Λουτσέσκου: Περισσότερα παιχνίδια και νίκες με Παναθηναϊκό

Ο Ρουμάνος τεχνικός διατηρεί εξαιρετική παράδοση κόντρα στους «Πράσινους»
Πηγή: paok24.com
Λουτσέσκου: Περισσότερα παιχνίδια και νίκες με Παναθηναϊκό
Photo Credits: @PAOK24.COM Website

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο», στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των Play-Off στην Stoiximan Super League.

Αυτό θα είναι το 29ο παιχνίδι του Ράζβαν Λουτσέσκου κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην εν Ελλάδι καριέρα του με Ξάνθη και ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός του Δικεφάλου διατηρεί εξαιρετική παράδοση με τον εν λόγω αντίπαλο, απέναντι στον οποίο έχει δώσει τα περισσότερα ματς και έχει πάρει τις περισσότερες νίκες.

Ακόμη και με την Ξάνθη, ο Λουτσέσκου είχε εκπληκτικά αποτελέσματα με τον Παναθηναϊκό. Σε οχτώ αναμετρήσεις κατέγραψε συνολικά 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, περνώντας τρεις φορές με το διπλό από την έδρα των «Πράσινων», τους οποίους επίσης απέκλεισε από το Κύπελλο τη σεζόν 2014/15, στη φάση των “16”.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Ρουμάνος τεχνικός χρειάστηκε 6 σερί νίκες πριν την πρώτη απώλεια βαθμών, στην ήττα των Play-Off τη σεζόν 2021/22. Στο σύνολο των 19 αναμετρήσεων, ο Λουτσέσκου μετρά 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στις νίκες συμπεριλαμβάνεται και αυτή του επαναληπτικού Κυπέλλου φέτος, μετρώντας το αποτέλεσμα σε κανονική ροή αγώνα.

Αξίζει να θυμίσουμε και το πρώτο παιχνίδι που έδωσε ο Λουτσέσκου κόντρα στον Παναθηναϊκό, πολύ πριν έρθει στη χώρα μας. Τον Νοέμβριο του 2006, ως προπονητής της Ραπίντ Βουκουρεστίου, αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) για το Κύπελλο UEFA -τότε- στη φάση των ομίλων.

Διαβάστε ακόμη...