το σενάριο, θα έχει ενδιαφέρον και η αντίδραση της Ένωσης που δείχνει, στα τελευταία παιχνίδι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ότι δεν είναι στα καλύτερα της.

Φυσικά και οι προηγούμενες τρεις επισκέψεις του ΠΑΟΚ σε αυτό το γήπεδο, είχαν τις δικές του συνθήκες. Άλλος εντελώς ο ΠΑΟΚ του περσινού 2-0 στην κανονική διάρκεια. Άλλος με 10 παίκτες από το 9ο λεπτό και την αποβολή του Κάργα. Άλλος ακόμη και στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, πριν ακόμη αρχίσει να «ρολάρει» και με Νάσμπεργκ, Εκόνγκ, Βιεϊρίνια στην αρχική ενδεκάδα. Ωστόσο είναι ίδιος ο προπονητής, αλλά και πολύ παίκτες του βασικού κορμού κοινοί και θα πρέπει να είναι έτοιμοι πνευματικά.

Ο αγώνας ξεκινά στις 20:30 και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα θα έχει τα βλέμματα στραμμένα για να παρακολουθήσει ακόμη ένα τεράστιο παιχνίδι στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμη...